Sziasztok !
Üdv Srácok!
Szeretnék egy tanácsot kérni, hogy milyen monitort vegyek. Leginkább Wot-ozok, így akinek van tapasztalata típus, ms és inputlag tekintetében, az írja meg légyszi, hogy ips (60hz) vagy tn (60-120 hz)paneles monitort érdemes néznem. Jó e tv-monitor combó, vagy sima monitor jobb lenne (24"). Két gyártó termékei között nézelődtem: Asus és Lg, de szemezek a Benq-val is. 50-60k mani van rá.Előre is köszi.
Ha komolyan szeretnél játszani, akkor sz.gép monitort NE vegyél!

Csakis TV-t vegyél monitornak...
Méret:
Optimális a 42 inch (107 cm) átlós... ez nem kicsi és nem nagy... kb. 140.000 Ft-ért lehet megvenni a legtöbb komoly üzletben (garanciával stb.) Magyarországon.
Ha ennél nagyobb a TV, akkor kiesik egy része a perifériás látásodból, tehát tekergetni kell a fejedet játék közben,
ha ennél kisebb, akkor már 2-3 óra játék után iszonyatosan elfárad a koncentrációd (főleg a szemed)...
Mielőtt valaki kérdezi, hogy honnan vagyok ilyen okos... ahol én élek, ott mindenből pénzt csinálnak az emberek... tehát vannak olyanok, mint pl. videojáték-klinika.. ide bemész és elgagyogod, hogy pl. szeretnél WOT-ozni... ha nem ismerik a játékot, akkor bemutatót kérnek tőled... vagy visszarendelnek pár nappal későbbre, mert akkorra megismerkednek a játékkal... és megmondják, milyen széken ülj, milyen méretű asztalt használj, hány lux legyen a folyamatos megvilágítás a szobában és konrétan a monitor mögött és a billentyűzetre célfényt irányíts stb.... és itt ajánlják a 42 inch-es monitort is ehhez a játéktípushoz...
Műszaki szisztéma:
Sz.gép monitornak olyan TV jó, amely LCD szisztémás (az hibátlanul és késedelem nélkül jelenít meg mindent)... ha PLAZMA, akkor a mozgások nem lesznek pontosak... ha LED, akkor ez-az itt-ott nem látszik pontosan (főleg az apró játékrészletek)
Én 2 éve használok LG márkájú 42 inch-es LCD TV-ket monitoroknak és csak dicsérni tudom... amikor beállítottam az első ilyen TV-t kb. 1-2 hét alatt 7%-ot ment fel a winrate-m... biztos, hogy nem én javultam ennyit egyik napról a másikra... különösen igaz ez annak fényében, hogy amikor a barátaim 17" vagy 24" monitorain játszok pl. egy garden party-n bemutatófélét, akkkor soha nem bírom hozni a winrate-met... mert nem látom tökéletesen és kényelmesen a játékot és a részleteket...
Persze, majd jönnek ide okostojás írások, hogy pl. én, Zseni Zsolt okostelefonról nyomom csak a WoT-ot és mégis 71% a winrate-m... tudod: kinek a pap, kinek a papné...
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...