Teljesen jogos, a melyik hardvert mennyire terheli a WoT. Ezek alapján processzort úgy kell választani, hogy egy szálon mennyire erős az adott processzor. Minimum 2 mag kell, (mondjuk egy magos processzort venni bár lehet még, de teljesen hülyeség) mert ha lassan is, de jön a Havok támogatás. A baj az, mennyi a lóvé.. Mert ha kevés, akkor lehet, úgy kell gépet venni valakinek, hogy vesz egy AMD A6 5400K APU-t, és azzal tolja. Később még vehet mellé dVGA-t. Ha több a zseton kezdésnél mindjárt, akkor meg úgy célszerű, hogy vesz egy olcsó Intel Haswell-t, mondjuk a G3420-t, és mellé rögtön egy 30000Ft-os VGA-t. (Újabban Intel integrált VGA része is erősebb, de ebben még mindig az AMD APU-k vezetnek) Ez lehet Nvidia és ATI is. Hogy melyik gyártótól azt nem tudom. De nem hiszem, hogy sokkal jobban futna a WoT csak azért mert Nvidia VGA van a gépben.
Amit én tapasztaltam: 3Ghz órajellel 2magos proci egy közepes VGA (HD7770 Nvidia GTX650 erősségűt értek ez alatt) társaságában remekül elvan 720P és 1080I felbontás között médium/high beállításokkal pár módot használva. FPS sehol nem esik be 25 alá. Intel és AMD gépeken egyaránt. De a max FPS annál nagyobb, minél erősebb a VGA, a minimum FPS meg annál nagyobb, minél erősebb a CPU.
SSD egyébként rohadt jó dolog, a win betöltésen túl, én pl rendszeresen végigvárom a 30mp visszaszámlálást csata kezdésekor, szal gyorsít nem keveset. ( Aki a taktikát mondja, annak kötelező, ennyivel hamarább tudd taktikát mondani.
) De a grafika nem lesz tőle több meg szebb 4Gb ram mellett.
Néhány gondolat ahhoz amit írtál:
- ha pusztán a sebességÉRZET az ami fontos, akkor mindenképpen egy SSD kell a gépbe, mert nincs benne mozgó alkatrész, az elérése a merevlemez milisecundumos értékével szemben nanosecundum, szóval rohadt gyors. Lehetne még venni combó driveokat (merevelemez SSD gyorsítótárral), nekem most így van a laptopom, hogy a rendszer és a WOT egy SSD-ről töltődik a háttértár meg egy combodrive, de ezek eléggé drága játékok még, viszont tapasztalataim szerint a WOT "viszonylag" keveset olvas merevlemezről. Én ezen egyébként nem spórolnék, mert érzetre ez adja a legnagyobb sebességnövekedést (általánosságban, nem csak a WOT-nál)
- a processzor kérdés egy kicsit trükkösebb, mert nem tudjuk, mikor jön a HAVOK. Egyébként az a tapasztalatom, hogy a magok száma közel sem adja azt a gyorsaságérzést, mint amit elvárnánk. A cache méret ellenben igen csak számít, de én nem fizetném már ki a Core i7 felárát, a Core i5-el szemben, mert nem ez szokott lenni a szűk keresztmetszet
- A memória igazából nem sokat számít, de azt tudni kell, hogy a Win7/Win8 szeret beleköltözni ha van. Nekem a 16 GB-nál 4-5GB mindig foglalt, de nem érdekel, mert van elég (nem kell Msconfiggal vacakolni, stb.) és swap fájl is kikapcsolható, mert ennyi memóriához fölösleges
- a videokártya érdekes kérdés, én azt vettem észre, hogy az NVIDIA a fizikában sokkal erősebb (volt egymás után AMD és Nvidia kártyám), ott sokkal magasabb FPS-eket produkált, az AMD meg skalár jellegű műveletek esetén jobb (Hash kulcsokat törtem vele és oda az kellett:D) Én erre ruháznék be nagyobb tételben, viszont ehhez kell egy jó táp is 80+-os hatékonysággal valamelyik ismertebb gyártótól (Enermax, Zalman, FSP, Chieftec, Coolink stb.). Megoldás lehet használt régebbi AMD (5870, 5970 ilyenek) vagy ezek SLI-be kötve (én két 5870-et kötöttem SLI-be) ezeknek az ára a béka segge van, tavaly nyár óta amikor beszakadt a Bitcoin (20-25e) és még elég erősek. Annyi hogy gyakorlatilag az AMD a 6-os sorozatot átcímkézte (azok mind 5-ösek) a 7-es meg rohadt drága volt tavaly, tudom azóta ez változott, de elgondolkodni érdemes rajta, viszont többet fogyasztanak)
- bár nem vagyok AMD párti, de vannak olyan AMD alaplapok ahol tokoznak az alaplapra grafikus chipet és ez képes együttműködni az AMD videokártyákkal, olvastam erről egy cikket a Prohardveren régebben, esetleg érdemes utána nézni
- a grafikát én majdnem minimumon használom, csak a látótávolságot húzom maxra, mert az a játék szempontjából is fontos, a többi grafika csak jól néz ki, de van aki meg azt szereti hogy az egész képszerű
- 30 FPS alatt a játék nem játszható szerintem, de az nem igaz hogy 60 FPS-nél nem jobb, az egész valahogy krémesen folyamatos lesz, én érzem a különbséget, de sokan nem (40-től teljesen jó egyébként)
Szóval ez egyéni preferencia is, de elsődlegesen pénz kérdése, kinek mennyi van.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...