Sziasztok!
Én eddig laptopon játszottam,teljes minimum beállításokkal,és azzal is egészen jól elvoltam. Most azonban szeretnék összedobni egy gépet,de mivel nem vagyok egy számítógépguru,ezért szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Egy pár dolgot már kinéztem: Amd A8 6600k proci,WD Blue 1Tb vinyó,8 Gb ram,HKC 650w táp. A videókártya még nem eldöntött,de volt aki azt mondta,az integrált kártya is elég lesz. Szerintetek? Ha valakinek van esetleg jobb összeállítása ami nem nagyon lépi túl 80-85k összeget,azt kérem ossza meg velem.
A processzor amit kinéztél negyon ütős, igazi közép kategória menő. Mivel van benne egy integrált vga -nem is akár milyen-, egy ideig ki lehet vele húzni. Ha csak wot-ozol, pedig tökéletes lesz. Játékra minek 1 terrás vinyó? Inkább egy 120-as SSD. Mellé a 8 giga ram okés, de ha költséghatékonyak akarunk lenni, 4 is elég. Ajánlott minimum 1600 mhz-es, és dual kit, mert nagyon sokat dob a videóteljesítményen.
Nem rossz ez a HKC tépegység, van ami már 5 éve húzza egy általam összerakott gépben. De ha a jövőben esetleg szeretnél beszerezni egy komolyabb videókártyát, akkor el kell felejteni. Egy FSP Hexa+ 400-as olcsóbb is, és teljesítményben is nagyobb. Arról nem is beszélve, hogy gebasz esetén nem teszi jégre az egész gépet, ami a HKC-re igencsak jellemző. Persze mindez nagyobb teljesítmény esetén értendő. Integrált rendszerhez felesleges ilyen tápot venni, meg külön tápot venni. Van a HKC-nek ház+táp kombója jóárasítva. Az a gond, hogy játékra gépet összerakni soha nem volt olcsó mulatság. Pillanatnyilag 120-150 ezer forint kell minimum egy olyan konfighoz, amivel 3 év múlva is tudsz majd normálisan játszani. Eleve a vga 40 rugós tétel, és ez még csak középkategória. Felső kategóriában pedig az olcsóbb AMD labdába sem tudnak rúgni.
Na de amit írtál, már több mint 80, ha egy 20 rugós lapot számolok.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...