Most, hogy mondod, Kátya, tényleg van ott egy sparhelt...
Mert te bizonyára elsőre a kávét próbáltad felspotolni!
Egyébiránt a sparhelt veszélyes dolog. Nekem már többször sikerült összetűzésbe kerülnöm vele. Hogy csak az egyiket említsem:
Figyelem: Spoiler!
Pár évvel ezelőtt ilyeténtájt az egyik hétvégén már felütötte fejét egy leheletnyi tavasz, s kivonultunk a kis telkünkre megnyitni az évet. Begyújtottunk a sparheltba, mert azért még a falak eléggé át voltak hűlve, s ha már úgy tettünk megpakoltam egy pataki tálat töltött kelkáposztával is s betettem a sütőjébe.
Másnap épp édesanyámnak mutogattam valamit a monitorján a balabbik bal kezemmel és a frászt hozta rám úgy megragadta a kezem:
- Mi ez a hatalmas heg a kezeden??????
Mosolyogva Pupura nézek, s már mondja is:
- Katica az egyetlen nő a világon, aki úgy néz be a sütőbe, hogy közben a sparheltra támaszkodik.
Ha szükség lenne rá már tudnék gyártani hozzá egy használati utasítást!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: treffhetes10, Szete58, sandorati, Rallyefan81, Apa1972_hu, Leopardusz, JackassJana, Sztyepan65
Kérem szépen őrmester úr, a titok nyitja az, hogy az a különben békés egyetemi tanár, aki az azonosítást végezte teljesen megvadult.
Figyelem: Spoiler!
Először odaált a "pohos káplárban" Kicsi Joe elé. Hogy e tettet megfeleően értékelni tudja az igen mélyen tisztelt úri közönség, tudnia kell, hogy a pohos káplár nevezetű mulató a kikötőkben megszokott sötét lebuj volt, és mint ilyentől, minden kedves papa féltőn óvta szűzi csemetéjét. Kicsi Joe pedig nem a humánusságáról volt híres, utolsó jótette az volt, hogy egy szamoéz kalóznak nem mindkét kezét törte el, megállt az egyiknél, igaz azt kétszer is. Szóval, hogy szavamat ne felejtsem, a tanár odaállt Joe elé és megszólalt:
-Nem jól tartja azt a kalózt.
Dermedt csend. Bizonyos rum mennyiség után, vagy előtt egy ilyen kijelentés felért egy öngyilkossággal.
Joe végigmérte a cingár tanárt, és megszólalt:
- Talán leckéket kíván adni????
- Mi maga tanár????
S engedte földre rogyni az amúgy is viseletes, lestrapált kalózt.
A tömeg gyorsan félrehúzodott, mint amikor cápa téved a heringek közé.
Itt csúnya világ lesz!
-Talán magától kellene leckéket vennem? - mosolygott megtévesztően.
Aki egy kicsit is ismerte, még hátrébb húzódott.
Joe mosolya megegyezett egy ökokatasztröfával, minnél szélesebb volt, annál több vér folyt, és az emberi melegség legkisebb árnyéka sem rezgett benne.
Folyt köv.
Igény esetén.
Alakul.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, Rallyefan81, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
De hát a fás kályhának szokott lenni egy fémcső kerete (ahogy a képen is van), hogy lehet az mögé nyúlni...?
S Samy, a pulykacomb nem szálkás?
Leo, azt nem szálkának, hanem inak-nak nevezik... amúgy igen, a pulykacomb "inas" viszont még inasan is az egyik legjobb pecsenye, ami sütőben sülhet, mi nagyon sokszor készítünk a családdal...
Last edit: 7 éve 6 hónapja by sandorati.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Leopardusz
Leo, azt nem szálkának, hanem inak-nak nevezik... amúgy igen, a pulykacomb "inas" viszont még inasan is az egyik legjobb pecsenye, ami sütőben sülhet, mi nagyon sokszor készítünk a családdal...
Ahogy emlékszem, olyan szilás...
De akkor a szakembert kérdem, h hogyan kell azt eltávolitani belőle, másik kérdés h hogy kell a pulykacombot megkésziteni, pl a sütőben...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: sandorati
... plusz egy csaj sem így közelíti meg, bepucsítva a piákat, még ha jól be is vannak b@szva... lábujjhegyen
Micsoda hozzáállás!
A hölgy természetesen egy hétköznapi háziasszony, akkor az előbb mosott fel. Sajnos az otthonkája is vizes lett, azt ledobta, hamarosan ki is fogja mosni.
Azért lábujjhegyen áll, mert még vizes a padló. És mint látható, éppen pálinkát főz a sparhelten a urának, aki nemsokára hazaér a munkából, azért a kissé kapkodó szituáció.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, sandorati, Leopardusz, JackassJana
Leo, azt nem szálkának, hanem inak-nak nevezik... amúgy igen, a pulykacomb "inas" viszont még inasan is az egyik legjobb pecsenye, ami sütőben sülhet, mi nagyon sokszor készítünk a családdal...
Ahogy emlékszem, olyan szilás...
De akkor a szakembert kérdem, h hogyan kell azt eltávolitani belőle, másik kérdés h hogy kell a pulykacombot megkésziteni, pl a sütőben...
... nagyon szakember nem vagyok, mi jó alaposan lemossuk a combikákat, só-bors ízlés szerint, oszt be vele a sütőbe (mi más husit is teszünk mellé, pl. tarját) ...sütés után - ahogy lefejtjük a húst a csontról - kihuzigáljuk ezeket az inakat külön-külön, hál'Istennek nem sok van egy comb-ban, de ha az ember szájába kerül, elég kellemetlen, pláne ha lejjebb csúszik, könnyen odarókázik az étkezőasztal közepére... de mivel mindenre van megoldás, így készítik a profik ;
A PULYKA FELDOLGOZÁSA
A megtisztított pulykát pár napig hideg helyen vagy hűtőszekrényben tartjuk, így húsa porhanyósabb lesz. A pulyka aprólékából (nyak, fej, szárnyak, láb, zúza, szív) a húsleveshez hasonlóan levest főzünk. A mellehúsát a csontról lefejtve szeletekre vágjuk, besózzuk és kirántjuk vagy szalonnával megtűzdelve, egyben megsütjük és vékony szeletekre vágva, melegen vagy hidegen tálaljuk. Hátrészéből, combjaiból pörköltet készíthetünk. Legfinomabb azonban az egybesült pulyka. A pulyka combjában vastag inak vannak, amelyeket sütés előtt, harapófogó segítségével kihúzunk, így a combjai is puhára sülnek. A legjobb pecsenyét a teljesen kifejlett, hízott pulyka adja. A pulykát kívül-belül lesózzuk, és egy óra hosszáig sóban állni hagyjuk. Előbb fedő alatt 20 percig, kevés víz hozzáöntésével pároljuk, azután vajjal leforrázzuk, ráöntünk, sütőbe tesszük, és gyakori locsolgatás mellett, többször megforgatva pirosra sütjük. Sütési ideje két-két és fél óra. Szeletelés előtt állni hagyjuk. Felszeletelése hasonló az egybesült baromfiéhoz. A combokat két részre is vághatjuk. Ha még maradtak benne vastag inak, sütés után is kiszedhetjük. Mellehúsát a csontról lefejtjük, hosszában vékonyra szeleteljük, és az eredeti alakhoz hasonlóan összeállítva, burgonyapürére vagy rizsköretre rakjuk. A legkitűnőbb a bébipulykából (gyorsan hizlalt, legfeljebb 4-5 kilós pulykából) készült pecsenye: combjában nincs ín, húsa porhanyós.
Last edit: 7 éve 6 hónapja by sandorati.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, Katjaton, Leopardusz, Sics
... plusz egy csaj sem így közelíti meg, bepucsítva a piákat, még ha jól be is vannak b@szva... lábujjhegyen
Micsoda hozzáállás!
A hölgy természetesen egy hétköznapi háziasszony, akkor az előbb mosott fel. Sajnos az otthonkája is vizes lett, azt ledobta, hamarosan ki is fogja mosni.
Azért lábujjhegyen áll, mert még vizes a padló. És mint látható, éppen pálinkát főz a sparhelten a urának, aki nemsokára hazaér a munkából, azért a kissé kapkodó szituáció.
... én kérek elnézést nem vettem észre ezt a sok apróságot, mert pont szemből jött a napfény, és elvakított...
Leo, azt nem szálkának, hanem inak-nak nevezik... amúgy igen, a pulykacomb "inas" viszont még inasan is az egyik legjobb pecsenye, ami sütőben sülhet, mi nagyon sokszor készítünk a családdal...
Ahogy emlékszem, olyan szilás...
De akkor a szakembert kérdem, h hogyan kell azt eltávolitani belőle, másik kérdés h hogy kell a pulykacombot megkésziteni, pl a sütőben...
... nagyon szakember nem vagyok, mi jó alaposan lemossuk a combikákat, só-bors ízlés szerint, oszt be vele a sütőbe (mi más husit is teszünk mellé, pl. tarját) ...sütés után - ahogy lefejtjük a húst a csontról - kihuzigáljuk ezeket az inakat külön-külön, hál'Istennek nem sok van egy comb-ban, de ha az ember szájába kerül, elég kellemetlen, pláne ha lejjebb csúszik, könnyen odarókázik az étkezőasztal közepére... de mivel mindenre van megoldás, így készítik a profik ;
Figyelem: Spoiler!
A PULYKA FELDOLGOZÁSA
A megtisztított pulykát pár napig hideg helyen vagy hűtőszekrényben tartjuk, így húsa porhanyósabb lesz. A pulyka aprólékából (nyak, fej, szárnyak, láb, zúza, szív) a húsleveshez hasonlóan levest főzünk. A mellehúsát a csontról lefejtve szeletekre vágjuk, besózzuk és kirántjuk vagy szalonnával megtűzdelve, egyben megsütjük és vékony szeletekre vágva, melegen vagy hidegen tálaljuk. Hátrészéből, combjaiból pörköltet készíthetünk. Legfinomabb azonban az egybesült pulyka. A pulyka combjában vastag inak vannak, amelyeket sütés előtt, harapófogó segítségével kihúzunk, így a combjai is puhára sülnek. A legjobb pecsenyét a teljesen kifejlett, hízott pulyka adja. A pulykát kívül-belül lesózzuk, és egy óra hosszáig sóban állni hagyjuk. Előbb fedő alatt 20 percig, kevés víz hozzáöntésével pároljuk, azután vajjal leforrázzuk, ráöntünk, sütőbe tesszük, és gyakori locsolgatás mellett, többször megforgatva pirosra sütjük. Sütési ideje két-két és fél óra. Szeletelés előtt állni hagyjuk. Felszeletelése hasonló az egybesült baromfiéhoz. A combokat két részre is vághatjuk. Ha még maradtak benne vastag inak, sütés után is kiszedhetjük. Mellehúsát a csontról lefejtjük, hosszában vékonyra szeleteljük, és az eredeti alakhoz hasonlóan összeállítva, burgonyapürére vagy rizsköretre rakjuk. A legkitűnőbb a bébipulykából (gyorsan hizlalt, legfeljebb 4-5 kilós pulykából) készült pecsenye: combjában nincs ín, húsa porhanyós.
Szerintem neked menne a strucc, de az emu comb is.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: sandorati
7 éve 6 hónapja - 7 éve 6 hónapja#270148Írta: treffhetes10
Megválaszolva: treffhetes10
Ahogy olvasom, igazi férfiembernek való kaja. Először fogóval kihúzzuk az inakat, majd spaklival felvisszük a pácot, forrasztólámpával süssük vagy három órát, végül flex-szel szeleteljük. Egészségünkre!
Last edit: 7 éve 6 hónapja by treffhetes10.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, sandorati, Apa1972_hu, Katjaton, Leopardusz, Sztyepan65
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...