Pár gondolat kilencedikén:
Történt egyszer, hogy unatkozott az Úr kurvára. Mi is volt, töprengett. Az első nap a világosságé, a második az égbolt, a harmadik a növényeké, meg az a szétválasztási izé, a negyedikben kiglancoltam a teret, nap, hold, csillagok. Az ötödik a halak és a madarak, a hatodik a szárazföldi állatok, bár ezt kicsit benézte, mert a strucc is madár, ráadásul szárazföldi állat. Nagyobb a szeme, mint az agya, pont mint Rubin Rékának (By Kiss Ádám), mert az emberekkel kicsit félrement a teremtés. A hetedik napon kijózanodott... Slussz. De a negyedik nap tevékenysége meghozta a bajt, mert ugye megteremtette az időt is, és Éva folyamatosan zaklatta, hogy Uram, hányadika van, 'mer szerdára be vagyok jelentkezve a fodrászhoz, meg, hogy mikor kezdődik a nyári szünet, mert le kellene foglalni a szállást Akaliban... Hány nap legyen egy év, kérdezte Ádámot, aki ott ült egy páfrányfa alatt és unottan piszkálta a lábujjait. El ne felejtsek kocsmát is teremteni maholnap, gondolta a kaporszakállú, mert ezt rossz nézni. Háromszázhatvanöt mondta, mondta Ádám. Miért pont annyi, kérdezte az Úr. Hát kétszáz az kevés, mert kellenek a napok a nyugdíjhoz, a négyszáz meg sok, mert akkor nagyon messze lesz az a nyugdíj, jött a válasz. Legyen... Legyen tizenkét hónap, mert az meseszám, de hogyan neveztessenek? Tökmindegy, legyintett, az emberek úgy is majd átkeresztelik őket, a harmadik, a hóolvasztódéliszelesrügyfakasztóbelehettenniatélikabátotanaftalinba hónap majd olvanos lesz, kikelet hava, meg böjtmás hava, örülök, ha meghagyják márciusnak, ha már a Marsot is én teremtettem. Egy hónap az négy hét lett, hogy több legyen a weekend. Tehát idáig megvolt. Akkor jöttek a napok. Ebből is kell hét, had ne magyarázzam miért, és kell egy szerda Évának, mert, ha lenő a haja hisztis lesz. Ekkor Éva követelni kezdett egy napot magának, meg Ádámnak, meg a két kölyöknek. Ők megkapták december 24.-ét, Ábel megkapta január másodikát, azért nem egy nyári napot, mert ezzel a fluimucillal kicsit kihozta az Urat a sodrából, Káiné lett március tíz, tökmindegy alapon, mert a kínainál vett naptárban nincs benne, meg amúgy sem ismer az emberiség egy másikat. De akkor mi legyen a többi teremtménnyel, azok is érdemelnek egy napot. Így lett az egyik minden csúszómászóké, az meg a hasadt körműeké, amaz napon éltessenek a szárnyas baromfiak, emez neveztessen az halak napjának, meg virágok és fák, föld napja, vizek napja, a rúdugrás napja, stb. Az Úr köröket, ábrákat firkált a porban levő naptárra, mely egyre terebélyesedett, lassan összeállt a nagy mű, mikor sietve megérkezett Éva, egyik hóna alatt a sivalkodó Ábellel, a másikban a bömbölő Káinnal, fején egyensúlyozta a sásból font kosarat a gyümölcsökkel, és simán beletaposott a márciusba. Nézte az Úr a nyolcas forma lábnyomot, majd felsóhajtott, hát akkor ez legyen a nőnap...
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...