Jelenleg 60 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 6 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 13 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 14 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 15 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 1 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 2 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 3 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 3 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 3 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja

Tankos Apukák Fóruma #3

8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja #235917 Írta: treffhetes10
Megválaszolva: treffhetes10
Ide több kávé is befér egy nap? :oops:

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Samy70, tiger, Szete58, Sics, Sztyepan65
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja #235918 Írta: AntTheZ
Megválaszolva: AntTheZ

Johet.
En 5-6-ot is fogyasztok egy nap.
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja #235919 Írta: AntTheZ
Tegnap videken jartam, Nyulurat lattam csaladjaval:

:)
Mellékletek:
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja #235920 Írta: Szete58
Megválaszolva: Szete58

Ilyen szépen lerakott járólapokkal persze! :applause:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Samy70, treffhetes10, DarkRaven73, Mikszi67, Sics, Sztyepan65
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja #235929 Írta: Samy70
Megválaszolva: Samy70
Századosnak(is)! :) :) :)

Ha már péntek......

Samy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: tiger, Sics, Sztyepan65, AntTheZ
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja #235941 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

Tegnap videken jartam, Nyulurat lattam csaladjaval:

Figyelem: Spoiler!

Hasonló rönknyuszi családunk nekünk is van, na persze a pár tucat igazi mellett! :dancing:

Apropó, idén is tartom a fórumozó apukáknak-anyukáknak is, hogy ha valaki pár napra vinne nyuszókát haza a családhoz, akkor ha logisztikailag meg tudjuk oldani, akkor a törpenyuszit és a ketrecet, felszerelést biztosítunk ingyen és bérmentve az ünnepekre! Persze amíg a "készlet" tart, úgyhogy ha valaki élni kíván a lehetőséggel, akkor lehetőleg privátban keressen a héten!
Feltétel: táplálkozási útmutató maradéktalan betartása a fülesek egészégének védelmében!

A tavaly beajánlott helybeni nyuszi simi lehetőséget most a sok utazás és egyéb elfoglaltság miatt nem tudjuk vállani ebben az időszakban, de későbbi időszakra beszélhetünk meg ilyet is, ha érdekel valakit!

Képek: Facebook @bunnywood.nyultenyeszet
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Szete58, Axekiller01, Potrien, Mikszi67, Leopardusz, Tomat, 19287d58816f35754c4393db64367f89, AntTheZ
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja #235943 Írta: Potrien
Megválaszolva: Potrien

Apropó, idén is tartom a fórumozó apukáknak-anyukáknak is, hogy ha valaki pár napra vinne nyuszókát haza a családhoz...

"Valamikor réges-régen, a világnak kezdetén minden állat békességben éldegélt a föld színén. Ki volt akkor nagyobb úr, mint a kutya meg a nyúl!" De nem ezt akartam írni.
Ez a húsvéti dolog foglalkoztat, mert szerintem ez adta az ötletet a Valkind Dead sorozathoz is. A kelták Eostret (Ostara -> Easter -> Húsvét ) a termékenység istennőjét köszöntötték, jelképe a tojás volt. A druidák fehérbe öltöztek, tüzet raktak, mindenfélét mormogtak a szakálluk mögött, majd a végén mindenki jól berúgott. A zsidóknál Niszán hónapjában ekkor volt az aratóünnep, később pészach, az elkerülés ünnepe lett, mikor is a bárányvérrel megjelölt házakat, a halál elkerülte. És itt jelenik meg a bárány. A nyúl sehol nem fordul elő a kultúrtörténetben, főleg az nem, hogy a gyereknek biciklit tojjon. Ezzel kapcsolatosan volt egy gonosz dobásom, aminek súlyát az adja, hogy tudatosan készültem rá. Hetvenkilenc húsvétján kimentem a lágymányosi Kispiacra, ahol már javában árulták az ünnepi kellékeket, barkát, festett tojást, kisnyulat. A gyerekeket a szülők direkt kivitték egy kis nyuszisimogatásra, és én is beálltam közéjük fogdosni. Mindegyiket alaposan megnéztem, megforgattam. Az árus üzletet szimatolt, és megkérdezte, melyiket vinném. - Ja nem egy kell, válaszoltam, hanem vagy hat, annyiból jön ki kábé egy sapka. A szülők hátrahőköltek, a gyermekszemek bepárásodtak, én meg a döbbenetet kihasználva kereket oldottam a lincselés elől. Mindezt fogadásból. Tudom a vallás így, megy úgy, meg, hogy ne vicceljünk vele, de csak Bödőcsöt tudom idézni, hogy de. Meg, hogy ez zuhanó repülőn mindenki hívő lesz. A francokat, én maximum agnosztikus... :P
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, CrawlingChaos, Samy70, Szete58, DarkRaven73, lucha_nDall, Mikszi67, Leopardusz, Frankenstein Bourne, Sztyepan65, 19287d58816f35754c4393db64367f89, AntTheZ
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja #235945 Írta: Sztyepan65
Megválaszolva: Sztyepan65
Az agnosztikus... a pontpontpont alatt a teizmusra gondolsz? Mert ugye akkor nem azonosítható az ateizmussal. :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: CrawlingChaos
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja #235947 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos
A húsvét alapvetően pogány ünnep, még a keltáknál is régebbi, visszavezethető az egyiptomi Inanna vagy Innin sumér istennőre, aki aztán sok néven, de szinte minden pogány panteonba beépült. Istar, Astarté, Astaroth, utóbb kabbalista zsidó misztikusok révén az európai judeókeresztény kultúrkörnek is része lett, mint démonúrnő, sőt a kabbalisták szerint Istar, mint az Esthajnalcsillag megtestesülése valójában Azazel/Lucifer női minősége.

Az már egy külön történet, hogy a katolikus egyháznak hogyan sikerült összemosni a Feltámadás ünnepét a pogány hagyományokkal, meg vannak ennek is az okai, ha akarom objektívek, ha akarom szubjektívek, ha akarom konteosok.

Az is tény, hogy ahogy általában egyetlen húsvéti jelképünknek, úgy a nyuszinak sincs semmi köze a kereszténységhez.
A középkörban elterjedt az egyébként Afrikából származó gyöngytyúk, Magyarországra a 13. század körül érkezetett, majd szép lassan haladt megismerése nyugat felé. Nagyjából a 16. századra teszik, hogy Németországban kialakult a gyöngytyúkok és tojásaik egyes falvakon belüli adományozása, amit egyes német területeken Haselhuhn-nak hívtak (vö. Hase=nyúl). Egyesek szerint a nyuszik egy egyszerű utazók által mesélt történetek félrehallásából adódóan kerültek be a tavaszi néphagyományok közé. Vannak ennél azt gondolom betegebb hagyományok, akár a mobiltelefondobálás, úgyhogy nem hiszem, hogy ezen nagyon sokat kéne répátrágcsálni.

Egyébiránt mi nem húsvéti nyuszit tenyésztünk, hanem házikedvenc törpefüleseket. Nem vagyunk híve a húsvéti nyúlvásárlásnak, sőt kifejezetten nyúlvédelmi okokból biztosítunk lehetőséget arra, hogy akinek csak 3-5 napra kell, az ingyen hozzájusson, mivel sokan meggondalatlanul és felelősség nélkül akarják vele meglepni a családot, aztán egy hét után szerencsétlen tapsifülesek a tepsiben vagy az út szélén végzik.

Magyarországon ez a nyuszitartás úri huncutsága még sokakat meglep, de teszem azt a sokat kárhoztatott Egyesült Államokban a kutyák és a macskák után a leggyakoribb kedvencként tartott emlős kisállatok.
Személy szerint Isten szerető, humanista és állatbarát emberként, nem fogyasztom a húsukat, nem hordom a szőrméjüket, de ahogy mindenkinek a saját belátásának tartom, hogy miben hisz, így abba sem kívánok beleszólni, hogy mit fogyaszt, vagy mit hord.

Az én kérésem annyi, hogy aki él a felajánlással, az arra a pár napra is felelősséggel éljen, és ne tekintse a nyuszikat játéknak, mert bár a székely mondás szerint a medve nem játék, meglátásom szerint egyik állat sem. :thx2:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Samy70, tiger, treffhetes10, Rallyefan81, Potrien, DarkRaven73, lucha_nDall, Mikszi67, Sztyepan65, 19287d58816f35754c4393db64367f89, AntTheZ, kaboca_hun
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja #235950 Írta: Axekiller01
Megválaszolva: Axekiller01
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, CrawlingChaos, Szete58, sandorati, Potrien, lucha_nDall, Sztyepan65, AntTheZ
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja #235951 Írta: AntTheZ

A húsvét alapvetően pogány ünnep, még a keltáknál is régebbi, visszavezethető az egyiptomi Inanna vagy Innin sumér istennőre, aki aztán sok néven, de szinte minden pogány panteonba beépült. Istar, Astarté, Astaroth, utóbb kabbalista zsidó misztikusok révén az európai judeókeresztény kultúrkörnek is része lett, mint démonúrnő, sőt a kabbalisták szerint Istar, mint az Esthajnalcsillag megtestesülése valójában Azazel/Lucifer női minősége.

Az már egy külön történet, hogy a katolikus egyháznak hogyan sikerült összemosni a Feltámadás ünnepét a pogány hagyományokkal, meg vannak ennek is az okai, ha akarom objektívek, ha akarom szubjektívek, ha akarom konteosok.

Az is tény, hogy ahogy általában egyetlen húsvéti jelképünknek, úgy a nyuszinak sincs semmi köze a kereszténységhez.
A középkörban elterjedt az egyébként Afrikából származó gyöngytyúk, Magyarországra a 13. század körül érkezetett, majd szép lassan haladt megismerése nyugat felé. Nagyjából a 16. századra teszik, hogy Németországban kialakult a gyöngytyúkok és tojásaik egyes falvakon belüli adományozása, amit egyes német területeken Haselhuhn-nak hívtak (vö. Hase=nyúl). Egyesek szerint a nyuszik egy egyszerű utazók által mesélt történetek félrehallásából adódóan kerültek be a tavaszi néphagyományok közé. Vannak ennél azt gondolom betegebb hagyományok, akár a mobiltelefondobálás, úgyhogy nem hiszem, hogy ezen nagyon sokat kéne répátrágcsálni.

Egyébiránt mi nem húsvéti nyuszit tenyésztünk, hanem házikedvenc törpefüleseket. Nem vagyunk híve a húsvéti nyúlvásárlásnak, sőt kifejezetten nyúlvédelmi okokból biztosítunk lehetőséget arra, hogy akinek csak 3-5 napra kell, az ingyen hozzájusson, mivel sokan meggondalatlanul és felelősség nélkül akarják vele meglepni a családot, aztán egy hét után szerencsétlen tapsifülesek a tepsiben vagy az út szélén végzik.

Magyarországon ez a nyuszitartás úri huncutsága még sokakat meglep, de teszem azt a sokat kárhoztatott Egyesült Államokban a kutyák és a macskák után a leggyakoribb kedvencként tartott emlős kisállatok.
Személy szerint Isten szerető, humanista és állatbarát emberként, nem fogyasztom a húsukat, nem hordom a szőrméjüket, de ahogy mindenkinek a saját belátásának tartom, hogy miben hisz, így abba sem kívánok beleszólni, hogy mit fogyaszt, vagy mit hord.

Az én kérésem annyi, hogy aki él a felajánlással, az arra a pár napra is felelősséggel éljen, és ne tekintse a nyuszikat játéknak, mert bár a székely mondás szerint a medve nem játék, meglátásom szerint egyik állat sem. :thx2:

Bar taplalkozasi szokasaidnak szoges ellentetekep nekem a nyul jo bara5om, sulve-fove egyutt lennek vele. :) A kepet nem mint a szoban forgo vallasi unnep rajongojakent, hanem erdekesseg keppen tettem fel.

Hogy hogyan kerul a feltamadasba a nyul es a tojas? A katolicizmus (eroszakos) terhoditasa soran adoptalta a beolvasztani kivant nepek unnepeit, szokasait a konnyebb emeszthetoseg kedveert, amin aztan kedvunkre ragodhatunk hogyan jon ossze a bibliai keresztenyseg a pogany szokasokkal. Ha nem tulajdonitunk vallasi teren ennek komoly jelentoseget, mint nepszokas mindenkeppen szinesebbe teszi kulturankat.
Remelem szosszenetemmel senkit nem bantottam meg hiteben vallasaban, en ki hivonek tartja magat mint oly sok embertarsunk a vilagon aki a hitet nem azonositja a katolicizmussal.
(Ezekert a sorokert valamikor maglya halal jart volna.)

Nem ertem, hol itt a problema?
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja #235954 Írta: Frankenstein Bourne
Megválaszolva: Frankenstein Bourne
Ha már ez a téma :lol:

Figyelem: Spoiler!
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, CrawlingChaos, Samy70, tiger, Celebúr, Mikszi67, Sics, Sztyepan65, 19287d58816f35754c4393db64367f89, AntTheZ
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja #235955 Írta: Celebúr
Megválaszolva: Celebúr
Az iménti képen Rohamnyuszit és legújabb csaját láthatjuk :troll:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Frankenstein Bourne, Sztyepan65, 19287d58816f35754c4393db64367f89
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja #235956 Írta: Frankenstein Bourne
Megválaszolva: Frankenstein Bourne
Szerintem inkább maradjunk a nevelőnőnél :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Celebúr, 19287d58816f35754c4393db64367f89
Téma zárolva.
8 éve 5 hónapja #235958 Írta: Filler1
Megválaszolva: Filler1
Rezsi reinkarnációja.... :troll:

Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: CrawlingChaos, Samy70, Potrien, Sztyepan65
Téma zárolva.

Téma: OFF topik

• TegRazor profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Én nem tudom ,hogy miért vagytok annyira oda......
    • Írta: TegRazor
    • 9 órája 55 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 11 órája 27 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 6 napja 3 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.