Jelenleg 208 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 51 perccel ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 2 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 2 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 15 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 1 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja

Dühöngő

1 éve 10 hónapja #308097 Írta: The_Devil_Himself
Megválaszolva: The_Devil_Himself
Sorry, hogy belemegyek így külsö szemlélőként, de!

@Nortonor. 
A WT-s felszereléseddel nem tudok teljesen egyet érteni.
A Töltés az pacek, az kell rá, a távcső nyitott pályára megint csak kellő, DE a fejlesztett célzás már nem igazán dob a tankra semmit, hiszen alapból van egy jó szórása. Én helyette Célzásgyorsítótt használtam a nyitott pályákon. 
Zárt pályákon maradt a töltés, és kapott egy Rotációs V.stabot illetve egy turbót. 
A nyilt pályákon a legnagyobb probléma lett ezzel kiköszöbölve, hogy célozni kell, ugyanis pl Prokhorovkan, ha nem lősz, akkor már nincs mire az 1-2 soron. 
Zárt pályán pedig a megnövelt mobilitással sokkal jobban tudsz peek-a-boo-zni, akár a HT dühöngőben is. 

Field modinál pedig a TD-k kaptak egy ingyen látótáv boostot. Felesleges az álcára menni, mert 0.X%-ot tesz csak a tankhoz, ellenben 10-15m (kb) látótávot kapsz.

@más
Éljenek a SuperTesterek... Hála nekik a játék mindig a megfelelő tesztelésen esik át.
ÓÓÓ bassza meg, rossz játék fórumára írtam...

Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Nortonor
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308098 Írta: Nortonor
Megválaszolva: Nortonor
@The_Devil_Himself

Köszi, most nézem a field modinál az V-öst, ott tényleg a látótáv a célszerű, minden tankon arra rakom. Amikor tegnap este bagónak gyors összedobtam a field modi setupot (anno csak kihúztam, nem vettem meg rá mindent) valszeg félrenyomhattam, nem is értem miért arra raktam. 
Az alternatív setupom az nekem is valahogy így néz ki ahogy te is leírtad. Töltésgyorsító - Turbó - Forgási mechanizmus vagy Fejlesztett edzés. Mivel ez a másodlagos ritkán kerül elő, ezért küldtem az 1. setupról a képet.
Nem tudom mennyire követted figyelemmel a topicot, tudniillik bagó nagy elutasítója minden drágább fogyócikknek és a drágábbik lőszereknek, szóval ezért gondolom, hogy pótkaja használata nélkül a a fejlesztett célzásból profitál a legtöbbet. Pláne ha a linkelt replayt is megnézted és láttad, hogyan céloz és mennyire passzívan, kevés mozgással játszik. Továbbá amint olvashattad is, ő tényleg egy "mesterlövész" TD-ként szeretné a WT-t látni. A célzásgyorsítónál én a forgási mechanizmust előrébb tartom, de ízlések és pofonok.
A 0.30 alá bevitt pontosságnál (így hogy rátettem a IV-es és VII-es pontosság növelő modit) lehet én is ledobom majd a fejlesztett célzást egy forgási mechanizmusért, de most nem prio nálam a WT, csak példaképp küldtem bagónak, hogy dobja már le a periszkópot és az álcahálót róla. 

Köszi az észrevételeket!
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308099 Írta: Tankpeti
Megválaszolva: Tankpeti

@más
Éljenek a SuperTesterek... Hála nekik a játék mindig a megfelelő tesztelésen esik át.

Ez nem egy ST fiók, hanem egy dev fiók (valszeg visual stuffot ellenőrzött).
(hogy miért nem lehet ST fiók, azt el lehet érni a hivatalos weboldalon, amit csinált, az pedig nem tud beleszámítani az tesztelési eredményekbe)
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308100 Írta: mistadabolina
Megválaszolva: mistadabolina

Szívesen beszélgetek veled és elmagyarázom, akár még gyakorlóban is viszont EBR-em most nincs de akármilyen tank megteszi, hiszen a rendszer ugyanaz.

Nem kifejezetten az Ebr-re gondoltam, szimplán meg szeretnék nézni pár dolgot.
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308101 Írta: Mikroby
Megválaszolva: Mikroby

Figyelem: Spoiler!

Nem kifejezetten az Ebr-re gondoltam, szimplán meg szeretnék nézni pár dolgot.

Írtam Pm-et
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mistadabolina
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308102 Írta: The_Devil_Himself
Megválaszolva: The_Devil_Himself

@más

Ez nem egy ST fiók, hanem egy dev fiók (valszeg visual stuffot ellenőrzött).
(hogy miért nem lehet ST fiók, azt el lehet érni a hivatalos weboldalon, amit csinált, az pedig nem tud beleszámítani az tesztelési eredményekbe)

OK, tételezzük fel, hogy Dev fiók. Miért nem külön gyakorlóba teszteli a modelt, ami ugye egy Dev accnak sima lenne, mert ők maguk is be tudnak menni. Miért kell randomban csinálni ezt?

El lehet érni a hivatalos weboldalon? Most ezt nem teljesen értem. Vagy még hat az érzéstelenítő és azért vagy tényleg nem :D 

Úgy érted, meg lehet nézni a "Profilt"? És nem titkolt, mint egy CC_nek pl?
Mert ha erre gondolsz, akkor minden supertester profilját meg tudod nézni, egyik sincs titkosítva, csak a CC-k.
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308103 Írta: Tankpeti
Megválaszolva: Tankpeti

OK, tételezzük fel, hogy Dev fiók.

Nem feltételezésként írtam. (a valszeg csak arra vonatkozott, hogy mit tesztelhetett, de megannyi dolog lehet még: új fiók teszt, ST tank kiadása egy fiókra, lokalizációs teszt valamire, szerver teszt stb... a lehetséges lista hosszú...)

Úgy érted, meg lehet nézni a "Profilt"? És nem titkolt, mint egy CC_nek pl? Mert ha erre gondolsz, akkor minden supertester profilját meg tudod nézni, egyik sincs titkosítva, csak a CC-k.

Nincs az ST-sek profilja titkosítva (ezek sima játékosok, akik fel lettek véve ST-re). A nem legegyszerűbb példát hozva (mert a legegyszerűbbet nem írhatom le), skill4ltu friendlistjén direkt vannak ilyen fiókok felvéve, azért, hogy meg tudja nézni ők hogy teljesítenek egy-egy tankkal, még megjelenés előtt, és általában a nem végleges iterációban, ezt ő maga is többször megmutatta már videóban.
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308104 Írta: Sixtyfeetofbridge
Megválaszolva: Sixtyfeetofbridge
Dühöngök?
Ugyan, minek?
De az örömködőbe mégsem tehetem.

Ez a védekezés:
a FELE pályán nincs senki, ↓↓
2 tornyot megkapnak rendszeresen ingyen,
az utolsóért van kis harc, 16-18 perces csata.

ui.: 100. meccsem a térképen.
Mellékletek:
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308105 Írta: wot.replays.bagó.wot.replays
Megválaszolva: wot.replays.bagó.wot.replays
Norton parancsnok!

Írtad:
"A minimum látótáv, amit minden tankon célszerű elérni, hogy láss is valamit az a 445 méter. "
Ez a játékban fellelhető összes tankra értendő?

Összehasonlítottam pár kedveltebb tankom a teljesség igénye nélkül.
Elég fura eredmények jöttek ki:

Pl. a su100y, t103, t95, addig lát el mint egy o-i?
Náluk egyáltalán lehetséges a 445 méter?
A tortoise miért nyert az összehasonlításban?
Mitől látna el addig mondjuk a t95?

Még majd lehet eszembe jut kérdés az összehasonlítást nézve.

Mellékletek:
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308106 Írta: Mikroby

Norton parancsnok!

Írtad:
"A minimum látótáv, amit minden tankon célszerű elérni, hogy láss is valamit az a 445 méter. "

Pl. a su100y, t103, t95, addig lát el mint egy o-i?
Náluk egyáltalán lehetséges a 445 méter?
A tortoise miért nyert az összehasonlításban?
Mitől látna el addig mondjuk a t95?

Minden tankon érdemes a lehető legnagyobb látótávot elérni.
Csak azt kell mérlegelni, milyen tankon csinálod.
Pl egy kv2-n is fontos lenne a látótáv, de mivel annyira szar az ágyúja meg a töltésideje érdemesebb azt boostolni.
De alavetően a TD-k LT-knek a legfontosabb.
Minden tanknak meg van adva egy "gyári látótáv" mint ahogy az egyéb statisztikái is. 
Tehát nem minden tanknál tudod elérni ugyanazt az eredményt.
A látótávot nem csak felszerelésekkel, hanem skillel is tudod növelni.
A T95-nek gyárilag 360m a látótávja a Tortának 390.
Ebből kifolyólag ugyanolyan felszereléssel sosem fogja beérni a tortát.
Mindent összevetve, ha nagyon rámész a látótávra a t95-nél távcsővel (sima nem jutalom) 440m míg perszkóppal 503m-t tudsz kihozni.
Viszont a kérdés az, a t95 esetében érdemes e a látótávot húzni valami más helyett.
Ez már attól függ, milyen tankról beszélünk, és azt hogyan használod.
Pl. ha tolod előre a t95-el heavyzel vele, akkor nem kell neki a látótáv, míg ha kempelsz akkor igen. Én mindenesetre a tötlésgyorsító, venti, ezdés, vagy edzés helyett turbó felszerelést díjazom, de ízlések és pofonok.

Mellékletek:
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308107 Írta: Mikroby

Közben eszembe jutott még pár jótanács.
Tiger II : felesleges a periszkóp
VK 100.01 : felesleges a repeszpáncél, inkább add el és vegyél helyette valami normális cuccot. A repeszpáncél akkor érvényesül, ha "nem üt át" a lövedék, míg ha átüt nem . Ebből kifolyólag teljesen felesleges.
Type 64: Felesleges az álcaháló. Nekem periszkóp, távcső, kipufogó van rajta, plusz egy másik városi szettben töltésgyorsító+távcső
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308108 Írta: VaFec
Megválaszolva: VaFec
Az eü és javítókészlet használata miatt fellépő súlytöbblet nagyban befolyásolja negatív irányban az adott páncélos manőverező képességét. Ugyanez vonatkozik a felszerelésekre is, ezért érthető, hogy egyesek miért periszkóp, álcaháló kombóval használják a gépjárművet. Hajrá Bagó bá! 
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tankpeti, fabyzol3
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308109 Írta: Nortonor
Megválaszolva: Nortonor

Írtad:

A maximális felderítési távolság 445 méter, ez tank független, azaz minden tankra értendő. 
Persze nem minden tankkal tudod elérni ezt az értéket, mint mondtam a kis tierekkel nem fog menni, de mindig törekedni kell rá. A látótáv ugyanis minden tanknál egyéni, de mindegyiknél egyformán tudod növelni a következők felhasználásával.
Látótáv növelő felszerelések: Szellőzés, Távcső, Periszkóp
Látótáv növelő legénységi skillek: Bajtársak, Helyzetfelismerés, Felderítő
Egyéb: Pótellátmány, direktívák, harctéri módosítás

A többit Mikroby jól leírta.

A felszerelésekről. A töltésgyorsító minden tankon "alap" már ami nem táras ugye, így erre külön nem térnék ki, de leírom miket módosítanék a tankjaidon. Ja annyi, hogy ha nincs a depódban akkor érdemes megvárni mindig a leárazásokat.
  • Panther: jó
  • Tiger II: a periszkópot dobd le róla, fejlesztett edzést és stabit tennék még rá, de ha így lassúnak érzed akkor utóbbi helyett turbót.
  • VK 100: repeszpáncél helyett turbót tennék fel
  • Mauschen: dettó, 3. slotba mehetne egy turbó
  • Dmax: periszkóp helyett itt is távcső
  • Rhm: periszkóp helyett szintúgy távcső, álcaháló helyett turbó, vagy ha pontatlannak érzed fejlesztett célzás
  • Wt-t megbeszéltük
  • Jagdtiger: játékstílus függő, ha csak snipeolni szeretnél vele akkor kb jó így, de top tierben agresszívebben is elő lehet vele adni, akkor viszont a fejlesztett célzás helyett jól jöhet egy fejlesztett edzés vagy turbó, esetleg az egyik a szellőzés helyére. Erre a tankra sok megoldás létezhet
  • JP E 100: 3. slotba fejlesztett célzás vagy fejlesztett edzés, ez megintcsak játékstílus és pályafüggő, field modival mindkét setupot összerakhatod. A fejlesztett edzéses setupba a szellőzés helyett turbót is rakhatsz.
  • Su-100Y: a távcsövet erre is felraknál, mondjuk a célzórendszer helyett
  • T-103: jó
  • Jackson: elmegy, ha később tudsz nagyobb látótávot skillekkel rápakolni akkor mehet majd a távcső a periszkóp helyére
  • T95: én szellőzés helyett ráraknék egy turbót
  • Tortoise: venti és periszkóp le, helyére fejlesztett edzés és turbó
  • Type 64: ezt Mikroby leírta
  • O-I: fejlesztett célzó helyett turbó vagy fejlesztett edzés
Én így raknám össze, de ízlések és pofonok, a többieknek lehet más jönne be. Nem szeretem a lassú tankokat, szóval a turbó nálam alap az olyanokon amik a 30 km/h-t sem érik el. Remélem tudtam segíteni.
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308110 Írta: wot.replays.bagó.wot.replays
Megválaszolva: wot.replays.bagó.wot.replays
Kösz a tanácsokat, igyekszem többé kevésbé azok szerint módosítani is a tankjaim, bár az beletelik egy kis időbe, mivel általában nincs túl sok kreditem.
Azért többé kevésbé módosítok csak, mert a szellőzéstől nem akaródzik megválni, ugyanis a legütősebb tankjaimnál, t95, tortoise, jgpze100, a tűzgyorsaság az elsődleges, márpedig ahhoz a szellőzés kell.

A látótávolság kapcsán elmorfondíroztam a körívek jelentőségén, de ellentmondásosnak tűnik amit írtatok.
Itt egy példa: a su a közelemben van és tűzpárbaj közben egyszer csak köddé válik, aztán megjelenik, pedig mint említettem, közel van.

Ezt szoktam tapasztalni Ruinbergen is, a főtértől befelé eső utca sarkán megállva a szemből érkezők, akik szintén közel vannak a következő utca sarkán és ott még növényzet sincs, szintén köddé válnak, megjelennek.
A zöld körív jóval távolabb van...
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308111 Írta: Mikroby

Kösz a tanácsokat, igyekszem többé kevésbé azok szerint módosítani is a tankjaim, bár az beletelik egy kis időbe, mivel általában nincs túl sok kreditem.
Azért többé kevésbé módosítok csak, mert a szellőzéstől nem akaródzik megválni, ugyanis a legütősebb tankjaimnál, t95, tortoise, jgpze100, a tűzgyorsaság az elsődleges, márpedig ahhoz a szellőzés kell.

A látótávolság kapcsán elmorfondíroztam a körívek jelentőségén, de ellentmondásosnak tűnik amit írtatok.
Itt egy példa: a su a közelemben van és tűzpárbaj közben egyszer csak köddé válik, aztán megjelenik, pedig mint említettem, közel van.

Ezt szoktam tapasztalni Ruinbergen is, a főtértől befelé eső utca sarkán megállva a szemből érkezők, akik szintén közel vannak a következő utca sarkán és ott még növényzet sincs, szintén köddé válnak, megjelennek.
A zöld körív jóval távolabb van...

A zöld körívben lévő tankokat abban az esetben deríted fel mindig, ha teljesülnek bizonyos feltételek. Nem 100%, hogy ami a körben van, azt neked látnod kell. Mivel a Su és közötted van egy bokor (vagy több) így az ő álcázásával kiegészülve azért nem látod. Mint mondtam már egyszer, az ellenség álcaértéke levonódik a látótávodból. Ami azt is jelenti, hogy csökken a távolság amin belül észlelheted a tankot. Azt is meséltem, hogy többféle álcázási érték van. Álló, mozgó, és lövés utáni.
Mivel a Su áll, és nem lő ezért nem látod. Mivel ellövi magát így leesik az álcaértéke, és így már spotolod.
Átlagos álló helyzetben a Su álcaértéke olyan 40 körül lehet. Ellövi magát, és leesik neki 7,2-re ezért látod meg.
Veszek neked egy lekerekített példát, csak hogy megértsed. 
Van 400m látótávod. Ez azt jelenti, hogy ha a Su-nak 0 álcája van akkor 400m-en belül spotolod. Ha 40 álcája van, akkor az azt jelenti, hogy nem 400m-nél fogod spotolni, hanem 360-nál. Ha van közöttetek egy bokor, akkor az neki +X% álca. Vagyis akkor nem 360nál spotolod hanem kevesebbnél. Kivéve, ha ellövi magát, vagy megmozdul, mert akkor kevesebb lesz az álcája ezáltal nagyobb távolságból spotolhatod.
 A másik dolog az, hogy micel tudtad hogy ott a Su, és nem mozdult el, így nyugodtan lőheted vakon is, nem kell hogy lásd. Tehát ebben az esetben nem kellett volna zavarni hogy nem látod.
Ha nem érted amit leírtam, szólj megpróbálom máshogyan elmagyarázni.
Téma zárolva.

Téma: OFF topik

• Sixtyfeetofbridge profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Ez inkább szomorkodó poszt,  mert nem olyan...
    • Írta: Sixtyfeetofbridge
    • 12 órája 6 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• perretz profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: perretz
    • 5 órája 16 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 15 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.