Hát akkor nézzük:
Pontosság: Nem változott. Ugyanúgy a szervertől függ, hogy találsz, vagy sem. Van olyan csata, ahol az orosz vagy német artym 80-100% -os találati arányt ér el, és a kis 5-6 britt arty meg csak 20-30% vagy rosszabb. Álló tankra lövésnél szintén ugyanez a helyzet, a szerver dönti el. Az esetek felénél mellé lő, és örülhetek ha a 203mm-es löveggel nyomok 10 sebzést a splashel. Mozgó tankok esetén benne van a mázli, mindig megkapom csaták közben, hogy "lucker noob" meg hasonló finomságok, pedig ha odamegy ahova célzok, és úgy lövöm el, akkor nem az(a szervernek kegyelméből kivételesen pontosan lő, lehetne mázli is, de most ne nevezzük annak). Egyszóval nem lettek pontosabbak, ezt mutatja az álló tankokra való lövésnél, a másik, mozgó tankokat azért lőnek el, mert át tudtak már állni a lassabb lövedékekre.
Tűzerő: Ez egy érdekes dolog, mert sokszor olvasom mekkora tűzerejük van, meg jobb lenne nélkül, mert nem kapnál 1k sebzést a pálya másik végéből( ez csak a te hibád, menj fedezékbe -.-"), csak itt az nincs figyelembe véve, hogy az arty 1.5 perc alatt lő 2-őt (akkor már nagyon jó vagy

), és azok is nagy eséllyel mennek mellé. Te ugyanannyi idő alatt 1.5k sebzést is bevihetsz, sokkal nagyobb eséllyel találsz, szóval itt megint csak "normál tank win".
Hátrányok: Pontatlanság, gyakori a kicsi sebzés, mivel nem mindig üti át a páncélt, többnyire lassúak, lassú töltés.
Előnyök: Ha átüti a páncélt, akkor kiemelkedő sebzés, jó álcaérték (nem mindegyiknek). Nem jut eszembe több előny.
Ha nemzetekre nézve kéne véleményt mondanom:
Német: -Remek tűzerő, közepes splash, nagy megfélemlítő erő.
-Kis szinten: Közepesen gyorsak, közepes célzási sebesség,pontatlan löveg, gyakori a feltűnően alacsony sebzés, jó álca. Lassan töltenek, de a többi artyhoz képest remek sebzés.
-Nagyobb szinten(Tier 7-től): Álcaképesség nagyon sokat romlik, lényegében álca skill nélkül a pálya másik feléről is felspotolnak (pl. ENSK, tapasztalatból mondom!!!!!). Továbbra is remek sebzés, bár már nem kiemelkedő. Közepes célzás, jó átütés, kialakul egy átlagsebzés, a kisebb tierekkel ellentétben, lassúak, kis szögben kitéríthető lövegek, makacs pontatlanság.
- Összegzés: Remek járgányok, sokszor élvezet velük játszani, de ha nagyon megmakacsolják magukat, akkor a pokolba kívánod őket. Egyenlőre a 8-as artynál tartok, de eddig mindegyikkel meg vagyok elégedve. Fontos, hogy kisebb tierben egymaguk képesek eldönteni egy csatát!!!
Orosz: -Kis tierről sajnos nem sok véleményt tudok mondani, mert az S-51 volt az első amit kifejlesztettem, de csaták közbeni tapasztalat, és adatok alapján megpróbálok egy véleményt összehozni a német önjáró lövegekhez hasonlítva.
-Gyorsan lőnek, kicsi sebzés, gyors célzás, jó mozgékonyság, jó álca, kis robbanási sugár, pontos lövések.
-Nagyobb szinten(Tier 6- tól): Innentől kicsit megváltoznak a dolgok. Sebzésben teljesen partiban van a többivel, az ujratöltése később nőni kezd, drasztikusan, ezzel párhuzamosan kiemelkedő sebzése lesz, pontatlanná válik, nagyon jó splash dmg-je lesz, szintén csökken az álca, a mozgékonyságuk pedig szintén 0 lesz.
Francia: - Kis tier: Kezdetben eléggé hasonlít a némethez, mozgékonyabbak, természetesen jó álca.
- Nagy tierben a kis orosz artykra hasonlít, csak természetesen jobb sebzéssel. Ez talán a legvitatottabb arty ág, sok hideget és meleget kap, talán kicsit többet is, mint a többi. Én a 3. -ig jutottam, nem volt erőm tovább vinni, de még biztosan elkezdem újra a közeljövőben.
Britt: -Kis tier: A kis tier náluk tier 6-ig tart. Minegyik tankjuk gyilkos. Tier 5-6 -ban mindenkit aláznak, a Bishop és az FV304 egyszerűen fantasztikus gépek. A Bishop kivételével gyorsak, sokszor jól is jön nekik, a Bishop cserébe viszont kapott egy remek páncélzatot, amivel lerammol tier 5-ig minden könnyűtankot. Gyors ujratöltés jellemzi őket, pontosak. Remek álca.
-A Bishop és az FV304 szintjükhöz képest nagyon kicsi lőtávval rendelkeznek, ezért sokszor a front mögött kell elhelyezkedni, hogy belásd a csatatér nagy részét. Álcájuk kimagasló, van amikor az orrod elött vannak, és nem vesznek észre, és ehhez még álcaskill sem kell. Külön kiemelendő az ívelő képességük, ami igazi trollá változtatja őket. Én utálok ellenük menni, bár sokan nem látjk bennük a lehetőséget, remek tankok ezek.
- Nagy tierben: A 7-es tankig van meg nekem, azzal teljesen meg vagyok elégedve, belátja már az egész pályát, mozgékony, a lövege hátra fele néz, azaz hátra fele kell vele menni, így van előre fele a löveg, és így gyors. Könnyű vele menekülni nagy végsebessége miatt, és mivel ilyenkor a löveg hátra fele néz, az üldöző többnyire meg is hal. Kis sebzés többnyire, természetesen ha átüt azonnal repül a 900. Remek lövegkitéríthetőség, közepes tűzgyorsaság, közepes pontosság. A későbbi tankok elvileg ugyanezt az elvet követik, kivéve a 10-es, ami már drasztikusan eltér ettől. Bár a mozgékonyságuk nekik is csökken a 8-astól.
Amerikai: -Erről egyben írnék, mert ez egy olyan ág, ami fokozatosan fejlődik. Pontosságuk végig jónak számítható, tűzgyorsaságuk fokozatosan csökken, sebzésük ennek megfelelően nő, célzási sebességük nem ingadozik sokat, végig egészen gyorsak, kis tierben szabályosan száguldanak. Jó álcaértékük van.
A végére kissé leegyszerűsítettem, így is megírtam az egri csillagokat...

Ha vki artyt szeretne kezdeni, ne adatokat nézzen, és ne mások véleményét kérje ki először, hanem próbálja ki őket, kis tierben gyorsan lehet haladni velük, és így ált. az 5. vagy 6. szinten kiderül melyik fekszik neked, azok kezdenek hasonlítani a nagyokra(kivéve talán a német és az amerikai, amik ugyanazt képviselik végig).
Remélem értelmesen szedtem össze, és aki végigolvassa annak tetszik is, és nem is alszik el rajta.

További jó játékot, szervusztok!
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...