dpm jó mérő, de mégsem 
azt mondod, hogy a 85-ösnek nagyobb a DPM-je és valóban az.
De elmondom, hogy én mit tapasztalok és miért nem érdekel KV-1S esetében a dpm:
gurulunk, megjelenik előttem egy stug, fogom, célzok lövök, talál = 1 kill
A stugnak max 1x van ideje lőni ha épp nem rám célzott, vagy még annyit sem.
Ezzel szemben a 85-ösből minimum 2 de lehet 3 is kell a stugba - a példánál maradva. Ami azt jelenti, hogy a stug legalább 3x vagy inkább 4x tud rádlőni és ha csak a fele sebez, máris több sebzést szerzett, mintha azonnal kilövöm.
Ergo a DPM ebben az esetben csalóka! Papíron jobb... az "életben" meg nem.
Két tankot sosem lehet összehasonlítani csak az ágyú alapján. Viszonylag sokat mentem a stugal, és az egyik legjobb tankom. Álcaháló, álca skill volt rajta. A jellemző szituáció úgy nézett ki, hogy első lövés tank, második lánc, aztán lehet lőni tovább a tankot és vége. Anélkül, hogy látta volna ki lőtt rá. Azzal a tankkal 300 méterről kell kilőni a KV1S-t, nem sarokharcban.
minden bizonnyal így van, ahogy mondod. De én ezt nem a stug vs kv-1s összehasonlításra mondtam, hanem a 122 vs 85 ágyúra és arra, hogy a papíron jobb DPS mennyire nem előny a játékban éles körülmények között.
Ami az ninja bokrozást illeti, igaz, hogy sok gondot tud okozni. Viszont én sem vagyok "hülye" és minden pályának megvan a maga taktikája.
De ha választanom kéne a stug vagy kv-1s között (8.7) akkor 1000%, hogy a kv-1s-t választom. A csata elején, ha látom, hogy van az ellenfélnél stug, mosolygok és reménykedek, hogy velem hozza össze a játék... mivel 1 lövés, 1 kill.
Megnéztem a statodat és látom, hogy van 500 csatád a stuggal ami szép és jó is a winrate-ed vele (53%). Biztos izgalmas lenne ellened tolni. De ha megnézed én sem vagyok béna. A stug top ágyújának célzási mutatója 0,33 ami szerintem nagyon jó, ellenben a kv-1s aminek csak 0,46 ami nagyon rossz. A találati arányom azért így is 83%.
Igen, biztos ki lehet szedni egy kv-1s-t a bokorból. De ennek megfelelően használom a vasat. Azt nem mondom, hogy pro-ként, de a stat alapján szerintem az átlag felett.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...