(Arannyal eddig még egyszer sem lőttem, de nem is szándékozom.)
Lelked rajta... de attól se több, se kevesebb nem vagy.
A gold egy mindenki által használható opció, mint a töltésgyorsító, a javító- vagy az eü-csomag.Ezek valamelyikét bojkottálnád elvi okokból, ha egyébként a körülmények indokolnák a használatát?
Ésszel goldot használni nem különb, mint tűz esetén elnyomni egy tűzoltócsomagot.
Ha nem használod akkor mikor kellene, magadat hátrányba, az ellenfelet előnybe hozod.Ez felettébb logikátlan.. 
Nem erről van szó. A T-150-n van tűzoltó (4-5 meccsenként kell is), meg mellette venti és töltésgyorsító.
Az aranylőszert két okból nem használom:
1. Drága. A profit nagy részét megenné. (Meg nem tudom, hogy ha a sima be van tárazva, melyik gombbal tudom kicserélni.) 
2. Így rákényszerítem magam, hogy próbáljak minél jobban és minél többször célozni. Az AT sorozat darabjai pl. sokszor megszívatnak, holott 1-2 lövés kellene az arannyal, de akkor soha nem tanulom meg az egyes tankfajtáknál, hogy hova célozzak. Ha meg játék közben nem jövök rá a gyengékre, másnap neten utánanézek. (Így tudom, hogy a Tiger (P) esetén szemből sok értelme nincs lőni, de oldalról vagy hátulról garantált a sebzés.
)
Persze tudom, hogy t10-ben mindenképpen kell az arany, de az még nagyon-nagyon messze van. 
Azt azért ne felejtsd el, ha amiatt lőnek ki, mert nem tudod átlőni, akkor a tankod javítása drágább, mint a gold lőszer. Ráadásul ha golddal lősz, akkor a találatért pénzt kapsz a játék végén, ergo a goldra költött credit végül kevesebb lesz.
Vannak helyzetek, amikor tudod, hogy egy-két gyenge pontot be tudsz lőni az esetek 60%-ában, de a golddal ezt felnyomhatod 99%-ra. Szerintem még most tanuld meg használni a gold lőszert, aztán ha már van tapasztalatod benne, tudni fogod mikor kell és mikor nem. Olykor meccsfordító például olyan játékosok ellen, mint Te(még), mert míg ő nem fogja használni Te kilövöd úgy, hogy meg sem tud sebezni. Azért az nagy királyság.
Ráadásul sokszor kihúz a szarból. Én például e100-ak ellen az E75-tel csak goldot használok szemből. És nem azért, mert nem tudom átlőni a hasát(ha eltakarja akkor persze nincs más opció), egyszerűen szeretem látni, mikor átlövöm a tornyát szemből, ő meg lányos zavarában lő össze-vissza és írogatja, hogy gold noob(öngól).
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."