Hát őőő.. Én is ezt a használati utasítást kerestem sokáig,abszolút olyan tank, amire rá kell érezni.. Még nekem se megy tökéletesen, de kezd már értem.
Páncél szempontból, röviden: jó-jó, csak random... Fájdalmasan a WG istenétől függ néha... Van amikor mintha nem is lenne (volt olyan, ilyen 200-250 méterről lőtte be a VK.32.02.D a picit beforgatott alsólemezem... Ha szopat a játék, baszhatod az egészet, sőt, a kedvencem, hogy frontból szarrá tudnak lőni egy csomó modult és legénységi tagot... Lövész, vezető nagyon gyakran hal, ami hatalmas szívás. Sérült lövésszel néha egy Maust nem lehet eltalálni fél centiről, ha a vezető kapja a pofont, akkor meg fel lehet készülni egy haldokló partravetett bálna mobilitására.
Modulok közül az ammorack gyakori, és ha valahol a frontpáncél széle felé lövik be, sérülhet üzemanyagtartály is akár. Ha lősszerrekeszt kaptál, amit nem tudsz javítani, jöhet a 24 sec reload, és a bujkálás, mert elég előszeretettel robban (amúgy is, de főleg olyankor). Volt olyan, 1. lövés sárga ammorack, javítom, 2. lövés felrobbantott a 'csába, hiába javítottam... Főleg nagyobb kaliberek ellen nagyon kell figyelni (biztonságos elhelyezés természetesen van, és kötelező is).
Az alját akármi belövi, a felső lemez azért pattint.
A tornya kemény, a kupola belőhető, valamint amit nem sok ember tud, hogy a felső rész is gyengébb magasabb kicsit magasabb pennel szerintem már át lehet tolni. Oda szerencsére nem nagyon lőnek.
Az oldalán van üreges páncél, ami jól jön a heat lőszer ellen. Vicces tud lenni, mikor az E-100 0 sebzést lő belé

.
Amit tehetsz: táncoltathatod a tank elejét ("wiggle-wiggle"), és óvatosan lehet forgatni, ilyen 15-20 fokban, az még működik, de annál jobban ne, a v alak miatt. A kövek, és az apró dombok a barátaid! Ott az ágyúsüllyedés hiánya mellett is el tudod dugni az alját.
Sidescreep-nél szintén nem szabad beforgatni, elég kényelmetlen, és annyira nem is műdödik, mint más, "hagyományosabban" kialakított tankoknál. Az oldalával kell levenni ilyenkor a lövéseket, csak épp nem lesznek túl sokan, akik bedőlnek neki.
Egyik legjobb tulajdonsága, hogy nagyon mobil, talán tierjében az AMX 50 120-hoz tudnám hasonlítani. A WZ lomhább, de van páncélja, és a sebessége így is előnyös. Tier 10-ben én inkább játszom, mint közepes tank. Ha top tier vagy, erre annyira nincs lehetőség általában, de akkor nem is feltétlen kell, a közelharci heavy játék jól áll neki. Csak nem feltétlen IS-7/E-100/Maus-ok ellen

. Ami a könnyen sérülő legénységi tagok/modulok mellett a legnagyobb gond talán vele, hogy top tierben veled szembe gyakran fog E-75öt, meg ST-I-t tenni, amik ellen nem feltétlen előnyös bunyózni, de muszáj, mert más nem lesz, aki megtegye helyetted. Picit francia szindróma: nem mindig tudod vele jól ellátni azt a feladatot, amire odarakott az mm.
A 130mm-es lövegéről felesleges sokat beszélni, mert nagyon fasza cucc. Magas sebzés, korrekt átütés, kaliberéhez képest gyors újratöltés és célzás, emellett gyengébb pontosság jellemzi. Az IS-8nak/ST-I-nek például a 122-eshez van 3,4 mp szűkülési ideje, ennek a 130-ashoz 2,9, ami lényegesen tűrhetőbb. E-75-höz képest van ~1 sec előnye töltésidőben. Szintén kellemes

. Annyi, hogy nem szabad vele messziről szarakodni, az ellen arcában sokkal jobban érzi magát.
A 100mm-es lövegről az ellentétes okból nem lehet sokat mondani: ezen a tankon egyszerűen fos. Átütés nem a kibírhatatlan, de kell a gold bele, a gond azzal van, amit te is említettél: Ez az átlag 320 damage semmit nem ér egy ilyen tank esetében. Nem illik hozzá egyszerűen. Unalmas volt vele a játék, amíg meglett a nagy gun, nem szerettem... Meg is látszik a statjaimon... Most tornászom őket feljebb.
szerk.: A felszereléseim töltésgyorsító, célzásgyorsító, vertikális stabilizátor. Legénységnek fullos javítás, emellett: Hatodik Érzék, Pillanatkép, Off-Road Vezetés (ezt lehet le kéne cserélnem Sima Utazásra, ha már van stabilizátor/pillanatkép), Megelőző karbantartás. Most tolom a harmadik skilljeim, Sima Utazás, Fegyverkovács, egy álca, a parancsnoknak meg az a skill, amivel helyettesítheti a kilőtt legénységi tagokat. Ha 100% lesz BIA-ra cserélem. Ilyen álca azért van, mert minden más a töltőn csak 100% után aktiválódik.. A parancsnoknak lehet adni a rádiós skilljét is (Helyzetfelismerés talán), amivel a látótávot növeled, az se rossz ötlet. Ezen kívül csak úgy rádobáltam nagyjából azt, amit a leghasznosabbnak találtam, amíg nem cserélhetem BIA-ra.
Néhány jobb csatám vele

:
Ez még eléggé a wz-s "pályafutásom" elején volt, mutatja azért, hogy használható a 100 millissel is

(sőt, eddig még sajnos nem is sikerült ezt a sebzést megugranom).
33% meccs volt, jó érzés, mikor az ilyenek nem 15-3 meg hasonlókkal végződnek... Persze azért szerintem mondhatom, hogy én hoztam le, de kellettek azért a többiek is.
Van még 1-2 két top gun, de még várok egy igazi nagy csatára

.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...