Jelenleg 106 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 6 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 7 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 8 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 20 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 4 napja

A játék furcsa dolgai:)

8 éve 3 hónapja #241580 Írta: Okynawa
Megválaszolva: Okynawa

Tiger(P) felől 150k,simán 77.5... épp fordítva,mint írtad

Ugyan ezt írtam

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja #241586 Írta: guzu99
Megválaszolva: guzu99

Tiger(P) felől 150k,simán 77.5... épp fordítva,mint írtad

Ugyan ezt írtam

Nem neked írtam ;) ..de közben megnéztem,az idegen ág dolgot,igazad van bogehu! Az zavart be,hogy több ágról is meg tudnám venni őket....

8 éve 3 hónapja #241614 Írta: jamon_serrano
Megválaszolva: jamon_serrano
Amiről tegnap beszéltem. Tessék, kilőttek, nemm jelzett a 6. érzék. Állt a közelemben egy ferdi, de nem volt a kilövőm és köztem. Ez nekem szólt. És volt már több ilyen.

replay
Tisztelettel kérem, hogy ne köpködjetek az arty miatt. Már nem tudom, mivel menjek, hogy nyerjek egy meccset.

8 éve 3 hónapja #241633 Írta: Red_Darth_Wader
Megválaszolva: Red_Darth_Wader

Amiről tegnap beszéltem. Tessék, kilőttek, nemm jelzett a 6. érzék. Állt a közelemben egy ferdi, de nem volt a kilövőm és köztem. Ez nekem szólt. És volt már több ilyen.

replay
Tisztelettel kérem, hogy ne köpködjetek az arty miatt. Már nem tudom, mivel menjek, hogy nyerjek egy meccset.

Játékmenet-értelmezési hibád van.
Nem tanulmányoztad eléggé a játék szabályzatát - persze, lehet most okoskodni, hogy húúú... de, ettől még igazam van.

1.
A 6. érzék (ha jól emlékszem) 6 játékmásodperc után (de, lehet, hogy ennél kevesebb idő után) jelez, de, az biztos, hogy nem azonnal és akkor, amikor valaki téged becélzott... és ha automata "speciális" célzórendszert használ az ellenfél (ami egyébként tiltott MOD, de ettől még sokan használják), aminek nem kell célzási idő, az azonnal, abban a pillanatban lő, amikor rád céloz - azaz: nincs ideje a 6. érzéknek működésbe lépni.

2.
Arty esetében fokozottan érvényes a "lő és elmozdul azonnal lövés után" aranyszabály - ez általában minimum 5 m elmozdulást jelentett régen... én ezt szoktam meg, de, nem kizárt, hogy ma már 3 m is elég.
Ha ezt nem teszed, a lövésedkor megtört álcád miatt látni fog téged az ellenség és még a 6. érzéked működésbe lépése előtt szétlőnek.

3.
A 15 m-es szabályt miért nem tartod be?
Beálltál az arty-val egy bokorba - ott NEM vagy álcázva.
A szabályzatban benne van, hogy lövéskor a 15 m-es körzetedben minden álcád megszűnik (leegyszerűsítve).
Ezért minden játékos tudja (aki elolvasta a szabályzatot), hogy 15 m és 1 mm-re kell állni a bokor mögé, akkor lesz álcázva a tankod és onnan nyugodtan puffogtathatsz, senki nem fog észrevenni (leegyszerűsítve).

A fent írtak nem keverendők össze a passzív spot-tal, amikor lövés leadása nélkül áll valaki egy bokorban és úgy végzi a felderítést (akkor valóban jó álca a bokor).

4.
Van egy tiltott mód, mégis sokan használják, valami ilyesmi a neve: "Arty-jelző".
Az a lényege, hogy amikor az arty lő, utána 10 (vagy több?) másodpercig megmutatja az arty helyét - és ha ekkor becéloz téged valaki a "speciális" (azaz: tiltott) célzórendszerével, aminek nincs célzási ideje, hanem azonnal lő... és te a "lő és utána azonnal elmozdul" aranyszabályt sem tartottad be, akkor persze hogy szétlőnek téged, mert a 6. érzéknek ideje sincs működésbe lépni.

5.
Valóban igaz, hogy 2011 óta egyre szarabb és szarabb a játék minden "frissítés" után és ráadásul soha nem volt egyszerű játék - nem véletlen, hogy a szabálykönyve többszáz oldalas... és a legnagyobb nevek már évek óta abbahagyták a játékot.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: MegaJani

8 éve 3 hónapja #241636 Írta: cech19960320
Megválaszolva: cech19960320
plusz itt artynál ha éppen a másik arty oda volt fókuszálva, már pedig oda volt mert a melletted lévő scorpiont figyelte, látszik a torkolattüzed lövéskor. nem kell hogy spotolódj. ilyenkor jön az, hogy ha nem mozogtál el, a másik arty counter kicsap..

szóval itt nem volt semmi egetrengető, nem ismered a játékot eléggé

8 éve 3 hónapja #241646 Írta: jamon_serrano

replay

Játékmenet-értelmezési hibád van.
Nem tanulmányoztad eléggé a játék szabályzatát - persze, lehet most okoskodni, hogy húúú... de, ettől még igazam van.

1.
A 6. érzék (ha jól emlékszem) 6 játékmásodperc után (de, lehet, hogy ennél kevesebb idő után) jelez, de, az biztos, hogy nem azonnal és akkor, amikor valaki téged becélzott... és ha automata "speciális" célzórendszert használ az ellenfél (ami egyébként tiltott MOD, de ettől még sokan használják), aminek nem kell célzási idő, az azonnal, abban a pillanatban lő, amikor rád céloz - azaz: nincs ideje a 6. érzéknek működésbe lépni.

2.
Arty esetében fokozottan érvényes a "lő és elmozdul azonnal lövés után" aranyszabály - ez általában minimum 5 m elmozdulást jelentett régen... én ezt szoktam meg, de, nem kizárt, hogy ma már 3 m is elég.
Ha ezt nem teszed, a lövésedkor megtört álcád miatt látni fog téged az ellenség és még a 6. érzéked működésbe lépése előtt szétlőnek.

3.
A 15 m-es szabályt miért nem tartod be?
Beálltál az arty-val egy bokorba - ott NEM vagy álcázva.
A szabályzatban benne van, hogy lövéskor a 15 m-es körzetedben minden álcád megszűnik (leegyszerűsítve).
Ezért minden játékos tudja (aki elolvasta a szabályzatot), hogy 15 m és 1 mm-re kell állni a bokor mögé, akkor lesz álcázva a tankod és onnan nyugodtan puffogtathatsz, senki nem fog észrevenni (leegyszerűsítve).

A fent írtak nem keverendők össze a passzív spot-tal, amikor lövés leadása nélkül áll valaki egy bokorban és úgy végzi a felderítést (akkor valóban jó álca a bokor).

4.
Van egy tiltott mód, mégis sokan használják, valami ilyesmi a neve: "Arty-jelző".
Az a lényege, hogy amikor az arty lő, utána 10 (vagy több?) másodpercig megmutatja az arty helyét - és ha ekkor becéloz téged valaki a "speciális" (azaz: tiltott) célzórendszerével, aminek nincs célzási ideje, hanem azonnal lő... és te a "lő és utána azonnal elmozdul" aranyszabályt sem tartottad be, akkor persze hogy szétlőnek téged, mert a 6. érzéknek ideje sincs működésbe lépni.

5.
Valóban igaz, hogy 2011 óta egyre szarabb és szarabb a játék minden "frissítés" után és ráadásul soha nem volt egyszerű játék - nem véletlen, hogy a szabálykönyve többszáz oldalas... és a legnagyobb nevek már évek óta abbahagyták a játékot.

Te nem nézted meg a replayt.

1. a 6. érzék akkor is szól, ha közben meghaltál. amúgy nem 6, hanem 3 mp után. De én épp erről beszélek: NEM JELZETT. Később sem.
2. ha megnézted volna a replayt, akkor láttad volna, hogy kb. egy perccel a kilövésem előtt lőttem, egy másik pozícióból.
3. nem az a lényeg, hogy bokorban álltam, hanem, hogy domb mögött. Amúgy nem szoktam bokorba állni, mert azt szokták meglövöldözni a tüzérek vakon.
Ha megnézed a képet, láthatod, hogy nem arty lőtt ki, hanem egy spotter.
5. erre nincs mit mondani.
6. nézd meg a replayt.

8 éve 3 hónapja #241647 Írta: jamon_serrano

plusz itt artynál ha éppen a másik arty oda volt fókuszálva, már pedig oda volt mert a melletted lévő scorpiont figyelte, látszik a torkolattüzed lövéskor. nem kell hogy spotolódj. ilyenkor jön az, hogy ha nem mozogtál el, a másik arty counter kicsap..

szóval itt nem volt semmi egetrengető, nem ismered a játékot eléggé

Azt javaslom neked is, hogy nézd meg a replayt, azért tettem be. Mielőtt Miután te is lehülyéztél. Azt hittem elég világosan látszik a képen, hogy nem arty, hanem spotter lőtt ki.

8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja #241648 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

replay

A konrét képen úgy látom WZ-132a lőtt meg, amennyire meg tudom ítélni tér melletti betonozott magaslat irányából. Mivel nem álltál bokorban nagyon valószínű, hogy a WZ simán felspottolt abból a helyzetből. Most hogy nem láttad a paralámpát villanni, vagy csak lemaradtál róla az egy másik kérdés. Azon már én is gondolkodtam, hogy ugyan nem használok semmi modot egy jó ideje, de valami bolondbiztosabb paralámpa visszajelzés (hang és látványos ikon) talán elkellene, mert néha a nagy koncentrálásban én is lecsúszok róla. (Elvileg ezt már lehetne a game interface-n belül is testreszabni, de még nem foglalkoztam vele.)

Arra a kérdésre meg, hogy mivel menj, hogy nyerj nem tudom a választ, de az egész biztos, hogy ne arty-val menj. Az arty-val lehet a legkevésbé magabiztosan befolyásolni a csaták kimenetelét, nagyjából ez a fő indok, ami miatt nem játszom vele.

Még annyi kérdés merült fel bennem, hogy egy dolog, hogy ki van húzva a 6. érzék képesség, de az alapképessége is 100% a legénységnek? Ha átképezted egyik arty-ról a másikra, és még nem 100%-os a parancsnok "alapképessége", akkor szerintem a 6. érzéke sem működik, amíg nem lesz újra 100%:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: jamon_serrano

8 éve 3 hónapja #241650 Írta: be.ga1004
Megválaszolva: be.ga1004
A paralámpa nem villant,de az a wz jó pár percig ott volt legelőször akkor lehet észre venni a jelenlétét amikor kidönti a fát a ház sarkánál ,az arty is azért lőtt téged egyből a lövésed után,mert a wz ott volt a bokorban,de ha nem rád céloz hanem eléd és szűkülés után csak rád veszi az irányzékot esélye sincs a lámpának jelezni mert akkor rövidebb a célzás idő
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: MegaJani

8 éve 3 hónapja #241658 Írta: jamon_serrano

replay

A konrét képen úgy látom WZ-132a lőtt meg, amennyire meg tudom ítélni tér melletti betonozott magaslat irányából. Mivel nem álltál bokorban nagyon valószínű, hogy a WZ simán felspottolt abból a helyzetből. Most hogy nem láttad a paralámpát villanni, vagy csak lemaradtál róla az egy másik kérdés. Azon már én is gondolkodtam, hogy ugyan nem használok semmi modot egy jó ideje, de valami bolondbiztosabb paralámpa visszajelzés (hang és látványos ikon) talán elkellene, mert néha a nagy koncentrálásban én is lecsúszok róla. (Elvileg ezt már lehetne a game interface-n belül is testreszabni, de még nem foglalkoztam vele.)

Arra a kérdésre meg, hogy mivel menj, hogy nyerj nem tudom a választ, de az egész biztos, hogy ne arty-val menj. Az arty-val lehet a legkevésbé magabiztosan befolyásolni a csaták kimenetelét, nagyjából ez a fő indok, ami miatt nem játszom vele.

Még annyi kérdés merült fel bennem, hogy egy dolog, hogy ki van húzva a 6. érzék képesség, de az alapképessége is 100% a legénységnek? Ha átképezted egyik arty-ról a másikra, és még nem 100%-os a parancsnok "alapképessége", akkor szerintem a 6. érzéke sem működik, amíg nem lesz újra 100%:

Köszi a választ!
Régi személyzet van már ezen a cuccon, tán a 4. skill fejlődik rajta, nincs szó átképzésről, tehát van 6. érzék.Direkt visszanéztem a replayt többször is, nem jelzett. Még az ehet esetleg, hogy azért nem, mert folyamtos spotban voltam. Ez még lehetséges,bárinkább azt hiszem, hogy nem voltam.

8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja #241660 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

Figyelem: Spoiler!

Köszi a választ!
Régi személyzet van már ezen a cuccon, tán a 4. skill fejlődik rajta, nincs szó átképzésről, tehát van 6. érzék.Direkt visszanéztem a replayt többször is, nem jelzett. Még az ehet esetleg, hogy azért nem, mert folyamtos spotban voltam. Ez még lehetséges,bárinkább azt hiszem, hogy nem voltam.

Egy-két hete írtam, hogy volt nekem is hasonló "élményem", még az előző verzióváltás után, amit azóta sem tudok eldönteni, hogy bug volt-e , vagy figyelmetlenség. Bár nem sok időm lesz ma, lehet, hogy majd visszanézem többször a dolgot. Mindenesetre ha kilövésed megelőzően egyszer sem volt paralámpa, akkor az teoria sem működik, hogy egyszerűen csak spot alatt maradtál. Ugyanakkor ha volt korábban villanás, azt el tudom képzelni, hogy a WZ spot alatt tartott, csak korábban nem lőtte el magát.

Ha fenntartod, hogy gyanus, és senki nem jön meggyőző magyarázattal, akkor még mindig lehet indítani egy ticket-et.

8 éve 3 hónapja #241664 Írta: Filler1
Megválaszolva: Filler1

replay

Az én meglátásom szerint:
9:40-től folyamatosan lövik a pozíciódat, mögötted porzik az épület fala. Akkor a skorpiót lövik ( vaktában lehet ) és az arti is odalő. Ettől dől a fa is.
Majd mikor a ferdi mögé állsz, azt lövi valaki, nem téged. A becsapódásokat nézd meg a visszajátszásban. :scratch: :beer2:

8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja #241666 Írta: jamon_serrano

replay

9:40-től folyamatosan lövik a pozíciódat, mögötted porzik az épület fala. Akkor a skorpiót lövik ( vaktában lehet ) és az arti is odalő. Ettől dől a fa is.
Majd mikor a ferdi mögé állsz, azt lövi valaki, nem téged. A becsapódásokat nézd meg a visszajátszásban. :scratch: :beer2:

Az a baj, hogy nem tudok az artynézetből visszaváltani, így nem tudom, mi hova csapódik be. Sajnos. Van valami visszajátszási segédlet, amivel körülnézhetek? Amúgy köszi! :beer2:

De tényleg, egyszer se voltam felspotolva a játék folyamán.

Közben sikerült mégiscsak megnézni, és egy magyarázatot találtam. A ferdit spotolhatták fel, azért tolatott vissza, éppen elém. Aztán visszagurult a pozíciójába, és a light odalőtt egyet az utolsó látott helyére. Szerintem ez lehet a legvalószínűbb. Tényleg nem lehet más, mert még egy kerítést, oszlopot, fát se döntöttem egész idő alatt. Azt hiszem, megoldódott a rejtély.

8 éve 3 hónapja #241667 Írta: Filler1
Megválaszolva: Filler1

replay

Az a baj, hogy nem tudok az artynézetből visszaváltani, így nem tudom, mi hova csapódik be. Sajnos. Van valami visszajátszási segédlet, amivel körülnézhetek? Amúgy köszi! :beer2:

Replay, bal egérgombbal lehet a belső és külső nézet között váltani. Aztán zooooom. :blondy:

8 éve 3 hónapja #241668 Írta: jamon_serrano

replay

Replay, bal egérgombbal lehet a belső és külső nézet között váltani. Aztán zooooom. :blondy:

Látom, te is írtál, míg az előzőt szerkesztettem. Inkább beírom ide is:
Közben sikerült mégiscsak megnézni, és egy magyarázatot találtam. A ferdit spotolhatták fel, azért tolatott vissza, éppen elém. Aztán visszagurult a pozíciójába, és a light odalőtt egyet az utolsó látott helyére. Szerintem ez lehet a legvalószínűbb. Tényleg nem lehet más, mert még egy kerítést, oszlopot, fát se döntöttem egész idő alatt. Azt hiszem, megoldódott a rejtély.

Téma: OFF topik

• TegRazor profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Én nem tudom ,hogy miért vagytok annyira oda......
    • Írta: TegRazor
    • 2 órája 58 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 4 órája 30 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 20 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.