Sziasztok!
Melyik med vonalat ajánljátok kihúzni tervrajzokból, a Csehszlovákot, vagy az Olaszt?
Mik a tapasztalatok, melyik a jobb? 
Előre is köszönöm! 
Vörhenyes Róka 
Nekem az Olasz X jobbnak tűnik. De érzésem szerint nemsokára nefelni (rontani) fogják.
Progetto előnyök: Tárazás közben is tud lőni. Pattint. (Erre nem lehet építeni, de azért jó tudni, főleg, ha ellene harcolsz.) Nagyobbat sebez (360 vs 320 Hp).
Tevepata előnyök: Gyorsabb mind mozgásban, mind tárürítésben (1.5 mp vs. 2.5 mp!), mind teljes tártöltésben. Pontosabb. Bár kell még egy kicsit várni a tártöltésre, (Nem a célzásidő hosszú, hanem a tártöltés rövid!) de utána tényleg oda megy ahova céloztad. (Míg az olasz 100 m fölött már nagyon nehezen talál el mozgó járművet, és állónál is kb. 100 méterenként egy lövés megy mellé a tárból.)
Érdekes, hogy érzetre a Progeto pontosabbnak tűnik, de ez a tárazási rendszer miatt van. Teli tár:
Progi: Lösz nem talál, ha nincs más célpont, akkor még ráküldöd a következőt, de ha ez se talál, akkor inkább megvárod a tárazást.
TévéPityu: Lösz nem talál, megpróbálod még egyszer. Akár talál, akár nem, a maradék két stukot is ráküldöd, mert célszerű kiüríteni a tárat.
A cseh ág a 7, 8-a szenvedős. 8 az maga a halál. Nagy, (tehát álcája nincsen,) lassú, (nem ér oda sehova,) az ágyúja jó, (pontos,) de mivel kicsi a kaliber nem sebez sokat, (nincs megfélemlítő erő benne). 6-os az táras, jó előképző a 9-eshez, (Mindkét tank nagyon jó a tierbeli társaikhoz képest.) csak ne lennének köztük tankok. 5 alatt meg nincs emlékem a tankokról. (Átesik rajtuk az ember. Ez minden ágra igaz.)
Az olasz ág: 5-7-ig ugyan abba a tankba ülsz. Olyan elfogadható. Azaz nem kiemelkedő, de ha nem görcsölsz rá még élvezni is lehet. 8-tól jön a táras rendszer. Ami ha kifejleszted, (az előtt is jó de ettől válik tökéletessé,) akkor nagyon jó. Én legalábbis élveztem mind a Panterrát, mind a Stendit. (Remélem a mechanizmust ismered, most nem részletezném, de ha szükséged van rá kérdez. Bár szerintem egyszerűbb megnézni pár visszajátszást és rájössz a különbségre.)
Ennek ellenére én a cseh ág kihúzását javaslom tervrajzból. Főleg a 7-8-ast.
1. Mert az olaszt med tankok élvezetesek. (Érdemes ővelük játszani.)
2. Hamarosan az olaszok kapnak hevi ágat. (WG még ez évben szeretné bevezetni.) És bár semmit se tudni róluk. (Valaki itt fejtegette valamelyik fórumon, hogy az olaszoknak nincsenek hevi tankjaik. De most nem találom a hozzászólást.) Szó, ami szó: Én inkább erre tartogatnék tervrajzokat.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...