Tier6 kláncsatákhoz Ti milyen tankokat javasoltok?
Egyiknek gondoltam a cromwel -t és M6 heavy esetleg?
Ha teljesen rossz nyomon járok, írjátok meg nyugodtan! Azt külön megköszönöm, ha a javaslatok mellett ide vettek néhány szót általánosságban, hogy mit miért, hogyan s mivel érdemes?..
A tier hatos kláncsatákban általában a mozgékonyság dominál, és elégé vegyesek a vélemények ezzel kapcsolatban. Oké, sokan bevisznek KV-2, T-150-et is, de javasolnám a Cromwell, Cromwell B, T34 85 és variánsai, (M,Rudy) használatát. Esetleg Bret. Panther aminek az ágyúja olyasmi mint a Cromwellé csak jobb statokkal. Igaz, ellentételképpen lassabb a tank maga is, szóval inkább
talán Bret. Panther.
A mit miért hogyan attól függ milyen taktikát alkalmaznál. Támadáshoz alkalmasabb az előbb említett csapat, védekezéshez viszont nem árt 1-2 HT, és maximum 1 db TD. Bár talán védekezéshez is alkalmasabb a t34 85M, hiszen mobilitásával könnyen tud több oldalra koncentrálni.
Fontos a fókuszlövés, vagyis úgy mozgatni az embereket,hogy egy ellenséget legalább 2-3 ember tudjon lőni.
Sokan alkalmatlannak találják a TD-ket SH-kra, én azt mondom, értő kezekben halálos lehet, ha jól tudod alkalmazni. Vegyünk egy Su-100-at akit 2 Cromwell véd, a 390-es alfát nem köszöni meg senki.
Szóval összegezve vinni bármit lehet, ha tudod használni, de az a legjobb ha együtt tud mozogni a csapat, és ezt mondjuk 1 db kv2-vel elég nehéz megoldani.
Tehát számomra az ideális hatos SH csapat 1 light, (vagy mobilis nagy látótávú tank) a többi med.
De egy csapat mindig annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme. Vagyis ha van 1 db KV-2 akkor vagy teszel mellé még 1 db-ot (minimum) Vagy full kemp védekező taktikát kell alkalmazz.
Tudom, talán egyszerűbb válaszra vártál, hogy XYZ tank a javasolt, de ez eléggé árnyalt kép.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...