Én egy százast költenék rá max. Isten igazából az alkatrészek külön is megvásárolhatóak, így ez a felső határ, amit úgy meghúztam nagyjából és kis részletekből is tűrhető. 10-20 plusz-minusz nem számít.
Nem egyszerű a helyzet, én szívem szerint a dobd ki kategóriára szavaznék, vagy a tedd félre netezős filmnézős gépnek. Persze ezt sem lehetetlen frissíteni, de csak időhúzás lesz belőle, aztán mindenképpen csere ...
A leírtak alapján:
Processzor: Genuine Intel(R) 2140 @ 1.60 gHz
RAM: 2 GB
CPU: Nvidia GeForce 7300 gt
Winchester: 148 Gb
Ha mindenképpen ezt akarod frissíteni, cserélni kell a procit, bővíteni a ram-ot, a tápegységet is meg kellene nézni(ezt én új 600-körülire cserélném), hogy mekkora, illetve én egy ssd-t is dobnék bele, aztán egy videókarit.
Első körben ki kellene derítened az alaplapod pontos típusát, majd felmenni a gyártó oldalára, és kideríteni, hogy milyen ram-ot fogad, A 775-ös lapoknál volt váltás, ezért van ami DDR2-es és van ami már DDR3-as. A gyártó oldalán találsz infót a procikra is (procikhoz melyik bios kell).
PROCI: a hardveraprón találsz jó áron procit, szerintem az Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12Mb L2 már bőven jó lesz, ez 12-15 ezer körül mozog. (ha biost kell frissíteni azt még a régi procival kell, majd ezután jöhet e csere).
RAM: szerintem már 6 Gb is elég lesz, 6-14ezer körül lesz használtan, attól függ, hogy ddr2-vagy 3-as.
TÁP: már kapsz 500-600watt körüli minőségit kb. 10-16e körül pl.: a PCX-en, persze ha a régit jónak tartod, nem kell...
SSD: ha csak a wot lesz az op rendszer mellett, a 120GB-os is elég lehet(én 250-et vennék), ezt már 10e alatt megkapod. (A Western Digital 120GB ssd most 8830ft a PCX-en).
VIDEÓKARI: szintén használtban gondolkodnék a GTX-760 2GB as már elfogadhatóan viszi a wot-ot(szerintem ez az alsó határ), viszont egy új GTX 1050 Ti 4GB-is belefér a keretbe (talán ezt még kihajtja a proci, ez már PCI-E 16x 3.0-s az alaplapod meg PCI-E 16x 2.0-s, de ettől még működik a dolog.)
Remélem segítettem kicsit, még egyszer megjegyezném, ez csak időhúzásnak lesz jó...
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...