Csak kíváncsi voltam hogy milyen, de valószínűleg majd egy ismerőssel fogok gépet összerakatni kifejezetten a wothoz mert mással nem is játszok. Jelenleg laptopról játszok és mivel nem értek hozzá annyit tudok róla mondani hogy proci i3-4010U CPU 1.70Ghz van benne 4giga ram 3 éve vettem Asus(ezzel SDbe low graffikával tolom). Én kb 150-200ezret tippelek egy olyan gépre ami viszi full HD-t vagy többe lenne?
Itt azt kellene eldöntened,intel vagy amd irányba mész.Nem éri meg 3-4 évvel ezelötti konfigba gondolkozni semikép.Pl. olyan alaplapba kár gondolkozni ami ddr3as ramot fogad be.Tegyük fel elkezdesz játszani,jó,visz pár játékot,és hát úgye itt a nyakunkon 2019,már eddig is elég nagy gépigényüek voltak a játékok,és te wot mellet kedvet kapsz más játékhoz is.Igen ám,de úgye ahhoz gép kell.Pl. olyan alaplapot ami max 16GB ramot támogat,már el is lehet felejteni,mert úgye ott az nvidia gpu,ami már nem támogatja a 32bites rendszert,64biteshez 8GB ram édes kevés játékhoz,16már ér valamit,de 32GB az igazi,egy jobb gamer gépnél,ahol már full hd-be vagy 4K-ba akarsz játszani.na meg ha régebbi konfigba gondolkozol,ott van az is hogy úgye már elavult,driver gondok,+ bövithetöség,elöbb emiltettem a dd3as dolgot.Veszel egy új generácios alaplapot,most mindegy hogy amd vagy intel részen,kb.30-35k megúszod.Veszel egy megfelelö közepes procit hozzá,anyagi szinted szerint.Egy jobb minöségü tápot,itt is jó elöre gondolkodni,szóval nem 400-500w teljesitményü no name táp kell.VGA megint kérdés hogy nvdia vagy radeon lesz.Itt is 4,6,8GB-os ami elfogadható,ami tutti viszi a játékok 90%-át full hd-be.DDR4 ram kezdésnek legalább 16GB,az alá nem érdemes menni.Szóval,inkabb költs rá,mint fél vagy 1 év után dobhatod ki a a régi konfidat.Másik jótanács:ok hogy a haveroddal összerakatod,de ha pakolja össze,figyeld,mit hogyan.Mert ha pl. vga-t,sdd-t,vagy tápot cserélsz,nem biztos hogy a haverod ott lesz,vagy ráér.Én majdnem 0 angol nyelvismerettel jópár gépet összeszereltem,ami a mai napig gond nélkül müködik.Most útoljára mikor a saját konfimat pakoltam össze,meg se néztem a leirást,mit hogyan,hova kell pakolni,csatlakoztatni,és semmi gond nem volt.
Soha nem szabad abba maradni hogy jó ez a gép most,évekig nem nyúlok hozzá,stb.Mindig elöre kell gondolkodni mert csak szivás lesz,meg az ablakon kidobot pénz.Gamer laptopba meg nem gondolkodnák a helyedbe,mert amennyibe most egy olyan van,egy csúcs asztali gépet összeraksz belöle,és még pénzed is marad.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...