Köszönöm a válaszodat.
Utána néztem amit kértél és ha jól láttam,akkor ami álcafestés az egyik haevy-re rámegy ,az a másikra is.(ugyanannak a nemzetnek)Ugyanez a medekke,lightokkall stb.Ezek szerint ha pl. egy light-ot akarok majd később venni,akkor az adott nemzet egyik light tankjára rátehető álca biztosan jó lesz rá.
Megyek is bogarászni és még egyszer köszönöm a gyors választ.
Remélem amit fentebb írtam az úgy megállja a helyét úgy ahogy leírtam.
Üdv.: Zsolti
Szívesen. A tanktípus nem számít (light, med, hevay, td, arty), csak a nemzet, tehát a festések a nemzetek alá tartoznak, így ha álcafestést teszel a Leopard-ra, azt bármikor át tudod tenni egy tigris1-re, leopard 1-re, Jagdtigerre vagy a Ru251-re mert azonos nemzet, de egy IS-3-ra nem, mert az másik nemzet.
Kiegészítés: Megteheted azt, hogy álcafestést csak a csőre vagy a toronyra vagy a testre raksz, illetve kombinálod, hogy a csőre ilyen mintájút, a toronyra olyat, a testre meg mondjuk semmilyet. Az álcabónuszt akkor kapod meg, ha a testen van álcafestést (a többi részre nem szükséges). Ezért lehet látni csatákban olyan tankokat, amiknek a teste tarka-barka, de a többi része alapszínű. Amúgy a nem tornyos TD-k "takarékosabbak", mert nincs tornyuk, így azokat évszakonként már két álcafestéssel be tudod festeni teljesen. Vannak olyan álcafestések, amik nemzetfüggetlenek, tehát bármilyen tankra fel tudod őket tenni (ezeket különböző küldetések/események által lehet megszerezni), kivéve a fix álcastílussal rendelkező prémium és nyeremény tankokat (pl.: Skorpion G, IS-6B, Liberte, Patriot), de amúgy ezeknek szinte mindig van speciális festés nélküli verziójuk is, amit úgy festesz, ahogy csak akarsz. Amikor egy álcafestés/álcastílus négyzete fölé viszed az egeret, akkor feljön a leírása, ahova konkrétan oda van írva, hogy mire lehet feltenni (pl.: minden járműre, német járműre, tier 10-es járműre, prémium járműre, konkrétan T49-re).
Az álcafestések és a stílusok adnak álcabónuszt (heavy és arty +2%, med és light +3%, TD +4%), a festések (a vödrök) viszont nem, azok csak vizuális elemek. Egyébként, ha egy tankra teszel festést (vödröset) és álcafestést is, akkor mindig a festés van alul, így ha az álcafestésben nincs átlátszó rész, akkor az alul lévő festékes vödörből szinte semmi nem látszik.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...