Üdvözlet !
Érdeklődnék azoktól akik használták a Kínai X.-es 113-ast és a WZ 111-Model 5A tankokat melyik érdemes megvenni.
Szia! Nekem csak a WZ-111-5A van meg, szóval a
félkövér betűs részek tanks.gg-n alapulnak. Elég jól gurul (nem Obj. 277, de a legtöbb tier 10 nehéztanknál gyorsabb), brutál a DPM (
ebben mondjuk a 113 leelőzi). Kifejezetten jó a csőlehajlás (
113-nak is ennyi, de az középső tornyos, ez meg első tornyos). Az ágyú
gyorsabban céloz, mint a 113-é (de kicsit nagyobb a szórása), és szeret 490-től felfele dobni sebzést. (Gyakorlatban egész jól el lehet eregetni nem teljesen becélzott lövéseket rövidtávon és majdnem középtávon.)
Páncélzat: csak az a biztos, ha a tornyodon kívül mást nem látnak; ekkor csak a mesterlövészek meg a mázlisták lövik be a kupoláidat (a toronyfront masszív). Ha full szemből látják a tankot, akkor már sokan átlövik a váll-lemezeket is (
kb. 245-260 mm effektív páncél). Sidescrape főleg noobok ellen (váll-lemezt ekkor játszva belövik). Beforgatva kijönni az ellenfél elé kicsit jobb, de ekkor is merőlegesebben lát rá az egyik váll-lemezedre (és be is lövi), szóval ezt is csak úgy, hogy egy törmelékkupaccal kitakarod a felépítmény nagy részét. Fordított sidescrape esetén a görgők és a lánctalp teteje közti csíkon lőhető be a tank erőlködés nélkül (
kb. 180-190 mm effektív páncél). Alsó lemezt minden viszi. Az ellenfél sidescrape-elő 113-ain én eléggé nehezen szoktam fogást találni amúgy, szóval páncélzatilag az valószínűleg jobb (frontből legalábbis mindenképp).
Modulérzékenység: made in China. Nagyjavítót mindenképp ajánlok, elsősegélycsomag szerintem kicsi is elég. Én (több közelharcosabb 10-es tankomhoz hasonlóan) ezt is kisjavító - nagyjavító - elsősegély - tűzoltás direktíva stílusban szereltem fel (biztonságos elhelyezés + megelőző karbantartás van a legénységen), annyira sokat nem szoktam égni ezzel a felállással. Super Conqerort kicsit modulérzékenyebbnek érzem (vagy csak azzal nehezebb a baj elől elszaladni, fene tudja).
Összegzés: a WZ-111-5A-val jól el lehet lenni, ha van törmelékkupac vagy mérsékelten dombos rész a pályán, és nem kezd el mindenki téged lőni. A buffolt E100 stílus ("kiállok sidescrape-be, forgatom a tornyom, aztán röhögök a 340 penes HEAT-en") meg az Obj. 279e stílus ("nyomulok föl, mint a talajvíz és 340 pen alatt csak az RNG segítségével ütnek be szemből") ezzel a tankkal garázsmenet. Talán a leginkább egy keményfejű, csőlehajlós, kicsit elhízott, de rendesen odacsapkodó közepes tankhoz áll közel (jobb adni vele a sebzést, mint kapni).
Megjegyzés: full kötvényes felszereléssel nyomom (venti - vertstab - töltésgyorsító) és 4. skilles legénységgel (8,9 mp újratöltés), ez "némileg" befolyásolhatja az elért eredményeimet...
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...