Sziasztok!
Van itt valaki aki volt már párterápián? Kihűlt majd két évtizedes házasság három gyerekkel... Privátban is írhattok, ha van tapasztalat akár pozitív akár negatív.
Igaz, tanultam pszichológiát, érzelmi intelligenciát, kommunikációt, stb. ami egy ilyen helyzetben előnyös, ugyanakkor nem számítok szakképzett terapeutának, szóval kezeld a hozzászólásom abszolute laikusként.
Mivel a családomban és személyes ismerettségi körömben is sokan dolgoznak ezen a területen, egy dolgot bizton kijelenthetek. A problémák kezelésének és a sikeres párkapcsolat alapja a nyitott, őszinte és hatékony kommunikáció.
Egy párterápiás szakember alapvetően a mediátor szerepét tölti be és kialakít a két fél között egy neutrális csatornát, ezért ha erre még nem került volna sor közöttetek, érdemes mindenképp itt kezdeni.
Természetesen sok pár számára kínál hatékony és produktív alternatívát a párterápia, ezért amennyiben szükségét látod, mindenképp próbáljátok meg, ugyanakkor első lépésként azt javasolnám, hogy üljetek le beszélgetni.
Sok esetben csodákra képes.
A másik dolog, amit főként a személyes tapasztalataim indokolnak, az talán picit furán hangzik majd elsőre.
Az emberek döntő többsége azt gondolja, hogy egy rossz házasság fenntartása a "gyerekek miatt" a gyerekek érdekét szolgálja. Ez sajnos egy nagy tévedés mivel sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb személyiség alakul ki két, egymástól akár független, de boldog szülő mellett, mintsem a frusztrált és kompromisszumokkal tarkított passzív háborús övezetben.
Félre ne értsd, nem okoskodni szerettem volna ezzel a hozzászólással, de jól tudom milyen nehézkes és beszűkült tud lenni a világ, amikor az embert maga alá temetik ezek az érzések.
Mindössze egy apró, külső impulzusként kezeld, ami eszembe jutott hazafelé jövet.
Őszintén kívánom, hogy mindannyiótok számára a lehető legjobban alakuljanak a dolgok.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...