Jelenleg 247 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 17 órával ezelőtt
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 18 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 1 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 1 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 1 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 1 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja
[2.0] Aslain's ModPack Installer
Üdv mikor lesz használható mód meg magyar szinkron????????
turbi72 3 napja
A T803 lenne az ÚJ legerősebb 11-es tank? (by Tankelit)
természetes!De hogy mnden tankomat egyből 3x ammo rackezik, ez ...
okecsapogi 3 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
"Továbbá tájékoztatunk, hogy bővítettük a tiltott modok listáját, és ...
Sammie 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,te már nem csinálsz modot?
az.ellenséged.mert 4 napja

A világ legnagyobb szemétsége - Régi játékosok fóruma

11 éve 5 napja #66715 Írta: HUNterRichie
Megválaszolva: HUNterRichie
Nekem az amcsi táras és trollágyús "mesterművektől" jobban hányingerem van. Úgy is kiderül, játszható-e a játék eme csodákkal vagy tartunk pár hetes szünetet tier7 felett... Erősen vegyél goldot és kreditet Euróért szaga van ennek az újításnak, ami szerintem nagyon szánalmas pénzügyi fogás. Talán megcsappant a vodkakészlet a WG pincében és ezt találták ki hirtelenjében.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Katjaton

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

11 éve 5 napja #66717 Írta: Buldog41
Megválaszolva: Buldog41
Azért ezek még mindig jobban a játékba valók, mint az AMX-ek...
Én személy szerint ismerem a Bulldogot, helyénvaló tank lesz, kap majd egy jókis ammo/töltés nerfet... mert nem maradhat jó tank a játékban, amivel esélyed lenne
3 vs 1 szituációkban csatát fordítani, vagy kielégítő átütéssel boldogulni +2 tierben. Én nagy reményeket fűzök ehhez a tankhoz, Vietnámban és a Hidegháborúban is helytállt, a WoT-ba is bele fog passzolni! Aki meg kritizálna, hogy csak az op-sága miatt állok ki mellette, annak mondom, hogy én már 3 éve várok rá, és otthon is tartok egyet belőle kisebb méretben! :P

11 éve 5 napja #66734 Írta: borbolya
Megválaszolva: borbolya
Sziasztok!
Mitől OP egy tank? A 20K csatás 4 skilles legényekkel telerakott lila játékostól?A kezdő 50%-os legénységű (azt sem tudom merre menjek) játékostól? Nem! Attól,hogy a statisztikái kiemelkednek a többi tank közül.Igazítják,hogy ne legyen kiugró. Ha jó vagy egy tankkal ami OP,akkor a nerf után is jó leszel vele,csak meg kell szokni az új körülményeket.Ha pedig kiugróan jól teljesítesz akkor az MM (+2tier) és/vagy az RNG(-25%)úgy is beleszól, ha OP ha nem OP a tank. CSAK egy játék "gumiszabályokkal" ,a készítők szeszélyeinek és statisztikáinak "áldozatai" vagyunk.Alkalmazkodjunk ,és legfőképp szórakozzunk! Ha stresszel a játék, keresni kell mást,mert annak nincs értelme, hogy szórakozás gyanánt "agytífusz" kapjon az ember.(személyes vélemény, NEM válasz!!!! ;) )

11 éve 5 napja #66744 Írta: e0edb7ecfae9b74163c290b0d63b2281
Megválaszolva: e0edb7ecfae9b74163c290b0d63b2281

Mitől OP egy tank? A 20K csatás 4 skilles legényekkel telerakott lila játékostól?A kezdő 50%-os legénységű (azt sem tudom merre menjek) játékostól? Nem! Attól,hogy a statisztikái kiemelkednek a többi tank közül.Igazítják,hogy ne legyen kiugró.

Az OPságnak nem sok köze van a statisztikákhoz.

Két esetben szokták egy játékban valamit OP-nak tekinteni.

-Ha az adott dolog (esetünkben tank), alacsonyabb szinten játszva (átlag játékosok),
egyértelműen jobban teljesít mint a vetélytársai.

-Ha az adott dolog (esetünkben tank) a legmagasabb szinten játszva (jó játékosok kezében), egyértelműen jobban teljesít mint a vetélytársai.

Wargaming, és a játékosok nagy többsége az első esetet tekinti OP-nak.
Vagyis ha egy tank ÁTLAG statisztikái jobbak mint a többi tanké, akkor elkönyvelik az adott tankot OP-nak.

Más játékfejlesztők (Blizzard, Riot Games), pedig a második esetet. Blizzardnak WoW-ban sírtak a játékosok hogy a Warrior meg a Death Knight milyen OP, a mage/rogue/priest gyenge. Holott valójában annyi volt a történet hogy a "papír" classokkal sokkal nehezebb volt játszani, sokkal kevésbé tolerálták a játékos által elkövetett hibákat, ennek ellenére a high end PvP-t többnyire ezek a classok uralták. Mert JÓL játszva erősebbek voltak mint azok a classok, amikkel az alapokat könnyű volt elsajátítani.

Starcraftot kevésbé követtem,de ott is nagyjából ugyanez volt a helyzet. 6pool OP, terran OP, toss OP, zerg UP, voidray rush OP, stb stb stb

League of Legendsben is a kompetitív játék a meghatározó amikor balancera kerül a sor. Nem akkor van baj egy championnel ha a rosszabb játékosok 60% WR-et érnek el vele, hanem akkor amikor a legjobbak.
Némelyik champ akkor kapott brutális nerfeket, amikor az Overall winrateje 45%!!! (Zed, LeBlanc) volt. Szimplán azért mert rohadt nehéz volt az adott hőssel jól játszani, és a játékosok 99%-a csak bénázott vele. De aki jól játszott vele, gyakorlatilag megállíthatatlan volt.
Némelyik hősnek 56% overall winrate-je van, mégse nerfelik. (Rammus). Miért?
Mert viszonylag egyszerű a championt játszani, és jól ki tudja használni a gyengébb játékosok hibáit. (map awareness hiánya, wardok hiánya, overextending). Ezek a hibák viszont egyre ritkábbak ahogy javul a játékosállomány, és egy bizonyos szint fölött nincs hiba amit ki tudnál használni, ergo a champion haszontalan.

Hogy ki melyik esetet, (esetleg a kettő kombinációját) tekinti valódi OPságnak, döntse el maga. Szerintem ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, DrangHun

11 éve 5 napja #66752 Írta: BAGETT
Megválaszolva: BAGETT
Sajnos a WOT sokkal érzékenyebb az egyensúlyi kilengésekre mint a többi hasonló. Hiába gyenge egy arty, a játékstílusa miatt sokan játszottak vele és a végén mozdulni se lehetett a pályán. A tankokat gyengébb és erősebb játékosokra is ki kell egyensúlyozni. Ráadásul nem lehet akármit megtenni velük, különben az a kis maradék valóságalap is elveszik, ami még megmaradt.

11 éve 5 napja #66771 Írta: von_wolf
Megválaszolva: von_wolf
Nekem ezek a megállapítások elég összeesküvés elmélet szagúnak tűnnek. Hogy mi OP és mi nem, az úgyis a élesben derül ki. Sem a "supertest" sem a teszt szerver nem ad valóságos képet. A supertestben (ahogy hallottam) elég limitáltak a lehetőségek, a teszt szerón meg mindenki arannyal lövöldözik, tele van felszereléssel, fogyócikkel stb. Reális képet majd csak akkor mutat, ha mindenki számára elérhető lesz a tank és az alany saját zsebből fogja fizetni a tank fenntartását.
Free XP-t pedig elég kevesen használnak a tankok átugrálására, azt is inkább alacsony tierben (T1-T4).

Az általatok felsorolt tankok fele pedig statpadder vacak. Biztos ok nélkül akarják őket nerfelni.. :D

11 éve 4 napja #66823 Írta: W4SS4W
Megválaszolva: W4SS4W
nekem az egyetlen dolog ami szúrja a szemem az za, hogy a WG azt mondja hogy a Valósághűségre törekszik. Akkor hogy a francba lehetnek a játékba olyan tankok amiből még prototípus sem készült csak tervrajzon léteztet? hol itt a valósághűség? az összes ilyen szart (leszámítva a pérmeket) ki kéne venni... ami itt van annak semmi köze a valósághűséghez, csak minél több tankot nyomnak be hogy nehogy véletlen kihúzd az összeset azt rá unjál. De ha ez lenne a cél akkor is legalább létező tankokat raknának be mint az Olasz, magyar stb.... neeeem, nekünk csak olyan tankok kelenek amik nem léteztek és a WG álmodta meg hogy nézzenek ki. szánalmas.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: DuskGuard

11 éve 4 napja #66826 Írta: Jackal_hun
Megválaszolva: Jackal_hun

nekem az egyetlen dolog ami szúrja a szemem az za, hogy a WG azt mondja hogy a Valósághűségre törekszik. Akkor hogy a francba lehetnek a játékba olyan tankok amiből még prototípus sem készült csak tervrajzon léteztet? hol itt a valósághűség? az összes ilyen szart (leszámítva a pérmeket) ki kéne venni... ami itt van annak semmi köze a valósághűséghez, csak minél több tankot nyomnak be hogy nehogy véletlen kihúzd az összeset azt rá unjál. De ha ez lenne a cél akkor is legalább létező tankokat raknának be mint az Olasz, magyar stb.... neeeem, nekünk csak olyan tankok kelenek amik nem léteztek és a WG álmodta meg hogy nézzenek ki. szánalmas.

Szerintem az emberek 99%-a magasról leszarja, hogy történelem hűek-e a tankok vagy sem . Pl. engem sem érdekel, sokkal inkább az a lényeg hogy legyen játszható.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: DrangHun, eldegor, Katjaton

11 éve 4 napja #66829 Írta: DuskGuard
Megválaszolva: DuskGuard
Állítólag elkérték az országoktól a papirokat. És úgy készítették el. Szóval papíron léteztek, sőt lehet prototípust is csináltak némelyikből. De ha valóban lennének magyar tankok éppen letojnám mennyire játszatóak. Az élmény miatt akkor is húznám.

11 éve 4 napja #66856 Írta: BAGETT
Megválaszolva: BAGETT

Szerintem az emberek 99%-a magasról leszarja, hogy történelem hűek-e a tankok vagy sem . Pl. engem sem érdekel, sokkal inkább az a lényeg hogy legyen játszható.

Ez egy játék. Nem történelemkönyv, de még csak nem is tankszimulátor. Ahogy Serb mondta, ha valósághű kell tárt karokkal vár a hadsereg :cheer:
Mellesleg megígérték, hogy a "WG tervezöiroda" csak akkor dolgozik, ha hiányzik egy tank egy ághoz és már végképp nem jut eszükbe más megoldás. Így keletkezett például a Wt E-100 is.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58

10 éve 11 hónapja - 10 éve 11 hónapja #68345 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

Ez egy játék. Nem történelemkönyv, de még csak nem is tankszimulátor. Ahogy Serb mondta, ha valósághű kell tárt karokkal vár a hadsereg :cheer:
Mellesleg megígérték, hogy a "WG tervezöiroda" csak akkor dolgozik, ha hiányzik egy tank egy ághoz és már végképp nem jut eszükbe más megoldás. Így keletkezett például a Wt E-100 is.

No, az ember elolvassa a marketing szövegeket, feltelepíti a játékot, aztán ha nem vak, akkor rövid úton rájön, hogy ez a játék végül is egy action RPG.
A nehéz tankokat behelyettesítheted orkoknak, a könnyű tankokat tündéknek, a TD-ket törpöknek, a közepes tankokat embereknek.
Az egységeid olyan varázslatokat tanulnak, mint "láthatatlanság" (camo), "vision sense" (6. érzék), regeneráció (repair) stb.
A pluszos varázsfegyverek pedig felszerelések révén érhetőek el (célzás gyorsító, töltésgyorsító).
Akarod tudni, milyen volt egy Tigrist vezetni? Nem itt fogod megtalálni, amit akartál. De ki fogod próbálni, és a próbálkozók zöme benne ragad a játékban. :dry:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Szete58, Potrien

10 éve 10 hónapja - 10 éve 10 hónapja #73677 Írta: mancika
Megválaszolva: mancika
.:P

10 éve 10 hónapja #73685 Írta: Jackal_hun

No, az ember elolvassa a marketing szövegeket, feltelepíti a játékot, aztán ha nem vak, akkor rövid úton rájön, hogy ez a játék végül is egy action RPG.
A nehéz tankokat behelyettesítheted orkoknak, a könnyű tankokat tündéknek, a TD-ket törpöknek, a közepes tankokat embereknek.
Az egységeid olyan varázslatokat tanulnak, mint "láthatatlanság" (camo), "vision sense" (6. érzék), regeneráció (repair) stb.
A pluszos varázsfegyverek pedig felszerelések révén érhetőek el (célzás gyorsító, töltésgyorsító).
Akarod tudni, milyen volt egy Tigrist vezetni? Nem itt fogod megtalálni, amit akartál. De ki fogod próbálni, és a próbálkozók zöme benne ragad a játékban. :dry:

A lényeg pont ez, leszarom milyen volt vezetni. Én jól akarom magam érezni, ez egy fajta arcade játék (csak nem a játékteremben dobálod be az 50 forintosokat) és nekem ez totálisan megfelel.

Pl. elég szar lenne 8 órán keresztül egy irányba vonulni a csata helyszínére vagy kézzel tekerni egy kurblit hogy forduljon már a torony, vagy csak egy 20 centis résen kilátni. Ez senkit nem érdekel. A lényeg a játszhatóság, meg az élvezhetőség. Nekem ezt megadja, de nem véletlenül nem játszom pl. repülőgép szimulátorokkal:D

10 éve 10 hónapja #73687 Írta: Jackal_hun

Ha valósághűségre törekedne a Wg akkor a tankra jellemző paramétereket nem csalnák el. Olyan nincs a valóságban , hogy vagy lepattan vagy nem ha egyszer át kell ütni egy ágyúnak egy adott páncélt az adatok alapján. Olyan sincs a valóságba hogy ha becélzok valamit akkor az mégse oda megy a lövedék, hanem leesik a tank előtt. És nem értem mi értelme van az összeszűkülési időnek. Ha egyszer oda célzok ahová akkor az oda is mennyen. Ez nem pisztoly , hogy az ujjunkkal belerántunk és megmozdul a pisztoly csöve. Olyan sincs hogy egyik pach-ben szinte sebezhetetlen IS-6-al akár a 9-es tankoknak is neki lehet menni máskor meg boldog boldogtalan átüti. Idén egy lőszerrekesz sérülésem se volt pl. az IS-6-al. Az utolsó pach-ben minden meccsen azt kapok. Volt hogy egy VK3601H jobb első páncéllemez eltalálásával lőszerrekeszt lőtt , pedig az a torony bal hátulján van az IS-6-on pl. Semmi mást nem kellene tenni a WG-nek. Vagy ha ők nem akkor valaki másoknak csinálni egy másik játékot, hogy a leírt paraméterek alapján győzzön az ügyesebbik. Na és az elmúlt 2 évben a játékosok száma hatványozódott, úgyhogy arra se lenne szükség hogy 2-vel magasabb Tier-be sorsoljon a játék mivel elegendő tank várakozik egyes tier-ekben. Az meg külön felháborító, hogy (csak saját tapasztalatomat tudom mondani) pár pach-el ezelőtt mikor nerfelték az OBJ.704-et (nem mintha előtte nem lett volna lebutítva) 850 átlagsebzésről (amit persze szinte sose produkált , helyette 580-650 körül sebzett) 750-re levitték azóta örömmel látom hogy a szokásos 650 körüli sebzések mellett néha látok 700-720-at is. Ezt mind elvileg 14mp-es töltésidővel. Bár a Wg-nek valahogy máshogy jár az órája is mert többnek tűnik. Ez meg egy újabb a (valósághűségnek) feltehető újabb kérdést vet fel: - Miért nem lehet megadni egy fix sebzést és akkor talán nem lenne az hogy egy pl. IS-6 390-es átlagsebzésével nem tudok egy lövésre kilőni egy 280 HP-vel rendelkező Arty-t ! Mert az biztos hogy hagy neki 1-2 hp-ét. ÉS még van sok érdekes hihetetlen a játékba ami már az akciófilmekre hasonlít ahol is pattognak a golyók az autókról mintha nem könnyített műanyag kasznisak lennének. Na itt ugy pattogunk rendszeresen a Hellcat-ről és a T25/2 tornyáról és hogy az Indian Panzert ne is említsem. De az is érdekes hogy egy JpzE100 papír oldala átüthetetlen sokszor gold-al is !

Figyi, minden héten van valaki aki elkezdi a síráscunamit, de sosincs egyetlen replay sem(amivel ezeket ellenőrizni lehetne), meg mindenféle valótlanságokat állítanak, aminek a 95%-áról kiderül, hogy user error. Az emberek a saját szerencsétlenségüket hajlamosak betudni az őket büntető felsőbb erőknek /WG-nek/Randomnak míg az erényeikért csak ők felelősek.

Mutassak egy példát nálad?

IS6, átlagsebzés 390, a +-25%-al számolva: 390/100=3,9
+25%=390+3,9*25= 487,5
-25%=390-3,9*25= 292,5

Akár milyen szart dobsz a lövésre, 280 HP-t mindenképpen sebeznél, mert a minimum 292.

Realitást szeretnél? Olyan csatákat, ahol 1 tigris van az egyik oldalon a másikon meg 15 db T-34-85? Mert kb. ilyen gyártási számok voltak? És ha a Tigrised az esetek 50%-ában műszaki hiba miatt leállna (mert hogy több Tigris rohadt le, mint amennyit ellenség kilőtt)? A T-34-85-ökben meg nem lenne rádió, ezért a térképen sem jelenne meg kb. semmi.

Hú de jó lenne a realitás tényleg....

10 éve 10 hónapja - 10 éve 10 hónapja #73690 Írta: mancika
Megválaszolva: mancika
:P

Téma: OFF topik

• karnevalkupa@gmail.com profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Erősen konteó gyanús hozzászólás, remélem...
    • Írta: karnevalkupa@gmail.com
    • 3 napja 9 órája ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 4 napja 20 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 20 órája ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • Mikroby profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Nvidia +1. Nekem is ezt csinálja, ha nem tiltom le
    • Írta: Mikroby
    • 1 hete 5 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 3 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.