Jelenleg

14
látogatónk van

2016. január 14. 08:45

T-10 - Elemzés

(96 szavazat)
91 hozzászólás

Bevezetés

A harckocsi tervezését 1949-ben kezdték meg. A fejlesztés alapját az IS-4-es és az IS-7-es harckocsikkal szerzett tapasztalatok adták. A harckocsi kezdetben az IS-8 típusjelzést kapta. A teszteken sikeresen átment, így 1950-ben javaslatot tettek a sorozatgyártásra, azonban csupán jelentős módosításokkal, melynek következtében átkeresztelték a tankot IS-10-re. Sztálin 1953-as halála miatt megváltozott politikai helyzetben a Sztálin nevéből képzett IS típusjelzés helyett T-10-re nevezték át. A szovjet hadseregben 1953. december 15-én rendszeresítették, majd 1993-ben vonták ki őket a szolgálatból. Összesen 2.500 db-ot készítettek belőle. Már a szovjetek is elsősorban nem heavy tankként tekintettek rá, hanem egyfajta „szuper közepes”-ként. 

A játékban a 9.12-es verzió hozta be, korábban az IS-8 szerepelt helyette. Néha még mindig megkérdezik csata közben, hogy ez milyen prémtank :)

Paraméterek

Ágyú

A tank top lövege a 122 mm M62-T2 nevezetű ágyú. 258/340/68 átütés mellett 440/440/530 sebzésre képes. Ugyanez az ágyú található meg az IS-4-en, illetve az ST-I-en is, szóval ha már volt ST-I-ünk, akkor onnan átemelhető. A 258 átütés az esetek nagyon nagy részében elég mindenre. Esetleg egy nagyon jól beforgatott E 100, Maus vagy egyéb hasonló erődítménytankok megfelelő használata esetén kell a prémiumlőszer. De ismétlem, ha nincsenek eléggé beforgatva és látható a weak, akkor könnyedén átüti az alaplőszer is. Az alaplőszer egyébként AP, míg a prémium HEAT, szóval óvatosan kell használni, mert tier 10-ben már eléggé sok üreges páncélzattal lehet találkozni. Érdekesség továbbá, hogy az alaplőszer átütésvesztesége 100 méteren 2 mm, szóval nagyobb távolságból is könnyedén átüthetjük vele a keményebb ellenfél weak pontját, illetve a nem agyonpáncélozottakat ott, ahol éppen érjük őket. 

Az alap újratöltési idő 100%-os legénységgel 12,3 mp, így kapunk egy egészen baráti 2.146 DPM-et. Ennél nagyobb DPM-mel csak a Conqueror rendelkezik minimálisan kevesebb átütéssel. Még az ST-I-nek és a sokak által a legjobb 9-es heavynek tartott WZ-111 1-4-nek is alacsonyabb a DPM-e. Természetesen a töltési időt csökkenthetjük (így a DPM-et is növelve) a szokásos módokon: töltésgyorsító, ventilátor, BIA, esetleg pótellátmány. És érdemes is növelni, hiszen a DPM az egyik legfontosabb tényező egy tanknál és mivel így is a mezőny elején állunk, minden növelés csak tovább tágítja a szakadékot az alacsonyabb DPM-mel rendelkezőkkel kárára (ugyanis minden növelés %-ban ad hozzá a képességhez). 

A lőszerekből 30 db-t vihetünk magunkkal. Én 18/10/2 felállást állítottam be az elején, de a gyakorlati tapasztalat alapján jobb lett volna a 20/6/4 felállás, egyrészt mert szinte soha nincs szükség a prémiumlőszerre, másrészt viszont gyakran találkozni olyan tankokkal, amiket a HE 68-as átütése is keresztülvisz, cserébe jóval nagyobbat sebeznénk bele. Velem többször előfordult, hogy 1-1 hosszabb csata során elfogyott az AP, ezért kénytelen voltam HEAT-re váltani. Volt, hogy ezért lőtt ki az utolsó arty, mert a HEAT-et megette a lánca és ennek köszönhetően rám tudott még fordulni :( A lőszerek költsége 1.065/5.200/630 kredit, szóval már csak ezért sem érdemes prémiumot tölteni gyakran.

Mivel orosz tankról beszélünk, ezért külön ki kell emelnem a csőlehajlást, illetve annak a hiányát. Ez számokban kifejezve -5 és +15 fok. A -5 fok gyakorlatilag már sztenderd a hasonló kialakítású tankoknál, így aki játszott már az IS-3-mal (ugye T-10 előtt foglal helyet a fejlesztési fán), akkor ehhez már hozzászokott. A +15 is eléggé átlagos és néha eléggé kellemetlen tud lenni (pl. Himmelsdorf-on ha alulról akarunk fölfelé lőni, akkor annyira távolra kell mennünk, hogy föntről is simán le tudnak ránk lőni). 

Az ágyúnak papíron 0,38 a pontossága, ennek ellenére nagyon pontosnak érződik. Teljes beszűkülés után 200-300 méterről is el szokta találni a weak-et, illetve menet közben is nyugodtan lehet vele lődözni (persze nem ész nélkül). Én lőttem már el egy AMX 13 90 kupoláját (parancsnokkal együtt) 200+ méterről menet közben. Persze ez inkább véletlen volt, de egy Cromwellel ezt az életben nem csinálnám meg. A vstab (vertikális stabilizátor) pedig még rátesz erre egy jó nagy lapáttal. A célzási idő pedig szárazon 2,8 mp, ami szintén elég jó érték, főleg egy orosz járműben (és ugye a korábban említett venti és BIA, esetleg pótellátmány is javít rajta).

Torony

A torony egy 11 tonnás adamantium darab. Komolyan, szemből egyszerűen átlőhetetlen ha nem tudják hol kell lőni (oldalról pedig szintén szerencse kell a sebzéséhez). Papíron 250/201/90 mm páncélzattal rendelkezik, de olyan jó szögekben van döntve és annyira pici a kupola is, hogy gyakorlatilag ha sikeresen hulldown-ba tudtál menni, akkor onnan nagyon-nagyon nehezen szednek ki (és ők is csak akkor, ha a közvetlen közeledben vannak), egészen addig míg rád nem esnek többen, kivéve esetleg az imádott artykat.

A kupolára visszatérve, nem csak hogy pici, de ha a tetejét lövik (ahol általában szokták), akkor nem sebződik a tank és a parancsnok sem hal meg! Annyi történik, hogy ellövik a kémlelőt, így egy időre lecsökken a látótáv, és kész (videóban látható is, hogy a BP szépen ellövi a kupolát, ami engem egyáltalán nem hatott meg). Egy hulldown-ban lévő T-10 esetén a torony (és nem a kupola!) legtetejét kell lőni szemből, mert az egy weak-pont (IS-7 a 250 átütésű ágyújával kb. fele esetben lövi be), azonban nem triviális gyenge pont, csak az lő oda szándékosan, aki már ismeri (például az elemzés olvasói). A torony pedig a gyenge részt leszámítva annyira kemény, hogy még a játék jelenleg egyik legnagyobb átütéssel rendelkező TD-jének, a JPE100-nak a sima és a prémiumlőszerét is pattintottam vele nem egyszer 100 méteren belül.

A torony picit nehézkesen fordul körbe, csak 26 fok/mp a forgási sebessége, de hát nehéz az a bizonyos adamantium. A látótáv pedig 400 méter, mondhatni sztenderd.

Felépítmény

Nos, a szokásos felépítés a csukaorral. 120/120/60 mm páncélzata van, de igencsak érdekesek a döntései megint. Továbbá itt is érvényes, hogy vigyázni kell a túlforgatással, de már jóval felhasználóbarátabb, mint az IS-3. Értem ez alatt, hogy nyugodtan lehet minimálisnál picit jobban is forgatni, nem fogják gyakran belőni (AMX 50 100 és IS-7 kb. fele arányban tudja csak átlőni a minimálisan beforgatott testet). Alul viszont továbbra is van egy szép nagy triviális weak, aminek az ellövésével egyszerre a vezető is kiszáll a játékból és néha még az ammo-t is sárgítják.

Felfüggesztés

Az alaplánc is elbír minden fejlesztést, amit a tankon ki lehet fejleszteni, DE! Ha feltesszük rá a nagy ágyút, ami 3.397 kg-ot nyom, akkor sajnos a felszereléseket le kell szednünk róla (mert már csak 356 kg súlyt bír el). Szóval választanunk kell, hogy amíg a nagyobbik lánctalp nincs fent, addig a nagy ágyút vagy a felszereléseket tesszük fel, mert az ágyú mellett vagy a venti vagy a vstab megy fel (kettőből csak az egyik, mert mindegyik 200 kg súlyú, a töltésgyorsító viszont 400 kg), illetve még álcaháló is lehet, ami összesen 100 kg-t nyom :) Én egyszerűen a venti helyére felraktam a torziós rugókat, amíg ki nem fejlesztettem a nagyobbik talpat.

A fejlesztett talp 32 fokban képes fordulni, ami egy heavytől igazán baráti érték, a talajellenállása pedig 1/1,1/1,9. Igen, jól olvastátok, a tier 6-os medek többségének van ilyen értékük! Ennek is köszönhetően rendkívül mozgékony. Persze azért mocsaras, vizes, ingoványos területre ne nagyon merészkedjünk be. Amennyiben oldalról érkezik a lövés, akkor könnyedén felé tudjuk fordítani az orrunkat a következő találat érkezése előtt, ami helyes beállás esetén igen jó eséllyel pattanni fog. Kell ennél több? Nos, van még jóság a tarsolyban :)

Az oldala rétegelt páncélzattal van ellátva. Noha nem annyira kemény, mint az IS-7 esetében, de a HEAT-et előszeretettel megkajálja (főleg a tier 7-es, tier 8-asok esetében). Ha az ellen HEAT-et lő, egyszerűen fordítsátok neki az oldalatokat és képzeljétek el, mennyire nooboz titeket magában egészen addig a pillanatig amíg rá nem döbben, hogy az oldalatokkal szemben hova dughatja az igencsak drága prémiumlőszerét. Az oldalpáncél pont úgy működik egyébként, mintha ott is lánctalp lenne, ugyanis az IS-7 a lánctalpba is és az oldalpáncélba is 100-150 hp között sebez repesszel.

Mivel orosz tank és ráadásul még rétegelt is, ezért nyugodtan lehet vele sidescrape-elni is, szinte biztos a siker. Igen, lehet vele, gyakorlóban kipróbáltuk, megfelelő beállással 303 pen-t is képes pattintani (illetve rosszabb esetben ledobja a lánctalpat). Megesett, hogy 300 hp-m volt még, erre rám esett egy közel full hp-s E3 egy sarok mögül. Beálltam villámgyorsan sidescrape-be és nem tudott mihez kezdeni velem. A sima és a prémiumlőszer pattant, a repeszt pedig megette a rétegelt páncélzat. 

Álcaértéke gyakorlatilag nincs (3,04/1,52/0,55), de nem is arra való hogy a hátsó bokorban bujkáljunk vele!

Motor

Egy V-12-6-os motor hajtja ezt a szörnyeteget a maga 750 lóerejével. Így 14,75 LE/t a fajlagos teljesítménye. És ez mire elég?

Nos, a gyakorlatban kicsit komótosan indul, de úgy 20-25 km/h környékén megbokrosodik és lehagyja az összes heavyt, de még néhány medet is. A fürgébb medeket leszámítva vagy hamarabb vagy ugyanolyan gyorsan érjük el a pozíciókat, így az első lövés előnye szinte minden esetben a miénk - ami a jó alfa sebzést és a remek átütést figyelembe véve egyáltalán nem elhanyagolható, sokszor a hp-vesztés mellett elviszünk még egy modult is az ellenséges tankon.

Papíron a tank 50 km/h-val tud száguldani. Ez egyenes talajon sajnos nem igaz, olyan 45 környéke a reális, lejtőn azonban 60 közelébe is tudunk menni vele. Emelkedőtől sem kell megijedni, Himmelsdorfon az elsők között ér fel, így még általában van idő fedezékbe húzódni. Tolatási sebessége 15 km/h. Rammolni csak ésszel, lévén vannak nálunk messze nehezebb vasak (kb. 51 tonnát nyomunk), de ha a szükség úgy hozza, egy könnyebb célpontról 200-300 hp-t is le tudunk faragni egy erősebb koccanással. Volt, hogy kb. 200 hp-m volt még és már nem volt társam, a másik oldalon pedig egy BatChat volt 600 hp-n, még legalább 3 lövéssel a tárában. Sikerült mögé kerülnöm, így menetből lőttem bele egyet, majd jött az ütközés. Eredmény: csata után sokáig fenyegetett, hogy csaltam és reportolni fog :)

Van egy rádiónk is, 730 méter a hatótávolsága és 80 kg-ot nyom, hurrá. A rádió egyébként ugyanaz, ami szinte az összes orosz vasban megtalálható tier 8-tól fölfelé.

Ajánlott játékstílus

Nézzük, miből is főzhetünk. Remek mobilitás, kielégítő pontosság és szűkülés, nagy távolságból is megbízható átütés, jó alfa sebzés, közepes távolságból átlőhetetlen toronyfront, kemény frontpáncél, rétegelt oldalpáncél.

Nos, kicsit bajban vagyok a játékstílust illetően, mert egy dologra nem alkalmas, a spotolásra. Minden másra jó. Nyugodtan előre lehet menni vele, a tankok többségénél hamarabb odaérünk. Hulldown-ból nem nagyon fognak kiszedni minket. Sidescrape esetén nyugodtan lehet hallgatni a lepattanók kellemes zaját. 1v1-ben (sok esetben 1v2-ben vagy ügyetlenebb ellenfelek esetében 1v3-ban) a DPM-átütés-páncél triónak hála gyakorlatilag nincs ellenfél (persze azért az ilyen körülményeket célszerű elkerülni, ha lehet). Szóval mindenki úgy játszhat vele, ahogy csak akar, amíg ésszel teszi.

Lehet vele első sorba menni, de lehet menni a heavy-kötekedőbe is ha sok a heavy odaát és nem vagyunk egyedül. Ha nálunk van több heavy, nyugodtan útját állhatjuk az ellenséges medeknek. Ha Malinovkán vagyunk és van egy jó spotter, akkor nyugodtan csücsülhetünk snipe-olni, eltaláljuk a célt és nagyon jó eséllyel sebezni is fogjuk. Amennyiben kb. azonos magasságú tankkal állunk szemben, akkor nyugodtan mehetünk facehugba is, nem fog tudni megsebezni minket (persze közben mozgatni kell a tornyot két lövés között). Magasabb ellenfél esetén (pl. E 100) ez nem túl jó taktika, mert ő föntről lőne le ránk, így a páncélértékünk eléggé lecsökkenne és jó eséllyel sebezne még AP-val is.

Szóval ez egy igazán univerzális tank, mindenki használhatja saját szája íze szerint. Én nem szeretek hátul ücsörögni, általában előrébb szoktam menni, keresek vmi jó kis hulldown-os vagy sidescrape-es helyett, ahonnan max. lövés miatt jövök ki, aztán megyek is vissza. Gyűjtöm a lepattanókat, osztom az áldást. Megesett, hogy egyedül tartottam egy E 75-öt és E 100-at. Egy lövést beszívtam, cserében az E 75-öt egyedül kiszedtem, az E 100-ból pedig 1,5k hp környékén lefaragtam. 

Sajnos ammo-érzékeny, ahogy az IS-3 is. 3-4 csatánként egyszer biztosan ellövik az ammo-t, de én még egyszer sem robbantam vele. Ezért érdemes a javítófelszerelést tartalékolni (pont mint az IS-3 vagy az E5 esetében), hacsak nem létfontosságú az elhasználása. A motort is sárgítják még néha, de vörösre egyszer sem lőtték, illetve - mivel sokan kupolára céloznak - a kémlelő is sérülni szokott. Továbbá a benzintartályt is gyakran sárgítják, de nem gyulladásveszélyes. Legénységi tagok közül leggyakrabban a sofőrt szedik ki, mert a has alját szokták lőni, illetve néha a töltőt ölik meg, de az már jóval ritkább, főleg arty-találat esetén fordul elő.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, ventilátor, vstab. Ez a hármas gyakorlatilag már kötelező ezen a szinten, és nem véletlenül.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Kézi tűzoltókészülék

Gyulladni ritkán szokott, érdekes módon én gyakrabban gyújtom ki az ellenséges T-10-ket, mint engem gyújtani szoktak, de lehet hogy csak az rng kedvel. Mindenesetre már égtem, szóval nem érdemes kiszedni, végül is orosz tankról beszélünk.

Ajánlott legénységi képzettségek

  1. 6. érzék + javítás
  2. BiA
  3. Javítás + mozgás közbeni pontosságot növelők

Nálam a 3. skill 90% környékén áll, ezért nem írok továbbiakat.

Bevétel

Mivel tier 9 tank, ezért nem ezzel fogjuk megkeresni az IS-7-re valót, de ha megsebzed a kötelezőt és nem használtál prémiumlőszert (ami amúgy is felesleges), akkor prémiumfiók nélkül is pozitív egyenleggel zársz. Ennél többet nem nagyon lehet elvárni egy tier 9-es vastól.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • DPM
  • Mobilitás
  • Átütés
  • Alfa sebzés
  • Kemény toronypáncél
  • Meglepően jó frontpáncél
  • Rétegelt oldalpáncél
  • Pontosság (mozgás közben is)

Hátrányai

  • Igencsak ammo-érzékeny
  • Has alja triviális weak-pont
  • 5 fokos csőlehajlás

Kiknek ajánlott

Inkább nézzük onnan, kinek nem. Nos, a hátul kempelőknek nem, mert nem arra való és a csapattársaktól teljesen jogosan kap chat-en különböző beírásokat, illetve reportolásokat, rosszabb esetben lövéseket.

Arty használóknak sem ajánlott a megvétele, mert teljesen más játékstílus, itt benne kell lenni a sűrűjében, ott érzi magát jól ez a tank, ott jön ki szinte minden erőssége.

Spotolásra hajlamosak is kerüljék, mert noha nagyon mobilis, arra nem szabad vállalkozni, hogy felderíti vele valaki az ellenfél helyzetét (esetleg végjátékban lehet vele felderítést végezni ha esélye van a túlélésre és a többiekben jobb a tűzerejük).

Mindenki más előszeretettel használhatja, mert heavyként is remekül funkcionál és medként is nagyon jól megállja a helyét. Köszönjük szépen WG, hogy betettétek a játékba!

Érdekességként megjegyzem, hogy még az IS-8 adataihoz hasonlítják az elvárt WN8 értéket, szóval még átvariálás várható, méghozzá úgy hogy megnövelik az elvárt szintet.

Noha több ászos köröm van vele, de csak egyet küldtem át Bodzy-nak. Ebben remekül megmutatkozik a mozgékonysága, mert több különböző helyről lövök (így a 15 ellenséges tankból 14-be belelőttem legalább egyszer, ami az alfának köszönhetően nem elhanyagolható), illetve az is látszik, hogy a kupola tetejét lőni ezen a tankon teljesen felesleges.

Videó

A video átalakításáért köszönet Bodzy-nak!


Az elemzést írta: singes_hun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:10

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018
    • Tankos
    · 4 éve
    Meg tudná valaki mondani hogy a BL-9es löveg hogy muzsikál rajta? Gondolkodom hogy visszaveszem ezt a csodát csak kíváncsiságból kérdem
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018
    • Tankos
    · 5 éve
    Sajna igazatok van,lassan nincs olyan tank ami ne lőné be az oldalát lassan ott tartok hogy pl egy IS-3 ellen nem merek sidescrapelni mert tuti belövi.Nagyon nehéz eltalálni azt a szöget ami lepattanót gyárt mire megleled addigra véged...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vivalahelvig
    • Tankos
    · 6 éve
    A tanktest gyakorlatilag papír. Egyetlen jó tulajdonsága. hogy az oldalpáncél felső része üreges így eszi HEAT-et. Srégen állásban meg az alsó görgősor és a felsőlánctalp közé kell célozni mert ott 80 mm páncél van ugyan úgy mint az IS 3-on. Nem tudod nem túl dönteni. A torony sem életbiztosítás mert a tetejét a két kupola között bármelyik 8-9-10 es TD vagy Heavy Overmach-eli. De az ágyuja borzasztó jó! Aranyat gyakorlatilag nem kell használni vele mert a triviális gyengepontokat gond nélkül viszi. Mozgékonyságát meg sok med is megirigyelné. A Szupernehezeket ( Type 4-5, Maus) simán meg lehet vele Flankelni!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      charliefirpo_2018
      • Tankos
      · 5 éve
      Ez viszont igaz,tökéletesen leírtad,a type4-5 alsó lemezét meg a tornyát simán átlövöm vele plusz a torony alatti vékony csíkot a mausnáll szintén csak ott azágyú melletti kis háromszöget
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mester70
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="szecsibeni"]Ha beforgatod, akkor a csukaorr kialakítás miatt a vállpáncél effektík páncélja lecsökken. Szoktam is szívatni beforgatott T10-ket meg IS7-ket (ráadásul Is7-en pont ott a lőszer is tudtommal...). Szóval velük érdemesebb szemben állni hasat elrejtve lenni, vagy fordított sidescrapet használni.

    De egyébként a T10 inkább egy nagyranőtt, jó toronypáncélú med. Túl puha a teste.

    Nehéz ráérezni, mert nem igazán illik a vonalba (és ezért is dobják át egy másik miniágba), de ettől függetlenül szerintem egy szerethető tank.[/quote]
    Én is szeretem, szeretem a gyorsaságát, meg a toronypáncélját. De hiába akármilyen sidescrap szög, az oldala belőhető, többet is lőttem már be és kaptam is be, nem a vállpáncélnál. Persze ott is meg az aljába is. Mert ugye a csukaorr miatt szemben állsz, akkor az alját lövik, ha beforgatod meg a vállpáncélját. Ha eldugod az alját akkor az a baj hogy a fedezéket nem tudod magaddal vinni Szóval ez egy haladós tank. A torony teteje is belőhető. Nade nincs sebezhetetlen tank. Ez legalább gyors, jó az átütése, goldot nem kíván. Amíg töltesz, addig haladsz, nehezebb eltalálni az alját, vagy állva forgatod jobbra balra, addig céloz az ellenfél, vagy kapásból lő és lepattan
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PeT_1982
    • Tankos
    · 6 éve
    Nekem most lett meg, kiváncsi vagyok rá, első 9-es.
    IS-3al is elvoltam a 10-esek között, ez rosszabb nem lehet.

    Ja sokan nem veszik a fáradtságot, hogy elrejtsék a hasat, stb. (én se mindig, de hát nem vagyok profi), ettől még a tank az jó, csak jól kell játszani - aki kihasználja a tank és pálya adottságait, biztosan jó sikereket ér el vele. Csak nézzétek goldmalac videóját.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    szecsibeni
    • Tankos
    · 6 éve
    Ha beforgatod, akkor a csukaorr kialakítás miatt a vállpáncél effektík páncélja lecsökken. Szoktam is szívatni beforgatott T10-ket meg IS7-ket (ráadásul Is7-en pont ott a lőszer is tudtommal...). Szóval velük érdemesebb szemben állni hasat elrejtve lenni, vagy fordított sidescrapet használni.

    De egyébként a T10 inkább egy nagyranőtt, jó toronypáncélú med. Túl puha a teste.

    Nehéz ráérezni, mert nem igazán illik a vonalba (és ezért is dobják át egy másik miniágba), de ettől függetlenül szerintem egy szerethető tank.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mester70
    • Tankos
    · 6 éve
    Meglett a T-10! Az első 6csatából kettőben már az első lövés után garázsba kerültem a lőszerrekesz robbanása miatt. Pedig előtte pattintottam az E100-at és a Type4-et is a frontpáncéllal. A 9. csatában meg a BC 25 második lövésére robbantam.
    Szerintem sidescrap-re sem túl jó, mert kb 70-80fokban beállva is alig volt lepattanó, szinte minden átütött a"rétegelt" páncélon. Volt hogy a lánc elnyelte,de a többi beütött. A tanksapka.gg szerint sem kellett volna hogy bekapjam a lövéseket. Kíváncsi leszek a tankra, ugy 100 csata után...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mester70
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="spetsnaz9"]Sziasztok! Nekem is az első 9-es heavy-m ;-) és a mozgékonyság, tűzerő kettős nagyon tetszik. ;-)
    Viszont a páncélzatot valahogy nagyon nem érzem. IS és IS-3-al nem volt ilyen gondom, de ezt bárki bármivel belövi sajnos. Alig van lepattanóm,minden egyből betalál. Tudnátok tanácsot adni, hogy mit csinálok rosszul?
    Előre is köszönök minden segítséget!

    és persze köszi a részletes elemzést is! :-)[/quote]

    Nekem nincs még meg, de pár nap múlva meglesz, gyúrok rá az IS-3-al. Az elemzés szerint nagyon jó az alváz páncélzata is. Hát szerintem pocsék. Vagy nem tudják használni. Többel találkoztam 8-as tankban ülve, full hp-ról nyírtam ki IS-3-al, és STG Guarddal is úgy hogy csak 1x ütött be.
    Szerintem úgy kell használni mint az IS-3-at, szóval az alját lehetőség szerint el kell dugni kis domb mögött, vagy épület sarkánál sidescrap pozícióban de a ferde frontpáncél ne legyen kint. Amikor pattan az oldaladról, kitolatsz és lősz. Vagy épület sarkánál az elejét dugod ki (fordított sidescrap pozícióban) de csak félig így mindent pattint aztán amikor ellőtte magát az ellenfél kijössz és lősz. Ha sima a terep messziről sokat lehet pattintani jobbra-balra forgatva a tankot. Közelről is lehet forgatni, vagy facehug vagy kerüld meg, de ez már helyzet és tank függő hogy mi ellen mi jön be.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    diszno_sajtt
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="portnojenko"]Sziasztok!Hát ami a torony sebezhetetlenségét illeti, a nagyobbik torony unlockja után az első két csatában kapásból belőtték (egy Scorpion G illetve egy S.Conqueror), mindkettő a torony legalján kapott el, a lövegpajzs mellett .Kicsit zavaró, hogy a kisebbik toronnyal nem volt ilyen gondom, és ez még lassabban is forog. De egyébként jó kis tank, viszont nem érzem sokkal jobbnak az is3-nál.[/quote]
    T10-nél a torony legfelső része simán belőhető ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    portnojenko
    • Tankos
    · 6 éve
    Sziasztok!Hát ami a torony sebezhetetlenségét illeti, a nagyobbik torony unlockja után az első két csatában kapásból belőtték (egy Scorpion G illetve egy S.Conqueror), mindkettő a torony legalján kapott el, a lövegpajzs mellett .Kicsit zavaró, hogy a kisebbik toronnyal nem volt ilyen gondom, és ez még lassabban is forog. De egyébként jó kis tank, viszont nem érzem sokkal jobbnak az is3-nál.
Tovább a kategóriában: « IS-5 - Elemzés KV-3 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.