Hát pedig a ranked mód is csak szórakozásra lett kitalálva,
Nem tudom, ez mint nézet honnan terjedt el. Ez egy kompetitív, PVP alapú MMO játék. Egy ilyen rendszerben "funolni" és elvárni, hogy a "funolásról" szóljon a játék súlyos félre értelmezése annak, hogy hol van a játékos, milyen elvárásokat fogalmaz meg magának a játékkal szemben, és mit tud megkapni attól.
A funfaktorhoz sikeres játék kell, hiszen a többiek legyőzésén át vezet az út a sikerélményhez, ahhoz meg top kb. 1%-ot leszámítva (akinek megvannak a megfelelő automatizmusok a mezőny dominálásához) legalább odafigyelés kell. Dekoncentráltan egy ilyen világban a fun feeling egy véltelen esemény bekövetkezése lesz, maximum. Csak feljönni és pötyögni egyet, abból nem lesz eredményes játék, így "fun érzet" se az esetek nagy többségében.
Kivéve persze, ha valakinek az a fun pl. ,ha felmegy, van 2 találata, és csak a 3. percben halt meg. De nyilván akinek ez is az, az nem írja ide, hogy "nemfun".
A ranked alapú PVP meg ennek hatványozott verziója.
Én nem olvastam sehol, hogy a WG funolásra szánta volna a rankedet.
worldoftanks.co...ttles/
"Tired of looking for a worthy adversary? Gear up for Ranked Battles—a competitive mode for seasoned players to clash against the most formidable opponents with its due rewards."
Itt mindenféle félelmetes ellenfelekről, meg tapasztalt játékosokról van szó.
Persze be lehet ugrani a tengerbe a cápák közé, arra számítva, hogy csobban az ember egy jót, aztán amikor csontig rágták a húsát, akkor feljönni ide, és elpanaszkodni, hogy mennyire nem volt jó a pancsikázás, csak az értelmét nem igazán látom a folyamatnak a gondolat megszületésétől a panasz kiadásáig.
Nyilván az is kérdés kinek mi a fun. A mazochistának; a munka után fáradtan, "kicsit kikapcsolódni vágyónak; meg a kompetitív játékban minél eredményesebb egyéni teljesítményt nyújtani vágyónak más lesz a mérce és az elvárás. A baj az, hogy a "kicsit kikapcsolódni" vágyó a kompetitív játékos szintjét fogalmazza meg magának, mint "fun faktor", így aztán folyamatosan pofára esik, mert a beletett teljesítmény, meg az abból kivehető élvezeti érték szint nincs összhangban egymással.
A hiba ebben csak az, hogy a szinteket mindenki magának fogalmazza meg, miközben a WG-t okolja, ha a saját magának felállított igény nem teljesül.
Persze lehet megint én gondolom rosszul és túl az egészet.
Nekem speciel az a fun:
- ha haverokkal elökörködünk.
- ha jó köröket tudok menni ahol meghatározó játékos tudok lenni (függetlenül attól mi lesz a csata kimenetele)
- trükkös helyekről, vagy trükkös taktikázással túl tudok járni mások eszén; ha ez egy erős ellenfél, akkor hatványozottabban nő az élvezeti értéke ennek.
Mindezek a dolgok rajtam múlnak, és nem "X" db programozótól várom, hogy szállítsa nekem nap-nap után a "fun feelinget", "mert fizetek érte"/"free to play"/ "játékot funért játszik az ember"/"legyen nekem jó MM" és társai gondolatmenetek miatt.
Az, hogy egyébként mennyi lesz a napi wr, meg wn368 meg a többi, az mellékes. És ha ezt nem tudom figyelmen kívül hagyni és mégis rágörcsölök néha napján, akkor meg minden van, csak nem "fun feeling".
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...