Az első mondatodban írtad, hogy kompetitív, PvP alapú MMO játékról van szó és nem érted miért terjedt el az a nézet, hogy ez szórakozásra lenne kitalálva, ezt végképp nem értem, szerinted egy játék nem alapvetően szórakozásra lenne kitalálva?
Inkább úgy fogalmaznám, hogy a furcsa, a kompetitív szemlélet és a szórakozás valamiféle kényszeredett különválasztása. Ha én "kompetitíven" állok hozzá, fejlődök, nagyobb és nagyobb célokat tűzök ki, sikereket hagyok magam után, akkor nagyon sok játékos fejében én valamiért nem szórakozok.
Miért nem?
Bhalangir is tudás-siker-sikerélmény-szórakozás kapcsolatára építette fel az első posztját.
Aki nem sikeres, az szórakozik, aki sikeres, az nem szórakozik, ez egy játék, ez szórakozásra lett kitalál... nem furcsa az irány? Különválasztás a kapcsolat jellemzése helyett? Tehát, nem valóban furcsa, ha ez az elterjedt?
(Amellett, hogy persze legtöbbször ez is csak egy ezredik ilyen kognitív disszonanciát csitító magunk köré tekert takaró. Mert akkor már bármit képesek hozzátenni a nem sikeres, "just for fun" játékosok. Ő szórakozik, neked meg statisztika fétised van. Wn8 remegés. Önző vagy. Nem vagy csapatjátékos. Nem játéknak játszod. Nincs életed. Epéniszed van. Bármi más sikered. Hívd anyukád. És a többi.)
((Egyáltalán nem arra nyitottam a zárójelet, amit írtál @simron, vagy a te saját viszonyulásodra, hanem általában a játékban, fórumokon, közösségben elterjedt.))
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...