Sziasztok!
A tapasztaltabb játékosoktól szeretnék egy kis segíséget kérni. A Leopard 1 az egyik legjobb med a játékban, de nekem nem sikerül sokszor kihasználnom a tank előnyeit. Nincsen jó győzelmi arányom a tankkal, ami egy kicsit bosszant. Átlagosan ezzel van a második legtöbb sebzésem csatánként, de egyszerűen nem tudok vele úgy beleszólni a csata kimenetelébe mint a többi tankkal. Valaki esetleg pár tanácsot tudna adni, hogyan lehetnék jobb vele?
A mellékelt képen látszik, hogy a többi tankkal, sokkal jobb a győzelmi arányom, amit nem értek hogy miért van...
Előrebocsátom, hogy nincs meg a Leopard1 (a LeoPatánál tartok), és unicum sem vagyok, viszont tapasztaltabb játékosnak vallom magam.
Véleményem az, hogy TELJESEN JÓL játszol a tankkal – minden statisztikai adat ezt támasztja alá --- sebzési arány, kill-ek száma stb-stb. (nyilván lehet picit még jobban játszani, de csak picit, mert már most jól játszol a tankkal) – színkijelzés alapján egyenesen unicum-szinten.
Akkor hogyan/miért van ilyen alacsony winrated? Azt gondolom látod (csak most elkeseredésedben elfeledkezel róla), hogy a meccsek kimenetelét nem te döntöd el, hanem csak befolyásolod, mert ott van melletted 29 játékos – befolyásod mértéke a csatára 3,33% (1/30), saját csapatodra 6,66% (1/15-d). Ha a szimpla „mennyiségi” befolyást a játékos „minőségé”-vel még súlyozzuk valahogyan, akkor sem lesz befolyásod mondjuk 25%-nál nagyobb. Még ha superunicum-szinten játszol a tankkal, akkor sem. Ha melléd sok rossz játékost, netán kriplikommandót (és ebbe beleértem, hogy gyenge játokosok-rosszul felszerelt tankkal-rossz legénységgel stb., avagy játékosok között netán részegek vagy barátnőjükkel/feleségükkel frissen összeveszettek vannak, ezért nem játékra figyelnek) hozott az MM és mellette még RNG is ellenetek van, akkor bizony vereség a csata vége. Ezért gondolom (és írtam már korábban is másnak), hogy a winrate teljesen téves eredményességi mutató --- pszihológiailag érthető, ám téves mutató. Helyette ajánlom a csapaton belüli helyezést (inkább XP-rangsort, mint a sebzésit) – statodat látva nincs kétségem, hogy rendszerint a top-5-ben, inkább top-3-ban, netán élen végzel a Leo-val. A Leo ág TierVII-től szerintem játék-tudásigényes, így ez mindent elmond.
40-50 csata környékén már ki szokott egyenlítődni a jó/rossz MM/RNG okozta eltérés és megmutatkozik, hogy jól v. rosszul játszol az adott tankkal - 84 csatánál már főleg várható a kiegyenlítődés. Őszintém megmondom, hogy ilyen mértékű „winrate-anomáliát” még nem láttam máskor – bosszúságod érthető. Ezért Te – szemben a picsogókkal – tényleg elmondhatod, hogy az MM megszívatott a Leo-val játszva. (remélhetőleg csak eddig
)
Úgyhogy, ha tanácsot elfogadsz egy Leo-val (még) nem rendelkező játékostól: Ne engedd, hogy önbizalmad sérüljön a rossz winrate miatt! JÓL játszol a tankkal!
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...