Sziasztok!
Szia Stevedoki!
Megnéztem. A fél millás gép tetszik. Az olcsóbbak mitől gamer laptopok? Mennyire melegednek ezek? Laptopok nem az én világom, és ahogy elnézem az árukat, nem is lesz. Ezért a pénzért asztali gépben sokkal többet kapok. (840M 64bit 2Gb DDR3 ez egy vicc? Minek van mellé akkor full HD kijelző? Na mindegy, majd jön vki aki a laptopokban otthon van.)
Lebbentsük fel a fátylat a "titokról":
Igazad van.
Egy gamer-laptop árának kb. a feléért (sokszor ennél is olcsóbban) lehet laptopnyi teljesítményű asztali gépet venni ("csináltatni" szakboltban).
Más megközelítésben: egy gamer-laptop árnyi pénzért minimum kétszer nagyobb műszaki tudású asztali gépet lehet összerakatni szakboltban.
A megoldás (én ezt használom):
Legyen laptop méretű asztali géped, asztali gépnyi teljesítménnel, egy laptop árának a feléből.

Konkrétan:
Lehet olyan fektetett formájú asztali gép házakat már fillérekért (értsd: néhány ezer Ft) kapni Magyarországon is, ami alig nagyobb mint egy laptop, egy normális méretű diplomata-táskában vígan utaztatható, de műszakilag (belül) asztali gép alkatrészeiből épül fel... azaz: asztali gép technikával, a laptophoz képest féláron, minimum a laptoppal megegyező (de inkább nagyobb) műszaki teljesítménnyel.

Más megközelítésben: egy laptopnyi pénzért lehet öszerakatni szakboltban olyan asztali gépet ebbe a fektetett házba, ami minimum dupla (de inkább nagyobb) műszaki teljesítményű, mint a laptop.
És egy 17" vagy 19" méretű, lapos monitort (akár használtat is), meg egy normál (asztali gépez való) billentyűzetet és egeret bedobsz a diplomata taskába és vígan utaztathatod a játék-gépedet.
Egyetlen hátránya van ennek a megoldásnak: repülőtéren vagy repülőgépen vagy vonaton stb. nem bírod előkapni, hogy játszhass vele, ez tény.
Tehát, aki sokat utazik és utazás közben akar játszani, annak a javaslatom nem jó.
Én azonban utazás közben aludni szoktam és csak normális helyen játszok a gépeimmel, azaz, ahol egy normális asztalon össze bírom állítani - nekem ez bevált, ezért nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.
És arról sem feledkezzünk meg, hogy a laptopok általában műszakilag nem nagyon fejleszthetők (így vannak kitalálva), míg egy asztali gépet kedvünkre fejleszhetünk/bővíthetünk újabb és újabb cuccokkal.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...