Helló!
Kicsit nézelődtem, és ez a bűvös 100000Ft volt a cél. Így összeállítottam egy konfigot a következő szempontok szerint: Internet, Youtube, online filmnézés, WoT és néhány egyéb játék időnként, mindezt megbízhatóan és CSENDESEN! valamint a gépben maradjon kis tartalék azaz fejlesztési lehetőség.
Ezek után az alkatrész lista a következő:
Alaplap ASUS A58M-K 12426Ft (Azért ezt, mert ennek tűnik a tápellátó része a legnormálisabbnak az olcsó alaplapok közül.)
Memória ELIXIR DDR3 4Gb-os modul 2db 21664Ft (Azért ezt, mert 1600Mhz a sebességük alapból, és CL9 időzítésük van. Az APU örülni fog neki

)
Processzor AMD A8-6600K 24265Ft (Azért ezt, mert 3.9 Ghz órajele van, 2 modulos tehát 4 szálas, az IGP része elég már Full HD-n is alacsony/közepes beállításokkal, szorzózár nélküli, tehát egyszerűen "húzható", ha valaki nem riad vissza tőle. És nem xarik be attól, ha elvan indítva egy Skype is a WoT mellett. Csak legyen a nettednek sávszéllessége is. )
Merevlemez WD Blue 1TB EZEX 15050Ft (Azért ezt, mert nem túl hangos, meleg, de cserébe elég nagy kapacitású, gyors, megbízható jó ár/értékű darab.)
Tápegység FSP Hexa 400W 11290Ft (Azért ezt, mert jó hatásfokú, minden szükséges védelemmel ellátott, CSENDES minőségi tápegység. Van benne tartalék, könnyedén elbír erősebb processzorral és közepes diszkrét VGA-val is.)
Ház KOLINK CXA-P27-OP 5893Ft (Azért ezt, mert szolid kinézette van, de ami fontosabb, elöl hátul van hely 12cm-es hűtő ventilátornak, az első ráadásul a házzal jár.)
Ez eddig Bruttó 92492Ft. A maradék 7508Ft-ot pedig egy Xigmatek Loki II. processzor hűtőre 5658Ft (azért erre, mert AMD processzoron is felszerelhető úgy, hogy a hátsó házhűtő 12cm-es ventíre fújja a levegőt és garantáltan csendes. Nekem is ilyen van.) és egy plussz 12cm-es ventillátorra a ház hátsó részébe költeném. Tehát a venti az az Arctic Cooling F12 TC 2018Ft-ért.
Így a 100000Ft-os keretet 300Ft-al átléptük ugyan, de: csendes, játékra is megfelel, bővíthető, megbízható. Persze ezer szempont van ami szerint össze lehet állítani gépet, ez csak egy példa volt. De legtöbben a 100000Ft-ot mondják nekem keretnek, és ezeket a szempontokat sorolják fel. Lehet menni árban fel és le, akkor megint más lesz az eredmény.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...