Hali, kis segítség kellene. Adott egy gép a következő tartalommal:
- ASUS P9B75-M LX Plus
- Intel i3 3240
- 2 x 4GB RAM
- nVidia GTX650
- SSD + Toshiba HDD
- valami noname táp
Van egy felesleges GTX660 vga amit bele tudnék tenni - DE, ezen a tápon nincsenek meg a szükséges extra tápcsatlakozók a kártyához. Sokat nem költenék rá (a szülők gépe, kölykeim néha játszanak rajta) de a vga belefér fizikailag csak egy normális táp kellene még elfogadható áron az extra csatikkal. Fontos hogy bírja, mert szüleim sokszor nem kapcsolják ki, megy egész nap (elfelejtik).
Van valakinek valami ötlete? Előre is köszönettel.
A no name tapokat el kell felejteni, foleg ha sokat fog menni a gep. Kepesek kinyirni alaplapot, vga-t, procit, mindent. Inkabb par ezressel dragabban egy minosegibb darab ami meg 5 ev mulva is tap lesz.
Mivel amúgy is tervezek a jogsi után felvenni 2 misit,és venni egy járgányt (vagy is hogy már van,csak átvenni és szervizelni kell(ene) )így rászánnék vagy 300k-t egy gépre,de nem tudom melyik fajtából...AMD vagy NVidia.
Én az utóbbi támogatnám,de nem tudom melyik éri meg jobban!
Mivel amúgy is tervezek a jogsi után felvenni 2 misit,és venni egy járgányt (vagy is hogy már van,csak átvenni és szervizelni kell(ene) )így rászánnék vagy 300k-t egy gépre,de nem tudom melyik fajtából...AMD vagy NVidia.
Az Amd vs Nvidia nem a gép "fajtája", hanem a videókártyáé. A gép agya a processzor, ez alapján Intel vagy Amd alapú a pc. Amd-s dolgok mindig olcsóbbak, az Nvidia és Intel termékeket több játék favorizálja és tovább elég a teljesítményük. Amd-ből papíron erősebbet veszel azonos pénzből, a teljesítmény meg majd a valóságvan kiderül. Megérni egyik sem fogja, nem azért veszed hogy megérje, és ez nem a megéri-árkategória amit te megcélzol. 300ért(monitor nélkül) már kapsz olyat ami öt évig is jólesz.
De ez nem az a topik.
Last edit: 7 éve 9 hónapja by Jocek89.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Mustang4244
Mivelhogy a "monitor" már megvan (ami egy Samsung 102cm képátlójú 4K képes egység),így a teljesítményt ahhoz akarom igazítani hogy elvigye.De most már tudom hogy leginkább az Intel alap lenne a legjobb,ha már több dolog támogatja.
300e-ből nem hiszem hogy tudsz normális 4k képes gépet összerakni. Ahhoz GTX1080 vagy inkább annak Ti verziója kell az meg önmagában ennyibe kerül: www.arukereso.h...47339/
Mivelhogy a "monitor" már megvan (ami egy Samsung 102cm képátlójú 4K képes egység),így a teljesítményt ahhoz akarom igazítani hogy elvigye.De most már tudom hogy leginkább az Intel alap lenne a legjobb,ha már több dolog támogatja.
300e-ből nem hiszem hogy tudsz normális 4k képes gépet összerakni. Ahhoz GTX1080 vagy inkább annak Ti verziója kell az meg önmagában ennyibe kerül: www.arukereso.h...47339/
Ha csak WoT-ozni akar, szerintem nem fog kelleni 1080 sem a 4k-hoz. Most, hogy kijott a WG azzal a teszt progival en is kivancsian varom a 4k teszt eredmenyeket, a WoT szerencsere eleg jol van optimalizalva.
Ha mas jatekokkal is jatszani akar, akkor az 1080 sem lesz eleg 4k-hoz, csak ha visszavesz a grafika reszletessegebol. Igazabol meg az 1080ti tulajok is panaszkodnak, hogy 4k-n nem tudnak ultra reszletesseggel futtatni bizonyos AAA jatekokat. Talan majd a kovetkezo nvidia generacio a Volta ami hamarosan jon, mar jobb lesz erre.
Vegyél használt gépet és akkor kijön 300k alatt egy jó pc. Én vettem egy HP Z 620 Workstation-t (CPU 2x Xeon E5 2620) 16GB rammal és raktam egy Geforce GTX 1050 Ti VGA-t bőven 300 alatt kijött.
Egy HP Z230-at szerintem 150k alatt meg lehet venni ennyi rammal és ugyanilyen VGA-val.
Most raktam össze használt cuccokból magamnak egy olcsó gépet, csak a vga volt újonnan véve, és cseréltem le a 12+ éves matuzsálemet.
I5 3570k 67€
Asrock z77 pro3 lap 100€
2×4gb gskill ddr3 1600mhz es 40€
1050ti vga 166€
Ház táp cpu hűttés a régi, majd tavasszal teszek rá vizes hűttést meg kap másik házat, de wothoz bőven elég, sőt máshoz is, nincs 4k monitorom, fhd hez elég, pár új játékhoz is elég. 375€ körül áll most. Majd ha elfogy, cserélem.
Most raktam össze használt cuccokból magamnak egy olcsó gépet, csak a vga volt újonnan véve, és cseréltem le a 12+ éves matuzsálemet.
I5 3570k 67€
Asrock z77 pro3 lap 100€
1050ti vga 166€
Ház táp cpu hűttés a régi, majd tavasszal teszek rá vizes hűttést meg kap másik házat, de wothoz bőven elég, sőt máshoz is, nincs 4k monitorom, fhd hez elég, pár új játékhoz is elég. 375€ körül áll most. Majd ha elfogy, cserélem.
azért tápbol nem rát ha valami normális van benne mert ha enm akkro viszi az egész gépet a kukába.
Tápot is kap majd amikor házat is, nemtudom mi van már benne, de pár éve már szolgálatban van. Fsp t néztem, és szerencse h ilyen vega konfig ez, nem kér nagy tápot
I5 3570k 67€
Asrock z77 pro3 lap 100€
1050ti vga 166€
azért tápbol nem rát ha valami normális van benne mert ha enm akkro viszi az egész gépet a kukába.
egyik legfontosabb alkatrész a táp,
a ház oké ráér vizhüötés oké ráér de a tápot késöbb cserélni egy régit ujra ez viccnek is rossz.
nem a W számit hanem hogy miylen alkatrészekböl készült.
lehet elég lesz egy 450-500w-os is vagy akrá egy 400w-os is, de nem mindegy hogy milyen, mert egy noname szar,simán haza vágja a gépedet , lehet most beujitottál és tavaszal tervezel tápot venni , de leeht tavasz-ig bekrepáűl és viszi az uj dolgaidat is magával akkor meglátod hogy a táp nagyon fontos alkatrész, és nem ráérös , föleg egy noname
Szerintem rohadtul mindegy, ha sok a ram, sok a hercz, sok a pénz amit beleversz.
7 éve 8 hónapja - 7 éve 8 hónapja#265113Írta: Gilgarat
Megválaszolva: Gilgarat
Sziasztok srácok. Egy kérdéssel fordulnék a társasághoz. Mitől jelentkezik az a furcsaság hogy ha bele megyek a tech tree-be,úgy szaggat a cucc hogy megáll az ember esze
Semmiféle modot nem használok. Evga gtx 750TI van a gépben eddig zökkenőmentesen vitte maxon 60-70 fps-el. Most az is kicsit visszaesett.
Ötletek?
Válaszotokat előre is köszönöm !
Tisztelettel
Gilgarat
Esetleg kifejezetten a windows automata leállítása miatt használod vagy linkelted be a programot, akkor ezt alapból tudja az op.renszer is.
Jobbkezeseknek: Katt a windows gombra jobb egérgombbal - futtatás - a felugró ablakba beírni: shutdown -f -s -t 3600 - Ok
Így már kész is az automata kikapcsolás időzítés. A 3600 a másodpercben megadott (1óra) leállítási időt jelenti. Például két órát szeretnél beállítani, akkor 7200 értelemszerűen, de lehet akármennyi az időtartam. Sajnos az egyetlen hibája a win beépített kikapcsolójának, hogy másodpercben kéri a leállítás idejét.
Ui: A win7-8-10 verzióknál is működik.
Last edit: 7 éve 8 hónapja by 19287d58816f35754c4393db64367f89.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...