Sziasztok, 9.15 óta valami nem passzol nálam: a játékot 1600*900 felbontáson játszottam, a 9.15-el csak úgy volt jó a képarány, ha "biztonsági módban" (modok nélkül) indítottam. Aztán a 9.16-tal még rosszabb lett: Normálban indítva a játékot be sem tölt rendesen, a az intro-videót alig látom, függőlegesen szalad a kép, a garázsban a kiválasztott tankot nem mutatja, ha belépek csatába csak fekete képernyő fogad, egyedül csak a tank-ikonokat látom. Csak és kizárólag 1024*768-on megy rendesen. Újratelepítettem, semmi megoldás, sem SD, sem HD klinessel. A monitorom full HD felbontású, 9.15-ös hiba után a VGA drivert frissítettem, modokat régóta nem használok. Hogyan tovább? Valami ötlet?
Töröld a beállításokat a %appdata%/Wargaming.net/worldoftanks mappa törlésével. Mindent újra kell majd állítani, de legalább működni fog.
Hétvégén küzdöttem, harcoltam, töröltem, drivert frissítettem, de sajnos továbbra sem oldódott meg :/
Az a gyanúm, hogy frissítenem kell a win-t, aztán újrarakni drivert, játékot, mindent
8 éve 11 hónapja - 8 éve 11 hónapja#214292Írta: _Szazados_
Megválaszolva: _Szazados_
boba_fett lemezem nincs, pendrive wintelepítőm lesz ha hazaérek, de akkor kettészecskázom a wndows-t és újrarakom az egészet.
Filler1 valamit nagyon erősen félreolvashattál, mert a csökkentett módot még csak rövidítve/ráutalva sem említettem meg. Amiben jelenleg szenved a gépem, az a Kernel Hibakereső üzemmód, amit értelmes ember nem hogy nem indít el, de a létezéséről sem tud. Hát nekem sikerült belemenni...
És innen se ki, se be, legalábbis órákon át próbálkoztam tegnap este, de nem jutottam eredményre. Mivel a BIOS-ból ha jól tudom nem lehet megváltoztatni a Startup módját, esélyem sem volt átállítani, hogy ne ebben a próknak fenntartott módban kezdjen el betölteni. Pont ezért a kis gombelem kivétel sem segített. Az a vicc, hogy a neten sem találtam erről sok infót, de a probléma részben abban van, hogy nincs hozzá másik gép kötve, ami debuggerként működne és így csak vár. Semmilyen billentyűkombinációra nem reagál, illetve kettőre igen, előhozza a képernyő-billentyűzetet, meg a narrátort (egy élmény hallgatni a leütött billentyűidet), amiben mindenféle hülyeséget lehet állítani, de ezzel nem vagyok előrébb.
Szóval sikerült belenyúlnom a hektoliter kakiba. Ha ma nem kapok használható ötletet valahonnan, akkor marad a Rencer újrahúzása.
boba_fett lemezem nincs, pendrive wintelepítőm lesz ha hazaérek, de akkor kettészecskázom a wndows-t és újrarakom az egészet.
Filler1 valamit nagyon erősen félreolvashattál, mert a csökkentett módot még csak rövidítve/ráutalva sem említettem meg. Amiben jelenleg szenved a gépem, az a Kernel Hibakereső üzemmód, amit értelmes ember nem hogy nem indít el, de a létezéséről sem tud. Hát nekem sikerült belemenni...
És innen se ki, se be, legalábbis órákon át próbálkoztam tegnap este, de nem jutottam eredményre. Mivel a BIOS-ból ha jól tudom nem lehet megváltoztatni a Startup módját, esélyem sem volt átállítani, hogy ne ebben a próknak fenntartott módban kezdjen el betölteni. Pont ezért a kis gombelem kivétel sem segített. Az a vicc, hogy a neten sem találtam erről sok infót, de a probléma részben abban van, hogy nincs hozzá másik gép kötve, ami debuggerként működne és így csak vár. Semmilyen billentyűkombinációra nem reagál, illetve kettőre igen, előhozza a képernyő-billentyűzetet, meg a narrátort (egy élmény hallgatni a leütött billentyűidet), amiben mindenféle hülyeséget lehet állítani, de ezzel nem vagyok előrébb.
Szóval sikerült belenyúlnom a hektoliter kakiba. Ha ma nem kapok használható ötletet valahonnan, akkor marad a Rencer újrahúzása.
Nem félreolvastam, hanem félre értettem. Nekem mezei usernek a csökkentett mód a hibajavitó.
Próbáltam az egyszerűtől haladni a bonyolult felé.
Lehet sérült a meghajtó és nem tud betölteni mást. A telepítő futtatásakor legalább tudsz a meghajtón keresgélni, de tudod javítani is a bootmgr-t, egész meglepő hatékonysággal. Klónozáskor nagyon jól jött pl.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: _Szazados_
Ismét a hozzáértők segítségét kérném. Safe Mode helyett sikerült hibakeresési üzemmódban indítanom a win 10-et, ami egy számomra ismeretlen felületet ad be. Csak egy alap háttérkép latszik meg a jobb alsó sarokban három lehetőség, a kikapcsolás/újraindítás/alvó mód, képernyő billentyűzet, meg a hálózatra csatlakozás. A hálózatra nem tudok csatlakozni, parancssor meg nincs, gepelni semmit nem lehet, nem is tudok előhozni semmit. Barmilyen újraindításra csak ebben a módban hajlandó elindulni a win. Mit tudok tenni, kilepjek innen? Bill Gates meg bekaphassa.
Szia Szazados!
Amennyiben van jelszavad a windows indításakor, akkor következő az ötletem.
Mikor betölt a bejelentkezési képernyő, ne add meg a jelszavad. A bejelentkezési képernyőn tartsd lenyomva a Shift billentyűt, és válasszd a Főkapcsoló > Újraindítás parancsot (a képernyő jobb alsó sarkában).
A számítógép újraindítása után válassz egy lehetőséget a képernyőn ami neked kell! Itt elvileg vissza tudod állítani a dolgokat, csak légy körültekintő mire kattintasz! Ennek a módszernek egészen biztosan működnie kell. Hibaelhárítás > Speciális lehetőségek > Indítási beállítások. Fejből mondom csak, de valami ilyesmit kell keresned.
Esetleg nincs beállítva jelszó, akkor bizony kihagyja betöltéskor a bejelentkezési képernyőt. Mivel éppen melóból az ebédszünetem alatt pötyögök, erre az lehetőségre most nincs hirtelen ötletem.
Talán megpróbálhatod a jelenlegi felállással is. Miután betölt a géped a jobb alsó sarokba lévő főkapcsolónál játszd el ugyanezt amit fentebb írtam.
Ismét a hozzáértők segítségét kérném. Safe Mode helyett sikerült hibakeresési üzemmódban indítanom a win 10-et, ami egy számomra ismeretlen felületet ad be. Csak egy alap háttérkép latszik meg a jobb alsó sarokban három lehetőség, a kikapcsolás/újraindítás/alvó mód, képernyő billentyűzet, meg a hálózatra csatlakozás. A hálózatra nem tudok csatlakozni, parancssor meg nincs, gepelni semmit nem lehet, nem is tudok előhozni semmit. Barmilyen újraindításra csak ebben a módban hajlandó elindulni a win. Mit tudok tenni, kilepjek innen? Bill Gates meg bekaphassa.
Miért akartál "safe mode"-ot (safe mode = csökkentett mód) indítani?
Indításkor próbáld meg nyomva tartani az f8 gombot. Ott elvileg normál módban el lehet indítani a windowst. (Ha nincs komoly probléma)
8 éve 11 hónapja#214340Írta: 19287d58816f35754c4393db64367f89
Megválaszolva: 19287d58816f35754c4393db64367f89
Win10-nél picit másabb a történet , mint elődeinél. Itt aztán nyomkodhatod a F8 gombot, semmit nem nem ér. Gondolom nem tízest használsz matyiabagoly. A fent leírt módszerem a helyes megoldás, mármint a ha kér jelszót. 100% biztosra állítom.
matyiabagoly!
Sokan akik picit értenek a sz.gépekhez, azok például a víruskeresést is safe módban végzik. Ilyenkor nem fut szinte semmi driver, csak az alap dolgok. Ezért gyorsabb, és hatékonyabb is a felderítés. Még nagyon sok dolog van ami miatt kellhet a safe mód, de hadd ne soroljak fel többet!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Celebúr, Sics, _Szazados_
Kösz mindenkinek, de az alapdolgokon mentem először végig én is. Ahogy Bud is írta, hiába vertem én az F8-at, semmit nem ért. Gyors bootolás plusz SSD és annyi az F8-nak...
Jelszavam nincs beállítva, de tegnap azt is megpróbáltam, hogy a Bios-ban raktam be egy jelszót, amit ugyan kér indításkor, de egy picit más formában (fekete háttér, DOS-os fehér betűk és ennyi), ezért nem volt jó módszer.
Hibakeresés módban meg ugyan ott a Főkapcsoló jel és érzékeli is a gép, hogy lenyomom a Shift-et, de nem hozta fel a várt lehetőséget indítás után. Mást ezeken kívül asszem nem próbáltam meg, de ezek nem működtek.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: 19287d58816f35754c4393db64367f89
8 éve 11 hónapja#214354Írta: 19287d58816f35754c4393db64367f89
Megválaszolva: 19287d58816f35754c4393db64367f89
Feljebb olvastam, hogy semmilyen bill.kombóra nem reagál. Azért megkérdezem, hogy a win+r bill.kombót próbáltad? Esetleg még nem és működne, akkor erre feldob egy ablakot. Ide be kell írni MSCONFIG, majd ok. ilyenkor be kellene hoznia egy ablakot amiben mindent tudsz állítani.
Netalán már ezt is próbáltad, akkor én elfogytam ötlet híján.
Kösz mindenkinek, de az alapdolgokon mentem először végig én is. Ahogy Bud is írta, hiába vertem én az F8-at, semmit nem ért. Gyors bootolás plusz SSD és annyi az F8-nak...
Jelszavam nincs beállítva, de tegnap azt is megpróbáltam, hogy a Bios-ban raktam be egy jelszót, amit ugyan kér indításkor, de egy picit más formában (fekete háttér, DOS-os fehér betűk és ennyi), ezért nem volt jó módszer.
Hibakeresés módban meg ugyan ott a Főkapcsoló jel és érzékeli is a gép, hogy lenyomom a Shift-et, de nem hozta fel a várt lehetőséget indítás után. Mást ezeken kívül asszem nem próbáltam meg, de ezek nem működtek.
Shift-et lenyomva tartod,és rányomsz közben az újraindításra.Ott lesz 3 lehetőség: hibaelhárítás-speciális lehetőségek a többit meg gondom már tudod.
Más ötletem nincs.
Last edit: 8 éve 11 hónapja by Hunter9956.
Win10-nél picit másabb a történet , mint elődeinél. Itt aztán nyomkodhatod a F8 gombot, semmit nem nem ér. Gondolom nem tízest használsz matyiabagoly. A fent leírt módszerem a helyes megoldás, mármint a ha kér jelszót. 100% biztosra állítom.
matyiabagoly!
Sokan akik picit értenek a sz.gépekhez, azok például a víruskeresést is safe módban végzik. Ilyenkor nem fut szinte semmi driver, csak az alap dolgok. Ezért gyorsabb, és hatékonyabb is a felderítés. Még nagyon sok dolog van ami miatt kellhet a safe mód, de hadd ne soroljak fel többet!
Win 10-em van és kifogytam az ötletekből. Amire gondoltam, azt már más is leírta.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...