Amikor kijött a komor, több emeletes épületből, ahol időtlen időket töltött, védtelenül hunyorgott a fényben, már-már megtántorult, azután mégsem; visszafordult, ahogy fordulunk a szülői ház felé, indulván hosszú, ismeretlen útra, az épület tetején ott fényeskedett a Vörös Csillag. Távolodva hátrált, így mégiscsak tántorogva – a realizmus diadala a kertek alatt –, s a lebukó nap egyre inkább fedésbe került a Jellel: a szélei remegve ragyogni kezdtek, mintha maguk sugároznák a fényt: az Új Kor új Oltáriszentsége!
Szép – mondotta a szívében fanyar elégedettséggel –, ez azért szép; és leült a járda szélére, ült, ült, ült, s csak nézett maga elé, a nagy buszoktól olykor remegni érezte maga alatt a földet.
Kora nyár volt, nyílt az idő. Fölpillantván láthatta volna a járdán a nőket könnyű kartonruháikban lebbenni, vagy a szemközti irodában, ahogy lustán és súlyosan felülnek az íróasztalokra, maguk alá gyűrve a fontos, hivatalos papírokat. Jó helyre kerültek, gondolta volna.
De csak a por szeszélyes futamait látta az aszfalton, mocorgó buszjegyeket és cigarettacsikket. Közben beesteledett, hűvös is lett gyorsan, az épület előtt váltották az őröket, s az egyik, fiatal, pelyhes állú fiú, már a mély éjszakában, odalépett a sovány, fakó ismeretlenhez, kezét a vállára tette, és így szólt, álljon fel, bátyám, megfázik…
Aztán teljes súlyával visszahullt rájuk a csönd, mely égbolt és csillag.
(E. P.: KMP)
Last edit: 8 éve 6 hónapja by Szete58.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Samy70, DarkRaven73, Frankenstein Bourne, Sztyepan65
Tegnap este gondoltam gurulok egy pár kört. Minden flottul ment, már amennyire flott a játék, ám az egyik csata végén egy üzenet várt a garázsban. Nézem az emberkét ki is volt az, az ellenfél csapatából írt rám az, aki az élen végzett, túlélte, meg minden. Állítása szerint én egy bot voltam, feljelentett, és elküldte a wg-nek a replájt..... Annyira összecsináltam magam ezen, hogy csak egy nagyon szépen köszönöm-öt bírtam neki visszanyögni tört angolsággal. Igazából a könnyeimtől nem láttam írni, annyira röhögtem...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Samy70, sandorati, Rallyefan81, DarkRaven73, Sics, Sztyepan65
Tegnap este gondoltam gurulok egy pár kört. Minden flottul ment, már amennyire flott a játék, ám az egyik csata végén egy üzenet várt a garázsban. Nézem az emberkét ki is volt az, az ellenfél csapatából írt rám az, aki az élen végzett, túlélte, meg minden. Állítása szerint én egy bot voltam, feljelentett, és elküldte a wg-nek a replájt..... Annyira összecsináltam magam ezen, hogy csak egy nagyon szépen köszönöm-öt bírtam neki visszanyögni tört angolsággal. Igazából a könnyeimtől nem láttam írni, annyira röhögtem...
... ezeket azonnal tiltólistára, ne is idegeljen fel soha többet... bár én előtte hozzá szoktam tenni (anno ), hogy az IZÉ húzza őt a f@szára... akkor egy kis lelkitörést Te is be tudsz vinni a parasztjának...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Sztyepan65
... ezeket azonnal tiltólistára, ne is idegeljen fel soha többet... bár én előtte hozzá szoktam tenni (anno ), hogy az IZÉ húzza őt a f@szára... akkor egy kis lelkitörést Te is be tudsz vinni a parasztjának...
Annyira ideges lettem, majd' elaludtam. Még arra sem szoktam méltatni az ilyeneket, hogy 2 gombot benyomjak, annál többet ér az időm.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: sandorati, DarkRaven73, Sztyepan65
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...