Reggel ígértem a hír alatt, alkalmatlan gép, standard grafika teszt.
Szóval, ez egy 27' iMac, ha jól emlékszem 2010ből. Ami gamer szempontból hozzávetőleg azt jelenti, hogy egy idejétmúlt laptopnak felel meg. Valami semmi integrált videokártya. Öreg is, már attól is képes komolyan melegedni, ha 1080p streamet nézek.
Természetesen, nem is 27 colon játszom, hanem a második monitoron 1680x1050 felbontásban.
A jelenlegi standard mód az vállalhatatlannak tűnt, ezért az "improved" grafikával sokáig kísérletezgettem, hogy mit érdemes teljesen levenni, hogy minél kevesebb fps esés, akadás satöbbi legyen. Azt találtam, hogy az árnyék az egyik legvészesebb - ami nélkül meg így néz ki a garázsom:
Nem véletlen kezdtem el használni a minimal garage modot, ami gyakoraltilag csak egy fekete háttér ehelyett. Szintén modokkal kisegítve, effektek kiválogatva, a játékból most ezt látom:
Gyakran már azt is nehéz pontosan kivenni, ami 200 méterre van, sokszor nincs meg a szükséges "térérzet" sem.
Szóval, nekem is érdekes volt, hogyan fog a HD 1.0 indulni. Tegnap este beléptem, lehúztam pár csúszkát, nem nézett ki rosszul, víz mellett néha szenvedett, máskülönben összevissza villanások, feleslegesnek tűnő effektek, majd lehet ezen finomítani!
Ma reggel aztán az jutott eszembe, talán jobban járok, ha a standardból indulok ki, és ott húzom fel a játékmenet szempontjából fontosnak tűnő beállításokat. Viszont első próbának mindent feltoltam, amit egyáltalán lehetséges ebben a módban.
Beállítások:
Garázs:
Játék:
Csak a próba kedvéért. Ahol azt találtam, hogy a játék sokkal élesebb, átláthatóbb, gazdagabb a jelenleginél. Fontos effektek, mint például a lövés nyomvonala is tökéletesen látszik.. Ami még nem is annyira meglepő, csakhogy a maximalizált (vsync) 60fps a standard mód legjobb beállításai mellett is oda lett ragasztva. Nem találtam még helyzetet, ahol leesett volna 58 alá. Még visszaszámlálás után sem, amikor elindulnak a tankok. Szaggatás semmi. Melegedés semmi. Durván a jelenlegi beállításaim optimalizált verziója!
Pár kattintás után ilyen lehet a kiszenvedett, moddolt, keserves mostanihoz képest.
Persze, ha az ultra, 4k stb futtatáshoz mérünk, akkor ez sehogyan sem néz ki, de számomra egy nagy ugrás és elégedettség lesz, ha más nem is, akkor az új standard grafika. Még fontosabb, hogy játékmenet szempontjából egyelőre semmilyen hiányérzet nem adódott. (Arra is tippelek, hogy az úgynevezett "esport beállítás" is jóval közelebb lesz ehhez, mint az elméleti maximumhoz.)
Szóval, én azt mondom, ha nincs gaming pc, akár próbáljátok ki a standardot, hátha ez ad majd jobb játékélményt.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...