A lényeget kihagytam, az okfejtést ehhez a low pen+heat témához.
Összefoglalva: T7-es tankban vagy (mondjuk IS2, pen 175 mm + HEAT pen 250, 0.48-as pontosság)
- T8-as meccs, heavyvel és jön szembe egy IS3 vagy IS6 és RÁD jön, kérdés mit csinálsz?
1. megpróbálod átlőni a fronton, lower plate vagy torony weak spot (a lower plate minél közelebb van, annál kevésbé megy át, nekem T-44-el T-34-1-el inkább nem ment át eddig, mindkettő 175 pen) - legyen lower plate, de jó esetben pattanni fog
2. megpróbálod átlőni a torony weak spotot, mert még nincs nagyon közel és jó a szög.... Egy 0.48-as ágyúval?

Föld, hold, upper plate, de hogy azt a szar lemezt pont nem fogod eltalálni elsőre az valószínű
3. megpróbálod átlőni a frontot HEAT-tel, de spaced armour, elnyelődik
4. megpróbálod átlőni HEAT-tel a tornyot és ha lejjebb csúszik, akkor is van esélyed hogy átmegy (IS3 220 mm, IS6 150 mm effective valahol 250 körül simán van szemből)
+1 esetek nagy részében: odamegy az IS3/IS6 és simán meghalsz
NA ez a nagy baja az IS2-nek (és a hasonszőrű tankoknak), ezt tegnap elég sokszor tapasztaltam, kérdés az, hogy nem jobb visszaváltani a kisebbik ágyúra? 7.85 alatt tölt, 250-et sebez ugyanaz a pen és sokkal pontosabb (0.38), de ez is HEAT szóval a lőszer nem igazán számít...
SP: pl. egy 0.48-as ágyú ellen elég jó az a torony, nem nagyon szoktam eltalálni a tetejét vele:D (persze volt már troll 2 egymás után, véletlenül)
amikor ...