"Az a bajom a "nagy magyar wot videós közösséggel", hogy hiteltelenek. "
Uhhh... a bagoly mondja verébnek tipikus esete.... már megbocsáss, silean,
...
Az meg mindennek az alja, hogy a játékosok egymás közti tiszteletének fontosságát hirdeted bőszen, miközben mindenki tudja, aki veled csak egy csatát is szakaszozott, hogy milyen "tisztelettudó" vagy más játékosok felé...
...
Inkább egymással párhuzamos problémába futottatok bele, mintsem ellentétesbe.
Általánosan elmondható, hogy a jobb játékosok többsége próbálja a saját hasznát előnyben részesíteni (ez igaz rám is), és ők sokkal könnyebben hoznak kritikus döntést egy korábbi álláspontjukhoz viszonyítva, mert ezt megköveteli tőlük a környezetük (az én példámmal élve: eldönteni, hogy ki mehet egy adott célra és ki nem cw alatt egy ponton túl) és emiatt kapnak bőséggel hideget és meleget is - sokszor jogosan, néha nem feltétlen.
Most hogy pont silean volt az aki leírta a kritikáját a tartalomgyártókkal kapcsolatban az ellentétes érzelmeket tud könnyen kiváltani a fent soroltak (általad is írt, nehezen cáfolható tények) miatt, de nyílt titok, hogy én is az ő álláspontját képviselem - miszerint a tartalomgyártók által létrehozott tartalom néha hiteltelen, sok esetben szimplán nézettség-vezérelt, akár káros a community-re nézve. És itt nem a személyekkel van gond, mert velük jóban vagyok (ahogy érzésem szerint ő is...). Magával a formával: valaki csinál egy tartalmat, amiben van mondjuk 5-10% hiba - szóban ez simán benne van, mert nehéz műfajról beszélünk - majd ezt megnézi x ember. Ennek egy része nem azért nézi ezeket a tartalmakat, mert szórakoztató tartalom, hanem mert tanulni akarnak belőle.
Ha hibás tudást tanulnak meg, az károsabb sok esetben, mint ha nem tudnának semmit. Ezt a hibás tudást pedig fórumokon, osztagokban - közepes/magas szintet képviselő klánokban - lehet csak kijavítani, már ha szándék és lehetőség van rá.
Ami még rosszabb, az a hozzáállás: a tartalomfogyasztók nagy arányban átveszik - szelektáltan - a tartalomgyártó személyiségjegyeit. És erre nincs orvosság függetlenül a képviselt szinttől - rajtuk nem tudunk változtatni és ez feszélyez minket (sileant, engem, lehet téged is), ennek formája persze más és más mértékben és módon tör elő.
Erre a legjobb példa a több ezer játékos, aki szerint ez a játék rossz, nem érti, nem is akarja, mégis több száz csatát beletol havonta, és dühöng vakon annak felismerése nélkül, hogy vele van gond, nem a játékkal...
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...