Én mindig telepítem a frissítéseket, s nem volt még olyan hiba, amit nem tudtam volna megoldani. Igen, előfordul, hogy egy komolyabb frissítés után egy-két dolog nem működik, vagy nem rendesen működik.
Előfordult, hogy 1-2 játék nem indult el, vagy éppen kivágott a wot a win frissítés után. Ilyenkor nálam mindig a videokari vagy az alaplap körül kellett matatnom. Nem mindig elég szimplán újratelepíteni a drivert, vagy éppen a szoftvert amivel tudod buherálni a kártyát, el is kell távolítani a rendszerből maradéktalanul.
Például az utóbbi biztonsági frissítés miatt, egyszerűen nem volt hajlandó az asus ai suite 3 elindulni. Bár a feladatkezelőben úgy látszott, hogy fut. S rendszertelen fagyások voltak játék közben.A telepítőjével eltávolítottam, majd újraindítottam a gépet. De nem tudtam normálisan feltelepíteni.Nem volt hajlandó működni. E nélkül, meg brutál hangosak a ventilátorok. Nem kellett sokat böngésznem a neten, találtam egy béta suit3 verzát, ami elméletben megoldja ezt a hibát, de nálam ez sem jött be.
Jött a jó öreg megoldás. Újból feltettem az asus ai suite 3, majd elővettem a Your uninstaller progit (elfelejtettem, hogy ez is van a gépen, 2014 óta...). Letöröltem vele, ez a registry-ből is kipucolta a suite bejegyzéseit. (behívja a gyári uninstallert, majd amikor a suite újra akarja indítani a gépet, nemet kell nyomni, ezután következik a registry takarítás). Újraindítás és újratelepítés után problémamentesen működött minden. Persze a ventilátor fordulatokat újból be kell állítani.
Ha a videókari drivert kell újratelepíteni, előtte azt is el kell távolítani. Az eszközkezelőben jobb klikk a videókarira, majd klikk az eszköz eltávolítása lehetőségre, s a megjelenő ablakban pipa be a "Törölje az eszköz illesztőprogramját" lehetőségre, majd klikk az eltávolítás gombra. Gép újraindít. A windows leszedi magának az illesztőprogit.Előfordult, hogy ezzel is szépen futott a rendszer. Ha nem jött be a windows-os, akkor ezt is eltávolítani az előző módszerrel, közben letölteni a legfrissebb gyári drivert, s feltelepíteni.
Nekem nvidia karim van, de én nem szoktam az experience progit feltenni, mert volt már, hogy az kavart be, csak a drivert, és mindig és kizárólag tiszta telepítés opcióval.
Ezek a "hibák" benne lehetnek egy rendszer frissítésében. Együtt lehet velük élni. Szerintem a biztonság többet ér...
Kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom, bocsánat érte!
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...