Jelenleg 114 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 21 órával ezelőtt
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 22 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 1 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja
[2.0] Aslain's ModPack Installer
Üdv mikor lesz használható mód meg magyar szinkron????????
turbi72 3 napja
A T803 lenne az ÚJ legerősebb 11-es tank? (by Tankelit)
természetes!De hogy mnden tankomat egyből 3x ammo rackezik, ez ...
okecsapogi 4 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
"Továbbá tájékoztatunk, hogy bővítettük a tiltott modok listáját, és ...
Sammie 4 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,te már nem csinálsz modot?
az.ellenséged.mert 4 napja

XVM

12 éve 4 hónapja #3450 Írta: Memnon
Megválaszolva: Memnon
A tankok szintjével valamit benéztél. Tier6 a kompenzációs szint, azaz a 9-es meg a 10-es tank is annak számít, úgyhogy rohadtul nem számít, hogy mennyi 10-es tankod van. Sőt wn7-ben ez a szint már tier5.

A 9 spotos kamikaze 50% győzelemmel, aki semmi mást nem csinál az nálam 1000-1200 wn6, attól függően milyen szintű felderítővel csinálja. Ez is sok.
De ahhoz, hogy ez a statja meglegyen xvm-be vagy kizárólag ezt kell csinálnia és semmi mást, vagy ha más tankkal is játszik akkor azzal is kell hoznia ugyanezt az értéket, egy haevyvel de valószínűleg medel és TD-vel sem fog 1200-at kapni spotolásra, hogy ne romoljon a staisztikája.

Kill lopás, ha nem 10-50 HP-król lopja a killt, akkor nem tudom miért is probléma ez. A lesebzett tank is ugyanúgy és ugyanakkorát lő mint a full HP-s. Olyat nem nagyon láttam, hogy valaki összelőtt egy top gunt 300 dmg-ből. Az aki lesebezte full HP-ról így is több "pontot" fog kapni mint aki belelőtte az utolsót és behúzta vele kill-t.

Mégis, szerinted mit kéne pontozni, hogy ennél pontosabban kapd vissza a játékos számszerűsített teljesítményét. A tank átlagsebességét és a megtett távolságot meg az átlagos játékidőt? Vagy mit?

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #3451 Írta: tinger
Megválaszolva: tinger
A szintet tényleg benéztem, elnézést.

Német heavyt tolok, mindegyik megy vagy 20-al. Ha gyosrabb tankkal mennék, 3-4 spottal többet gyűjtenék be, hiszen odaérek a csatatéren ahova kell. Jó fej leszek magammal, legyen +3 spot, az 360 pont. Tegyük fel, kevesebb lesz a damage-em, viszont több a defem, és ha effit nézzük, a foglalás is megugrik, hisz odaérek. Máris jobb játékos vagyok 3-400 ponttal, pedig csak tankot cseréltem. Tényleg? Akkor a játékos a sz.r, vagy a tank?

A killopás lényege, hogy arra biztat, várd meg míg lelövik előtted, és azt a bizonyos 50-150-et lődd le. Ha nem nézné a képlet a killt, attól még valószínűleg nem hagynának a játékosok hátra csupa 20 hp-s tankot, épp azért, amit írtál, hogy ugyanakkorát lő, mint a full hp-s. Egyébként aki lesebezte, olyan sokkal többet nem kap érte, mint a kill begyűjtője (lehet kevesebbet), szóval csak óvatosan.

Például a tank átlag xp-jét nem látom sehol. Vagy a spotból eredő sebzést (ha jól tudom, azt nem lehet mérni wg miatt, de ettől még..).

Vagy tudod mit kéne mérni? Mindent. Lehet azért nyertek, mert te olyan helyre álltál be, hogy nem tudtak szemből megindulni, és 1 percre megfogod a rohamukat, majd elhullasz, de a túloldalon a társaid meg meglódulnak. Például Himmelsdorfban megfogod az ellent a hegyen, sebzel 2-3 ezret kill nélkül, de csak azután, hogy a spotkirály átszáguld, és 5 secre bespotolt mindenkit, befoglal és győztök. Ő egy valag pontot kap, te szinte semmit. Vagy ugyanúgy fennakadnak rajtad, de peched van, és lősz pár lepattanót a +/- 25% miatt, és max 1 damaged van, de ettől még fogod őket, és a semminél is kevesebbet kapsz, és ő a jó játékos.

Szóval tudod mit mérjen? Semmit. Túl komplex a játék ahhoz, hogy csupán 3-4 mérőszám alapján skálázd a játékosokat.

Be kéne tiltani a búsba, és hagyni, hogy a játékosok maguk döntsék el mit csináljanak, ne egy qrva stat döntsön helyettük, és az annak való megfelelés miatt menjenek el a meccsek.

Egyébként nem is olyan bonyolult. Ha campelnek a bázisnál, win6-ra gyúrnak, ha berohannak foglalni, effire. Tök egyszerű.

dozer00, köszi a felajánlást, de én nem élnék vele minden harag nélkül, a korrektség jegyében. Majd talán legközelebb.

12 éve 4 hónapja #3452 Írta: Icebird
Megválaszolva: Icebird
Érdekes téma. Csak egy megjegyzés. A minap a barátommal nyomultunk ketten szakaszban, mindketten fullos IS-8-asokkal. Egy irányba mentünk, ugyanazokat a tankokat sebeztük, de valahogy úgy jött ki a lépés, hogy én picit bátrabb voltam, ő meg szerencsésebb, így én sebeztem 3900-at és nem lőttem ki egyetlen tankot sem, ő pedig 2900-at, 6 tank és megkapta a top gunt. A meccs végén én kaptam 1400 exp-et, ő pedig 1700-at ... ennyi.

12 éve 4 hónapja #3453 Írta: dozer00
Megválaszolva: dozer00
Akkor itt irom meg. Ha sebzel 3k.t es te mentel ahegyre akkor 2 dologra is sok pon t fog menni nalad. A spotter felspotol valamit kis tierrel 0dmg es nem is nyer es nem is lo ki tankot pl. Te leszel a jobb. Ha valaki segit neki lon azt amit felspotolt akkor o es a spotter fog sok xp.t kapni . Ha ellovod az 5 eletes tankokat akkor sem kapsz annyit mint aki 3-4 k dmg. Es a nemet lassu de van igazi pancelja ergo orosz tank azert repeszt mert okosan van rajta pancel nem somde konnyebb is beloni. A legtobb csatam foglalassal nyertem ezert globalisan a szerveren a 300. Legjobb foglalo vagyok. Rettenet sok csatat nyertem meg masoknak avval hogy atnyomultam lailoval es elfoglaltam a bazist. Pl lakevile . En szerintem megerdemlem az ezert jaro pontot. A tierkompenzacio azert van hogy ne tier 2vel farmolj killeket. En jatszottam ott 2-300 csatat poenbol es jo kis killmennyiseg jott ossze. De a 2 tRsammal volt hogy mi lottuk ki mind a 15 tanlot amirol a ideot el is kuldtuk a baratunknak aki a tankokrol a videokat keszitti. Szerintem utanozhatja barki ott sem fogja sok ember ezt megcsinalni. En magasabb tierben is sokat sebzek es sok killem van. A sokat sebzonek a kill es dmg lesz pontot ado az xvmben de winrTe es spot deff meg semmi. Es igy tovabb. Artys nemtud spotolni meg foglalni de lohet sok killt es dmg meg vedes. Ismetlem a jo jatekos a 4-5 kepletben levo ertekbol tobbet is teljesit a csataban o azert pengebb masoknal. De ha ezrk nem gyoztek meg akkor egyszerubben. Mert csak az 5%nak megy a magas pont ? Ha olyan jelentektelen mert nincs mindenkinel 1500 eff vagy wn6? Mert nem mindenki tudja teljesiteni. Nem tudok olyan okot hogy mert nem csinalja utana senki. Mindenki ugyan az a jatekot tolja ugyan avval a lehetosgekkel. A csata szam nem mervado mert van aki 1000 csaa utan s mar erti. Van aki csak 10 k utan de mivel o sokkal kesobb ertette meg ajatek lenyeget ertelemszeruen nem olyan jo jatekos mint az elobb emlitett. Keretik utanozn a 2000 pontosakat ha a kepletben szereplo dolgok konnyuek. Mert a penge jatekos stock tankkal is jobb meg a valoban gyengebb tankokkal is. En ezt igy gondolom. A jo jatekos 1-10 tierig mind probal sikereket elerbi van akinek csak a 8as tankkal megy. De akkor megint ki a jobb. Es mert nem szerelitek fem abtankjaitokat az adott dolgokkal ha zavaro a kulonbseg a masik jatekoshoz kepest. Ezen gondolkodjatok el. Ha zavar a pont tanulj. Vegyel tltesgyorsitot mar a 0. Csatanal es nehany goldammot is.

12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #3454 Írta: Memnon

Érdekes téma. Csak egy megjegyzés. A minap a barátommal nyomultunk ketten szakaszban, mindketten fullos IS-8-asokkal. Egy irányba mentünk, ugyanazokat a tankokat sebeztük, de valahogy úgy jött ki a lépés, hogy én picit bátrabb voltam, ő meg szerencsésebb, így én sebeztem 3900-at és nem lőttem ki egyetlen tankot sem, ő pedig 2900-at, 6 tank és megkapta a top gunt. A meccs végén én kaptam 1400 exp-et, ő pedig 1700-at ... ennyi.

De azért azt te is belátod, hogy a 6 kill / 2900 dmg az már nem a klasszikus kill lopás esete, hiszen a te sebzésed 75%-át teljesítette ő is. Ebben az esetben érthető, hogy a +6 kill dobott ennyit a statisztikán. Viszont ez 1k meccsen elég jól kiegyenlíti egymást. Tehát aki azt mondja, hogy 1 vagy 10 meccsre nézve az effi egy átverés az igazat mond. Mindenkinek van jobb/rosszabb sorozata. Nekem is van olyan napom hogy 500 efit csinálok átlagba, meg olyan is, hogy 1600-at. Viszont a jellemző az 1000-1200 efi.

Egy statisztikai mérőszám az sosem alkalmazható egyetlen alkalomra kivetítve ökölszabályként. Ha valakinek van 1200 efije, az nem azt jelenti, hogy minden körben fogja ezt produkálni. Csak azt jelenti, hogy számíthatsz rá, hogy fogja produkálni. És mondjuk 3x nagyobb a valószínűsége, hogy egy uniqe teljesítménnyel a mecset is lehozza a csapatnak mint a 600 efis. Mert a 600 efis is lehozhet mecset, sőt esetenként le is hozza, csak a jobb statisztikával megáldott 1000 meccsből 3x annyit hozott le, mint a 600-as.

ui. Én egyébként leginkább a saját statisztikámat szoktam nézegetni. Ha azt látom, hogy a teljes statisztikám x. Az 1000 körös meg x+20%, a heti meg x+20%+10% akkor annak örülök, mert azt jelenti, hogy még tudok fejlődni, egyre jobb, ügyesebb vagyok. Mindezt, úgy, hogy nem a statisztika javítása és tartása a célom, hanem a saját szórakozásom játék közben.

12 éve 4 hónapja #3595 Írta: Zsolesz
Megválaszolva: Zsolesz
Sziasztok!

Tud valaki olyan MOD-ról, ami az XVM-nek csak a foglalás jelző tulajdonságávl rendelkezik? Ha igen pls írja le nekem a nevét, vagy esetleg 1 linket is küldhet arról, hogy hol találom meg ezt a MOD-ot, ami 8.5-el kompatibilis.
Előre is köszönöm!
Üdv Zsolt!

12 éve 4 hónapja #3620 Írta: s2firestar
Megválaszolva: s2firestar
A legújabb XVM moduláris. Felrakod, majd az XVM.xc fájlban kikommentelsz (//-t raksz minden sor elé), ami nem kell.

12 éve 4 hónapja #3621 Írta: ZooleK
Megválaszolva: ZooleK
Sikerült megfejtenem az epic/rare playerek titkát teljesen véletlenül. Régebben letöltöttem valahonnan egy wot statics nevű progit, azzal kísértem figyelemmel mostanában hogy menyivel nő az effim/tank. Na arra lettem ma figyelmes, hogy Alectoval +500(!!!) effit gyűjtöttem. Nem tudtam máshogy menteni a csatát, elmentem foglalni és aki visszajött resetelni kiszedtem, mert elég cudarul álltunk már akkorra, de bevált, nyertünk. Nem volt nehéz kitalálni hogy nem a 4 kilőtt tankért kaptam ennyit, se másért amit szoktam csinálni, hanem a foglalásért, amit nem nagyon tettem eddig, kevesebb mint 1 a csata/ foglaláspont arányom. Kipróbáltam Tiger P vel is, extrém szánalmas csata(5x szorzónál, úgy kell azt:D -2265tp-), 1 találat gyújtással 300valahány dmg+ 34 foglalási pont. Mit kapok érte? +246 effi!!!
Nemrég írtam már erről többször is hogy nem értem hogy lehet hogy jobban teljesítek egy-egy ekkora nagy effivitéznél, mégis átlag player vagyok nem úgy mint ők, na ezért. Én éreztem magam még egy darab sz@rnak, közben az ilyen játékosok a legnagyobb noobok, nem én...Nevetséges ez az egész, úgy ahogy van. Foglalni viszont még ezek tudatában sem fogok, csak ha muszáj. Addig meghagyom a lehetőséget az effiheróknak.

12 éve 4 hónapja #3622 Írta: fules66
Megválaszolva: fules66
ha innen töltötted le az xwm-et akkor bizony nem effi értéket látsz a játékosok mellett, hanem wn6-ot. az pedig leszarja hogy mennyit foglaltál. és itt is többször el lett mondva hogy egy statisztika számoló rendszert nem lehet 5 csatára alkalmazni, még az 1000 is kevés hozzá.
attól hogy a magyar válogatott megveri az angolt, attól még nem lesz jobb csapat, vagy ha aktuális akarok lenni, attól hogy a wigan megveri a city-t nem lesz "epic" csapat, csak szerencsés :P.

másrészről meg próbálj minden meccsen bázist foglalni, kíváncsi lennék az eredményre...

12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #3625 Írta: dozer00
Hát igen.... foglalás? az a jó player zolek aki mindenből csinál valamit a csatában.....kapsz x pontot foglalásra, spot, dmg, kill, win, átlagdmg,-re meg semmit. Nekik azért magas mert miközben foglalással nyerik meg a te búkó körödet, még lőnek tankot is ki, miközben már 2k dmg fölött járnak, és teszik ezt úgy hogy nem minden 10. csatában hanem tartva az átlagot szinte mindegyikben sebeznek eleget. Ez a titok. Nem más. :)

Pontot úgy lehet növelni, hogy jól játszol ez a recept. :P

Pl ahogy az alectoddal is csinálod, +ban vagy a kill/caták számával. van annyi sebzésed minimum minta tankot élete, és olykor valamit még villantassz is. Esetleg foglalással nyersz. Összefoglalom : ez a jó játék , amikor valaki jól játszik. Te avval tudsz, jól is kapod utána. Az epic meg mindennel eltalálja mit kell és sokszpr hozza is ezt a receptet, Ő ezért legenda. Most nekiállnál foglalni vagy spotolgatni t34-eddel nem hogy felmenne a pontod vele hanem 0 felé haladna.... +kill/csata, legalább annyi dmg minden tankkkal amennyi hp-ja, foglalás, védés, spot. Ja és a WN6 miatt nyerni is kell "sajnos" Na ez a recept.:) szerintem nem olyan könnyű mint mondod. Hisz sokunknak nem megy, én vért izzadva se tudnék pl loraine-el meg ilyenekkel játszani rendesen :S

12 éve 4 hónapja #3629 Írta: ZooleK
Eddig nem tudtam hogy a wn6 meg az effi nem ugyan az, egy wot statics nevű programmal szoktam nézni a statisztikákat mert nagyon részletesen kiír mindent, de abban effi van nem wn6. Innen is töltöttem le egy xwmet, de abban is van effi meg wn6 érték is, de eddig azt hittem az effit kell nézni^^ Mindenesetre majd utánanézek valahol pontosan hogy működnek ezek a wn6os meg effis dolgok, mielőtt még egyszer hülyeséget írnék:D Az Alecto egyébként nagyon jó tank volt(az előtte lévő még jobb), az AT2 se rossz, jókat lehet velük menni.
Lorriane 40tvel amúgy szerintem senki nem tud rendesen játszani, mert azzal az izével nem lehet:) Meggyőződésem hogy a kék/lila playerek egyike se birtokol hasonló vasat, mert azonnal lenullázná az effijét vele:D

12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #3630 Írta: dozer00
Én régen olvastam nézd el ha nem pontos amit írok, a wn6, foglalásra és védésre most 5%ban veszi figyelembe a pontszámításban ezeket.Így teljesen mindegy mennyit csinálod ezeket. Mert kapott egy minimum értéket ami nálad is másnál is ugyan annyi, akkor is ha soha nem álltál a körbe. Csak efölött ad rá pontot. Ergo akkor most a gyengébben foglaló játékos előnyt kapot?? igen... de nem sírunk érte. Itt a nyerési rátád 50% esetén 0 pontot ad, afölött ad rá pontokat. A lényeg, hogy itt a valós teljesítényt probálja osztáloyzni, amit ő a sebzésben és a killekben lát, és a győzelemben. A spot valamivel többet ér minta foglalás, de az se eget verően nagy érték. Ja és ha tier 6 az átlag tankod, akkor 0, ha azalatt van a játszott tankok átlagtierje akkor levonást kapsz pont a kill/winrate farm miatt. Így is lehet vele buherálni, csak most 10x annyi idődbe kerül. Én nekem tetszik ez most. Mert ugye ezt az értéket vissza is kell tornázni, és akkor ugye ha nem jól játszol akkor a lowtierfarm semmit nem ér ha lerontod :P

Amúgy szóljon már valaki a wg-nek hogy azt a sok dankórost takarítsa már le a speciálok idején akik játszanak. minden csata 4-5 ezer sebzés és bukó. Élvezik ezek? Persze, de melyik részét. ? Speciál idején mi változik? én akkor is játszok meg máskor is. Mért nő meg az egy csatára jutó fogyatékosok száma? Azért mert az is7el most 30%al kevesebbet bukik valaki már érdemes vele játszani? nem -30k csak 21? jajj micsoda haszon skacok.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: ZooleK

12 éve 4 hónapja #3658 Írta: ZooleK
Köszi a felvilágosítást, így már teljesen világos mi a wn6:) Az effihez képest teljesen korrekt, vagy legalábbis reálisabb mutatónak tűnik. A lowtier tankok miatti levonás engem sajnos eléggé érint, mert minden ág minden tankját ki akarom fejleszteni, és elég sokat megyek kicsikkel, mostanában is kezdtem vagy négy újat, és kell velük menni még pár kört tier6ig. Na mindegy, előbb-utóbb elfogynak remélem a kisszintű tankok amikkel vacakolok, utána már csak bezöldül egyszer a nevem. Vagy legalábbis addig vigasztalom magam azzal hogy ez miatt átlag az wn6om/effim, nem azért mert noob vagyok:) Ha meg már 6os lesz a legkisebb tankom akkor keresek más vigaszt hogy miért nem zöldültem még meg:D

Az eventes noobokat meg ne is említsed, én reggel amíg itthon voltam azt hittem beletaposok a monitorba. Tök fasza körök, annyi tp jönne érte mint a disznó, erre bukta a vége. Mikor már nem látok az idegtől a 6. ilyen csata után fél perc alatt rommálőnek, természetesen mi mással jönne be a szorzó, mint azzal...két nap alatt jó ha 8-10 7000tp körüli szorzó jött, a többi 3000körüli, az ideg megöl tőle. Főleg mikor úgy tervezem már napok óta hogy az event alatt lecserélek pár tankot, de nem, majd a következőnél talán összejön.

12 éve 4 hónapja #3665 Írta: Memnon
A foglalási pont egészen konkrétan 0 a wn6/7-ben. Úgyhogy bármennyit foglalsz vagy nem foglalsz 0 pontot fogsz kapni.

A def pont az ami beleszámít. Az 5% viszont csak hozzávetőleges adat. Egészen pontosan 2,2 pontig számít a def pont, és a védelmi pont x 100 ami "effit" lehet kapni. Azaz 0 - 220 közötti értéket kapsz ilyen címen a wn6-ban.

12 éve 4 hónapja #3670 Írta: ZooleK
Köszönöm, ez is elég sokat segített a wn6 működésének megértésében. Egyébként hol lehet ilyen részletes leírást találni róla? És mi a különbség a wn6 és a wn7 között?

Téma: OFF topik

• karnevalkupa@gmail.com profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Erősen konteó gyanús hozzászólás, remélem...
    • Írta: karnevalkupa@gmail.com
    • 3 napja 12 órája ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• VaFec profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • A Vz. 55 tankon melyik löveget célszerű...
    • Írta: VaFec
    • 1 órája 8 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 7 perce ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 23 órája ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • perretz profilkép
    • Adminok figyelmébe (2)
    • Bármikor le lehet mondani, az időszakának...
    • Írta: perretz
    • 2 hete 13 órája ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 3 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.