A szintet tényleg benéztem, elnézést.
Német heavyt tolok, mindegyik megy vagy 20-al. Ha gyosrabb tankkal mennék, 3-4 spottal többet gyűjtenék be, hiszen odaérek a csatatéren ahova kell. Jó fej leszek magammal, legyen +3 spot, az 360 pont. Tegyük fel, kevesebb lesz a damage-em, viszont több a defem, és ha effit nézzük, a foglalás is megugrik, hisz odaérek. Máris jobb játékos vagyok 3-400 ponttal, pedig csak tankot cseréltem. Tényleg? Akkor a játékos a sz.r, vagy a tank?
A killopás lényege, hogy arra biztat, várd meg míg lelövik előtted, és azt a bizonyos 50-150-et lődd le. Ha nem nézné a képlet a killt, attól még valószínűleg nem hagynának a játékosok hátra csupa 20 hp-s tankot, épp azért, amit írtál, hogy ugyanakkorát lő, mint a full hp-s. Egyébként aki lesebezte, olyan sokkal többet nem kap érte, mint a kill begyűjtője (lehet kevesebbet), szóval csak óvatosan.
Például a tank átlag xp-jét nem látom sehol. Vagy a spotból eredő sebzést (ha jól tudom, azt nem lehet mérni wg miatt, de ettől még..).
Vagy tudod mit kéne mérni? Mindent. Lehet azért nyertek, mert te olyan helyre álltál be, hogy nem tudtak szemből megindulni, és 1 percre megfogod a rohamukat, majd elhullasz, de a túloldalon a társaid meg meglódulnak. Például Himmelsdorfban megfogod az ellent a hegyen, sebzel 2-3 ezret kill nélkül, de csak azután, hogy a spotkirály átszáguld, és 5 secre bespotolt mindenkit, befoglal és győztök. Ő egy valag pontot kap, te szinte semmit. Vagy ugyanúgy fennakadnak rajtad, de peched van, és lősz pár lepattanót a +/- 25% miatt, és max 1 damaged van, de ettől még fogod őket, és a semminél is kevesebbet kapsz, és ő a jó játékos.
Szóval tudod mit mérjen? Semmit. Túl komplex a játék ahhoz, hogy csupán 3-4 mérőszám alapján skálázd a játékosokat.
Be kéne tiltani a búsba, és hagyni, hogy a játékosok maguk döntsék el mit csináljanak, ne egy qrva stat döntsön helyettük, és az annak való megfelelés miatt menjenek el a meccsek.
Egyébként nem is olyan bonyolult. Ha campelnek a bázisnál, win6-ra gyúrnak, ha berohannak foglalni, effire. Tök egyszerű.
dozer00, köszi a felajánlást, de én nem élnék vele minden harag nélkül, a korrektség jegyében. Majd talán legközelebb.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...