Azt történt, hogy a rádióban hallottam, hogy valami napirend előtt megemlékeztek a parlamentben a Lengyel-Magyar barátság napjáról, ami márc. 23-a. Én nagy rössel beírtam ide a kérdést, gondolván nem tudja senki, de a naptárat nem néztem, hogy ma 21-e van..... De legalább már tudom, hogy van egy közös ünnepünk siemkáékkal.
Pl. Ezért van sok Lengyel meglepődve,amikor Magyarok anyázzák őket a játékban...
Egy érdekesség: Van néhány felvetés ,miszerint valamiféle konföderációt kellene alkotni a Lengyel-Szlovák-Cseh-Magyar-Horvát vonalon,Lengyel vezetéssel,mert velük jóban vagyunk,de a szláv népek elfogadnák ,mint vezetőket. Gondolom nem kell ecsetelnem a dolog hazai és nemzetközi lehetséges előnyeit.
Majd utána nézek hol olvastam.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Lidercnyomas, Samy70, Leopardusz
8 éve 6 hónapja - 8 éve 6 hónapja#234954Írta: Leopardusz
Megválaszolva: Leopardusz
Kossuth Duna menti Konföderációja lehet az . Amúgy nem véletlen az ötlet, ugye h Kossuth is vizionálta, volt a Kisantant is, ami persze Magyarország nélkül nem sokat ért, most meg a Visegrádi 4ek...
Mindenképp jobb öszefogni az itt élő kisebb népeknek, a közös érdekérvényesitéshez, lám ezek a k.va nyugati piszok kápitalisták szemében most is másod ha nem harmadrendű EU polgároknak számitunk, akik csak addig jók amig a piacaikat megnyitják a nyugati cégek előtt .
Last edit: 8 éve 6 hónapja by Leopardusz.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Lidercnyomas, Rallyefan81, Sztyepan65
Kossuth Duna menti Konföderációja lehet az . Amúgy nem véletlen az ötlet, ugye h Kossuth is vizionálta, volt a Kisantant is, ami persze Magyarország nélkül nem sokat ért, most meg a Visegrádi 4ek...
Mindenképp jobb öszefogni az itt élő kisebb népeknek, a közös érdekérvényesitéshez, lám ezek a k.va nyugati piszok kápitalisták szemében most is másod ha nem harmadrendű EU polgároknak számitunk, akik csak addig jók amig a piacaikat megnyitják a nyugati cégek előtt .
Nagyon igazad van, épp' ezért leszel, mint populista, megbélyegezve. Bár attól az igazad marad...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Rallyefan81
Azt történt, hogy a rádióban hallottam, hogy valami napirend előtt megemlékeztek a parlamentben a Lengyel-Magyar barátság napjáról, ami márc. 23-a. Én nagy rössel beírtam ide a kérdést, gondolván nem tudja senki, de a naptárat nem néztem, hogy ma 21-e van..... De legalább már tudom, hogy van egy közös ünnepünk siemkáékkal.
Pl. Ezért van sok Lengyel meglepődve,amikor Magyarok anyázzák őket a játékban...
Egy érdekesség: Van néhány felvetés ,miszerint valamiféle konföderációt kellene alkotni a Lengyel-Szlovák-Cseh-Magyar-Horvát vonalon,Lengyel vezetéssel,mert velük jóban vagyunk,de a szláv népek elfogadnák ,mint vezetőket. Gondolom nem kell ecsetelnem a dolog hazai és nemzetközi lehetséges előnyeit.
Majd utána nézek hol olvastam.
Lengyel-Magyar perszonálunió Litvánia a Lengyelekkel, Horvátország Magyarországgal volt szintén perszonálunióban (?). Szlovákia akkoriban még, mint Felvidék játszott. Nagy Lajos magasságában játszódott egyébként. A kérdőjeles kijelentést valamelyik Nagy Öregünk majd lektorálja úgyis!
Last edit: 8 éve 6 hónapja by Lidercnyomas.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Samy70, Rallyefan81
8 éve 6 hónapja - 8 éve 6 hónapja#234960Írta: Rallyefan81
Megválaszolva: Rallyefan81
Horvátok szerint volt perszonálunió, Magyarok szerint hozzánk tartoztak.... Volt saját országgyűlésük a Horvátoknak, saját bánjuk. Akit a Magyar uralkodó nevezett ki............ azaz igazából az valahol protektorátus volt.....
Amúgy nem a Duna menti konföderációra gondoltam, jóval frissebb felvetés.
De ha már szóba jött:
Nem egy hűdehúdegiga olvasmány, de első könyvesekként nem rossz. az ötlet sem.
Last edit: 8 éve 6 hónapja by Rallyefan81.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2
8 éve 6 hónapja - 8 éve 6 hónapja#235002Írta: Potrien
Megválaszolva: Potrien
1953. A "legszomorúbb nap". Március 6. reggel 6 óra. A Dinamo gyár munkásai Sztálin halálhírét hallgatják a rádióból az üzemben...
Ha reggel hat óra, akkor ez még az éjszakai műszak, mert a délelőttösök majd fél hét felé kezdenek szállingózni. A szomorú, aggódó arcok meg arról árulkodnak, hogy mire ők kiérnek a gyárból már mindenhol el fog fogyni a vodka. Amúgy itt figyelhető meg a Dinamó gyár húzóterméke, az első orosz Hi-Fi torony.
Last edit: 8 éve 6 hónapja by Potrien.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Samy70, Szete58, DarkRaven73, Frankenstein Bourne, Sztyepan65
A kor velejárója a bölcsesség amivel felülemelkednek a napi gondokon és inkább a jövőbe tekintenek. Vagy a múltba
Aha, ez nálam az elmenjek -e pisilni, illetve a voltam ma már pisilni (?) kérdéskört fedi.
... vagy; bevettem-e már a Prostamol Uno-t ? nagyon fontos kérdés...
Ez úgy működik, hogy el ne felejtsem bevenni a cavinton-t, hogy ne felejtsem el bevenni a prostamol-t.
Esténként pedig innunk kell egy bögre forró kakaót, hogy jól aludjunk, és a kakaóval be kell venni egy viagrát, hogy le ne guruljunk az ágyról...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Samy70, sandorati, Potrien, DarkRaven73
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...