8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja#243858Írta: Potrien
Megválaszolva: Potrien
2017 nyárelő havának 21. napja- Nap kel: 4:46, nyugszik: 20:45. Névnapok: Alajos és Leila, továbbá Gelka és Volán. Alajos a germán Alois-ból származik, ferdített változatát a húszas években köszönésként használták, úgy mint: -Alois szolgája méltóságos uram! Leila az arab Laylā névből ered, és egy klasszikus is megemlékezik róla: "Ekkor Leila (az arab démon) kiperdült középre, hogy tánccal szórakoztassa a katonákat, de egy eldobott rohamkés hajszálra suhant el az arca mellett, és erre duzzogva visszaült a helyére." A másik két név a germán mitológiából származik, ikertestvérek Verdandi gyermekei, Gelka szószátyár kisleány, ő továbbítja a híreket Odin és Nidhögg között, Volán meg szállítja a holtak lelkeit a szivárvány hídon az Azgard - Midgard útvonalon, a szünidőben értelem szerűen a nyári menetrend szerint. Ma van a hógolyózás világnapja, amit a lappok és az inuitok kivételével sehol nem tudnak megünnepelni, viszont ezeket a népeket nem érdekli, ők a nyugágyhajtogatásért vannak oda. Ez a nap náluk semmiben nem különbözik a többi nyári naptól, napsütés, kék ég, elöl hó, balra hó, jobbra hó, hátul az iglu, mögötte megint hó, reggel -15°C, de mára kánikulát ígértek, délután -5°C -nál már be kell kapcsolni a klímát. Hazai népszokás szerint, ha ezen a napon, az egész nap kenyéren és vízen böjtölő lány éjfélkor átlépi az ágyat, gyertyát gyújt, tükröt tesz maga mellé, megleli jövendőbelijét. Főleg, ha az már mögötte van az ágyban.
Ui: A Gelka és Volán cégnevek személynévként való felhasználását Moldovától loptam.
Last edit: 8 éve 3 hónapja by Potrien.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: CrawlingChaos, Samy70, treffhetes10, Szete58, Axekiller01, Rallyefan81, DarkRaven73, Katjaton, Leopardusz, Lord_Loga, Sics, Sztyepan65
Te Rally !
A kép szerint baromira nem "botok" ellen mentél, hanem "rendes" random csatába... ha pedig arra gondolsz, hogy rajtad kívül mindenki egy nagy rakás szarszagú bot volt, olyat már én is tapasztaltam... meg sokan mások is...
Ez is csak egy Wargaming játék...
Pont tegnap mentem ugyanezzel a halálosztóval 5 hajóval szembe, és SENKI, ismétlem SENKI nem segített, de azért lehoztam a meccset.... sőt a saját citadella rekordomat is megdöntöttem, 17x sikerült...
Kár hogy a képet nem mentettem le...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, Rallyefan81
Te Rally !
A kép szerint baromira nem "botok" ellen mentél, hanem "rendes" random csatába... ha pedig arra gondolsz, hogy rajtad kívül mindenki egy nagy rakás szarszagú bot volt, olyat már én is tapasztaltam... meg sokan mások is...
Ez is csak egy Wargaming játék...
Pont tegnap mentem ugyanezzel a halálosztóval 5 hajóval szembe, és SENKI, ismétlem SENKI nem segített, de azért lehoztam a meccset.... sőt a saját citadella rekordomat is megdöntöttem, 17x sikerült...
Kár hogy a képet nem mentettem le...
Tényleg gépi ellenfelek voltak. Mivel nem vagyok "húdejó" játékos , nem igazán használom a bot szót az élő páfrányokra.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...