Mikre nem vetemednek a mai öregek...

Az Őrmester Úr már tegnap sem volt mai öreg, inkább tegnapelőtti...
Rallyefan81
81-ben már koncerten voltam.
Jelentem, az Őrmester Úr is. Csak ő nem anyukája hasában volt jelen, hanem személyesen: 1881. október 22-én, Liszt Ferenc születésnapi római koncertjén jelent meg a Monarchia követe úr őexcellenciájának oldalán megjelent Mester oldalán, s a közönség felállva ünnepelte. Ja, Lisztet is. Úgy mesélte, hogy a Società del Quintetto zenekar Liszt ugyanabban az évben született zongoradarabját, a Szürke felhőket (franciául: Nuages gris, németül: Trübe Wolken) játszotta, de ebben biztosan téved, mert az új szimfonikus költeményének, A bölcsőtől a sírig címűnek, amelyet barátja, Zichy gróf tollrajza ihletett, első részét adták elő. Többször is, mert a közönség visszatapsolta a La Palestra musicale című római lap szerint, ami marhaság, egyszerűen csak ezt a részt tanulták a muzsikusok egyedül be, és a brácsás, Romolo Jacobacci lefizetett pár embert a nézőtéren, hogy tapsoljanak. Én nem tapsoltam, mert keveselltem a pénzt, de aztán az első hegedűs, Tito Monachesi megtoldotta egy palack vörösborral és egy pizza igéretével a cechet, s akkor már a második visszajátszást én is felállva követeltem a nézőtéren.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...