Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Először is mi a véleményetek erről a gépről :
Gigabyte F2A88XM-HD3
AMD Athlon-II. 740X (3.2GHz)
4GB 1600MHz DDR3 RAM
Sapphire AMD Radeon HD6670 1GB DDR3
1TB Western Digital WD10EZEX 64Mb Blue
Mit kellene cserélni benne, h jobb teljesítményt érjek el a WOTban?
Válaszokat előre is köszönöm és ajánlatokat is szívesen várom.
1. körben gyanusítom a videokártyát, nagyon Entry modell. Próbáld egyedire állítani a grafikát és mindent vegyél minimumra (látótávot is, a minimum látótáv amire limitál a játék motor 900m és 707 felett semmi esetben sem lesz tank renderelve a képernyőre). Felbontást is vedd le, az a kártya nem bírja jól a fullHD felbontást. Ha esetleg élsimítás be lenne kapcsolva kikapcs.
Ha továbbra is gyengélkedik (továbbra is a videokártyát gyanusítom), akkor a tálcán jobb klik és hívd fel a feladatkezelőt (task manager angolul) és játék közben nézd meg a processzorterhelés fület, hogy magonként mennyi a kihasználtság illetve, hogy mennyi az aktuális memóriahasználat.
Szia Sanyee!
Nekem is az a gyanús. Akkor szted a lappal és procival nincs gond?
1600*900 as felbontáson játszom ajánlott beállításon van a grafika 2xes élsimítással. Így tűrhetően néz ki a játék csak véletlenszerű fps esések jönnek elő. Teszem fel indul a játék 60-70 fps el. Itt nincs is semmi gond, megyek szépen jön az enemy célzok és hírtelen leesik 20 fpsre majd felmegy 30-40 közzé. Aztán vissza 60 kis idő és megint kezdi. Elég idegesítő mert meg is akad a kép.
Próbáltam ezzel az owerdrival túlhúzni a GPUt az is megy ideig óráig de gondolom nem egészséges neki.
Néztem a processzor teljesítményt is. A 2. magon látszik kb 60-70% terhelés, a többi magon elenyésző.
Memóriahasználat KB 2,7 GB.
Milyen kártyát javasolsz a gépbe? Nem vagyok milliomos de 30 at rá tudok szánni.
Előre is köszi a válasz
Sziasztok!
Gigabyte F2A88XM-HD3
4GB 1600MHz DDR3 RAM
Mielőtt még a trollok ideérnének szeretném megkérdezni, mert nem egyértelmű, a saját teljesítményedet szeretnéd növelni, vagy a gépedét?
Tényleg nem trollként kérdezem!
Valószínűleg a gépigény topicban nem a saját teljesítményemet akarom tornázni. Arra ott van a konditerem.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2
Sziasztok!
Gigabyte F2A88XM-HD3
4GB 1600MHz DDR3 RAM
Mielőtt még a trollok ideérnének szeretném megkérdezni, mert nem egyértelmű, a saját teljesítményedet szeretnéd növelni, vagy a gépedét?
Valószínűleg a gépigény topicban nem a saját teljesítményemet akarom tornázni. Arra ott van a konditerem.
Tökéletesen igazad van, csak tudod gyarló az ember, és a félreérthető szavakra, mondatokra hajlamosak azonnal lecsapni!
És még egyszer, nem bántó szándékkal kérdeztem!!
Sziasztok!
Gigabyte F2A88XM-HD3
4GB 1600MHz DDR3 RAM
a vga helyett r7 260 x vag 7770 javasolt.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: stevedoki, Mauser_7x64
10 éve 11 hónapja - 10 éve 11 hónapja#70834Írta: stevedoki
Megválaszolva: stevedoki
@ Mauser: Axekiller jól mondja, annak a procinak jó társa egy ilyen kártya. A HD6670 nagy felbontásra nagyon gyenge.
Megemlítem, hátha másnak jól jön, van ám használt világ is.
HD7770
Szintén hasonló áron, kicsit régebbi, de előzőnél erősebb
HD6970
Ha bírja a gépedben lévő táp és jól szellőzik a ház, na és nincs több pénz, akkor egy ilyennel is előrébb vagy nem kicsit, egyszerűen annyira gyenge a HD6670. De a fogyasztása kb 2.5 szer nagyobb!
HD4870
Last edit: 10 éve 11 hónapja by stevedoki.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Mauser_7x64
Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy okolhatom -e a túlmelegedést..
9.3 elött a WOT is néha de azóta a COD-nál fordul elő, hogy egyszerüen elmegy a kép. A monitor is átmegy szundiba. Reset után meg működik minden. Sajna még csak párszor sikerült elkapnom, hogy kb 80 fokos lesz a vid.kártya, amit azért durvállok. Manuálisra állítottam, 80%-os fordulattal, de így is.. a kártya egy Gigabyte R9 280X és kb 2 hónapos..
A másik, hogy egy ilyen kártya max beállításokkal 50-70 FPS-t tud egyedül a sztyeppén csinál 90-110-et.. nem kevés ez egy picit SSD és i5 mellett? Elég nekem ez is csak hát na..
Feltételezem a táp rendben van a gépedben, ezért először kipróbálnék másik driver-t. Nem az i5 illetve az SSD-vel van baj. Ilyen "optimalizált" ez a játék. A hőfok zárt házban lett mérve, ha jól sejtem. Levett oldallappal is ez a helyzet?
Szia Sanyee!
Nekem is az a gyanús. Akkor szted a lappal és procival nincs gond?
1600*900 as felbontáson játszom ajánlott beállításon van a grafika 2xes élsimítással. Így tűrhetően néz ki a játék csak véletlenszerű fps esések jönnek elő. Teszem fel indul a játék 60-70 fps el. Itt nincs is semmi gond, megyek szépen jön az enemy célzok és hírtelen leesik 20 fpsre majd felmegy 30-40 közzé. Aztán vissza 60 kis idő és megint kezdi. Elég idegesítő mert meg is akad a kép.
Próbáltam ezzel az owerdrival túlhúzni a GPUt az is megy ideig óráig de gondolom nem egészséges neki.
Néztem a processzor teljesítményt is. A 2. magon látszik kb 60-70% terhelés, a többi magon elenyésző.
Memóriahasználat KB 2,7 GB.
Milyen kártyát javasolsz a gépbe? Nem vagyok milliomos de 30 at rá tudok szánni.
Előre is köszi a válasz
Osztom az előttem szólók véleményét, HD7770 (azzal nem jársz rosszul) illetve .. az AQUA.hu-nál van raktáron egy ott ragadt Palit Nvidia GTX 560 Ti 1GB 29.990-ért 2év garival.. Csak azért tudom, mert rendszeresen náluk vásárlok és ott csücsül gazdájára várva a webshopban
10 éve 11 hónapja - 10 éve 11 hónapja#70854Írta: Mauser_7x64
Megválaszolva: Mauser_7x64
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Szóval az az igazság,h ez a HD6670 egy core2dou-s gépből maradt rám. Ott még 1024*768on gyakorolta a tehetséget, dehát azóta lett új monitor meg gép csak épp vidikari nem került bele új.
Szóval ezt a HD7770et találtam:
LINK
Ez megéri azt a pénzt amiért kínálják?
Vagy esetleg ezek közzül:
1.
link
2.
link
3.
link
valameik?
Vagy ha tudtok jobbat jöhet a link.
9.3 elött a WOT is néha de azóta a COD-nál fordul elő, hogy egyszerüen elmegy a kép. A monitor is átmegy szundiba. Reset után meg működik minden. Sajna még csak párszor sikerült elkapnom, hogy kb 80 fokos lesz a vid.kártya, amit azért durvállok. Manuálisra állítottam, 80%-os fordulattal, de így is.. a kártya egy Gigabyte R9 280X és kb 2 hónapos..
A másik, hogy egy ilyen kártya max beállításokkal 50-70 FPS-t tud egyedül a sztyeppén csinál 90-110-et.. nem kevés ez egy picit SSD és i5 mellett? Elég nekem ez is csak hát na..
Feltételezem a táp rendben van a gépedben, ezért először kipróbálnék másik driver-t. Nem az i5 illetve az SSD-vel van baj. Ilyen "optimalizált" ez a játék. A hőfok zárt házban lett mérve, ha jól sejtem. Levett oldallappal is ez a helyzet?
Zárt, persze. Levéve nem próbáltam.. az első alsótápos gépem és ezért gyanús, hogy a hővel lesz a gond..
Szóval az az igazság,h ez a HD6670 egy core2dou-s gépből maradt rám. Ott még 1024*768on gyakorolta a tehetséget, dehát azóta lett új monitor meg gép csak épp vidikari nem került bele új.
LINK
Vagy esetleg ezek közzül:
1.
link
2.
link
3.
link
valameik?
Vagy ha tudtok jobbat jöhet a link.
Most küldtem el egy ilyen kártyával szerelt konfigot Dreherland klántársnak a kártya a maga kategóriájában szerintem best buy teljesen hangtalan wotozás közben.
Last edit: 10 éve 11 hónapja by Axekiller01.
Zárt, persze. Levéve nem próbáltam.. az első alsótápos gépem és ezért gyanús, hogy a hővel lesz a gond..
A táp a ház alól szív vagy a gépházból,és mennyi hely van a vga éa a táp között?
10 éve 11 hónapja - 10 éve 11 hónapja#70896Írta: stevedoki
Megválaszolva: stevedoki
@ Get200
Írd már ide légyszíves az alaplapod pontos típusát. Nincs véletlen az a kártya az alsó pci-e slotba rakva? (így látatlanban csak tippelek, de nem biztos, hogy jó helyen van az a VGA zsuga.)
@ Mauser:
Ha már ennyi pénzt rászánsz, mint az első linkeden lévő HD7770, akkor inkább ezt a
750TI
karit vedd. Lényegesen erősebb. Kevesebbet fogyaszt. Egyszerűen újabb.
Last edit: 10 éve 11 hónapja by stevedoki.
Írd már ide légyszíves az alaplapod pontos típusát. Nincs véletlen az a kártya az alsó pci-e slotba rakva? (így látatlanban csak tippelek, de nem biztos, hogy jó helyen van az a VGA zsuga.)
@ Mauser:
Ha már ennyi pénzt rászánsz, mint az első linkeden lévő HD7770, akkor inkább ezt a
750TI
@ Mauser:
750TI
Én is 750Ti-t választottam. Megtetszett a prohardver-es teszten.
LINK
Mindenki vendégem egy jó kis házipáleszra
39 pénzért már ne vegyél HD 7770-et
Abban az ársávban kapni a GTX 750 Ti kártyát.
A Stevedoki által linkelt gagyibájt hűtési rendszerrel van tapasztalatom, nagyon csendesen és hatékonyan végzi a dolgát, ráadásul a kártya 3 év garanciás.
Csak, hogy vizuálisan el tudd helyezni teljesítményben:
GPUbenchmark
Minden kártyához rendelnek egy teljesítmény mérőszámot több kevesebb tesztelés után.
A Waffenträger: Paradoxon esemény komoly kihívásokat hoz magával, de fantasztikus jutalmakat kaphatsz a küldetéseiből és az előrehaladásából – az egyedi…
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...