Jelenleg

25
látogatónk van

Dühöngő

2 hónapja 3 hete #306791 Írta: wot.replays.bagó.wot.replays
Megválaszolva: wot.replays.bagó.wot.replays
 Mauschen alap lőszer... aha... 

Mellékletek:

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 hónapja 1 hete #306864 Írta: gdavid093
Megválaszolva: gdavid093
Hát srácok!
Az autókra szokás mondani, de azt hiszem ez a játékra is érvényes. 10ből 9x ha van valamilyen esemény egy ipari hulladék fos az egész. Természetesen mindig van event, szóvak 90%-ban elengedős a történet. Sokszor filóztam azon, hogy ha egyszerűen idegesit (sorry nincs hossz i-m, illetve nem találom :D ), felkúr akkor mégis miért űzöm hajtom???
Eltelt lassan úgy 1 hónap, hogy rá sem szagoltam... lakásfelújitás, költözés, karácsony stb.
Állitom nektek, hogy idegbetegségnek a leghalványabb jelét sem mutattam.... aztán leültem ismét a gép elé és le is hugyoztam magam. Persze felfogás kérdése, mondják ez csak egy játék! Igen, de élvezni és kikapcsolódni kéne.... mondják, mert nem vagy jó játékos, az minden szituból kihozza a maxot. Nem, nem vagyok pro... átlag vagyok, ahogy a játékosállomány 98%-a, akikre épül az egész game.
Szóval úgy érzem lassan elkell engednem a kezét a WOT-nak!

Ha megkell b.szódni, akkor megkell b.szódni!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: fabyzol3, wot.replays.bagó.wot.replays

2 hónapja 1 hete #306865 Írta: wot.replays.bagó.wot.replays
"ember küzdj és bízva bízzál"

Bár a statisztikám mostanában ez:

Mellékletek:

2 hónapja 1 hete #306866 Írta: fabyzol3
Megválaszolva: fabyzol3

Hát srácok!
Az autókra szokás mondani, de azt hiszem ez a játékra is érvényes. 10ből 9x ha van valamilyen esemény egy ipari hulladék fos az egész. Természetesen mindig van event, szóvak 90%-ban elengedős a történet. Sokszor filóztam azon, hogy ha egyszerűen idegesit (sorry nincs hossz i-m, illetve nem találom :D ), felkúr akkor mégis miért űzöm hajtom???
Eltelt lassan úgy 1 hónap, hogy rá sem szagoltam... lakásfelújitás, költözés, karácsony stb.
Állitom nektek, hogy idegbetegségnek a leghalványabb jelét sem mutattam.... aztán leültem ismét a gép elé és le is hugyoztam magam. Persze felfogás kérdése, mondják ez csak egy játék! Igen, de élvezni és kikapcsolódni kéne.... mondják, mert nem vagy jó játékos, az minden szituból kihozza a maxot. Nem, nem vagyok pro... átlag vagyok, ahogy a játékosállomány 98%-a, akikre épül az egész game.

Nagyon átérzem, amit írsz, nemrég nálam is volt egy kis kihagyás és mondhatni jól esett. Nyugi a pro játékosok is dühöngenek valamin, még ha nem is mindig dörgölik az orrunk alá. Ez a játék erre épít. Meg sok más is... 
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: gdavid093, Tank_szemelyzete

2 hónapja 1 hete #306868 Írta: gdavid093

Hát srácok!

Nagyon átérzem, amit írsz, nemrég nálam is volt egy kis kihagyás és mondhatni jól esett. Nyugi a pro játékosok is dühöngenek valamin, még ha nem is mindig dörgölik az orrunk alá. Ez a játék erre épít. Meg sok más is...

Jogos! Ha streamet nézek sokszor érzem azt rajtuk, hogy ez inkább egy hatalmas önuralom a nézők felé, mintsem valódi higgadtság. Valahol érthető, főleg aki ebből él, vagy szándékozik majd ebből élni!

2 hónapja 1 hete #306869 Írta: gdavid093

Sajnos ez igy lesz, ameddig be nem fejeződik ez a battle pass fejezet. Mindenkinek kell az a 8as tank. Boldog, boldogtalan játszik. Majd ha vége, akkor lesz pár hét nyugi, aztán jön a következő battle pass

2 hónapja 1 hete #306872 Írta: karnevalkupa@gmail.com
Megválaszolva: karnevalkupa@gmail.com

Már ne is haragudj, de ez csatánként mennyi sebzés? Nagyon max 2-3 lövésnyi sebzés. Azzal mire számítasz? Hogy majd mindent is megnyersz?
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Nortonor, Tank_szemelyzete, Tas_Lee

2 hónapja 1 hete - 2 hónapja 1 hete #306874 Írta: Tas_Lee
Megválaszolva: Tas_Lee
A témába vágva és kicsit mellévágva: itt egy botoltatott account 4-5 évvel ezelőttről. A mai bot programok már valamivel többet tudnak talán 100-200 WN8-al többet mutatna, illetve még ezzel a programmal is, mivel azóta volt HP növelés. Jellemző a WG részéről, hogy egy stream alatt észlelték és jelentették is (a streamerrel együtt a nézők is pár százan) de még mindig aktív a fiók.

wot-life.com/eu...04156/

Még itt is megvan a 42% WR, a WN8 se sokkal kevesebb ha belekalkulálunk a HP növelés miatt +1 lövést meccsenként. Persze wotinfo-s userünk ha "lebotozzák" itt vagy játékban megsértődik. Nehéz ép ésszel nehéz felfogni, hogy lehet ezt a teljesítményt "kézzel" letolni.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tank_szemelyzete

2 hónapja 1 hete #306875 Írta: gdavid093

Sajnos ez igy lesz, ameddig be nem fejeződik ez a battle pass fejezet. Mindenkinek kell az a 8as tank. Boldog, boldogtalan játszik. Majd ha vége, akkor lesz pár hét nyugi, aztán jön a következő battle pass

Ezt nem teljesen értem. Itt min kell meglepődni? Azon, hogy senki sem hozza le neki a csatát, miközben mászkál a pályán és mozgatja a tornyát? Tier 7-8-ban aki maximum 800-at tud átlagban sebezni, az ne várja már el hogy megnyerjen minden csatát. Jah de persze, tudom, rohadt wg meg rohadt unikum, meg rohadt mindenki, mert csak ő nem képes sebezni a BZ-176-al malinovkán az arta mellől.

Nekem valahogy nem jön le, hogy most éppen Battle Pass, CW event, Ranked, Frontline, stb event van, mert ugyan annyi gyenge játékos játszik minden egyes alkalommal. Ellenben amiatt feltünhet a dolog, hogy ilyenkor én is többet foglalkozom a játékkal, ergó jobban észreveszem hogy mennyi sok idióta van a játékban. 

Pl itt: wotreplays.eu/s...0_02_m
de itt is tetszett, a sok "tiejer 10-es tankiplájernek" fingja sincs arról, hogy mit is kell csinálni
wotreplays.eu/s...an-113

Ha nekem is szólt ez, akkor reagálnék, ha nem akkor ettől függetlenül a véleményem:

Nem szokásom konteózni, illetve semmi bajom egy unikum játékossal, mivel egyet sem ismerek személyesen.
Nem hiszek abban, hogy az rng direkt szopat, meg húzza le a winratet stb. Vagy épp jó a session, vagy szar. Én azt tapasztalom, hogy eventek (főleg az ilyen gyorsak) alatt rosszabb a játékélmény mert az amúgy is sok rossz játékos mellett, jön a többi mégrosszabb. Hasraütve az állomány talán 2-3%-a unikum, van egy 10-15% aki jónak számit, marad nagyjából a játékosbázis 80%-a. Ebből a 80-ból 30% max 40% normál, átlag gamer, a többi a hagyjuk kategória. Ha egy ilyen event alatt boldog, boldogtalan játszik, magától értetődő, hogy melyikből lesz a több, illetve melyiket érzed meg hamarabb.

Én tisztában vagyok a saját képességeimmel a játékban, nem várok el 60% winratet, mert irreális. Sőt, nem is érdekel a winrate. Egy bukó meccs is lehet élvezetes! Persze kár, hogy bukta de jót gémeltél és kész.

Amúgy is sok a turbó csata, ahol az egyik csapat úthenger, a másik pedig egy tehetetlen f.sz. Viszont mióta megy az event, azóta ez nem 10ből 5, hanem 10ből 8. Ráadásként ott a rengeteg player aki totál értelmetlen helyekre megy, vagy épp nem megy... beállnak top tier heavyvel hátra a TD bokorba nézelődni... nem egy, hanem a 6ból, 4!  Ha nincs Battle Pass természetesen ez akkor is jelen van, de nem ilyen arányban!

Hatványozottan ezt érzem a napokban. Ha Te nem, akkor vagy szerencsés vagy, vagy ahhoz a 2-3%-hoz tartozol, aki 10ből 9x jól, és időben reagál minden szitura, egyszóval unikum. De én nem vagyok az, ergó engem súlyozottabban érint a csapat, és az ellenfél összetétele.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: RedFox69, fabyzol3

2 hónapja 1 hete #306876 Írta: Tankpeti
Megválaszolva: Tankpeti

Én azt tapasztalom, hogy eventek (főleg az ilyen gyorsak) alatt rosszabb a játékélmény mert az amúgy is sok rossz játékos mellett, jön a többi még rosszabb. Hasra ütve az állomány talán 2-3%-a unikum, van egy 10-15% aki jónak számit, marad nagyjából a játékosbázis 80%-a. Ebből a 80-ból 30% max 40% normál, átlag gamer, a többi a hagyjuk kategória. Ha egy ilyen event alatt boldog, boldogtalan játszik, magától értetődő, hogy melyikből lesz a több, illetve melyiket érzed meg hamarabb.

Jelenleg a játékosok (aktívak) eloszlása az alábbi:
  • 41,19% átlag feletti (ebből 5,32% uniqum)
  • 19.57% átlag
  • 39.23% átlag alatti
Forrás: wot-life.com/eu...stats/ (2023.01.18.)
A játékosok általában a statisztikájukkal megegyezően kritikusak a saját játékukra, és fordítottan a többi játékoséra.
Egy maraton általában a kihívást szerető, és sok idővel rendelkező játékosokat vonzza (+ azokat, akik a fenti kettővel nem rendelkeznek, csak azt hiszik). A fenti kategóriák az átlag és afeletti játékosokra jellemzők többnyire. Azt már korábban elemeztem, hogy a jobb (uniqum) játékosok miatt kevésbé kiegyensúlyozottak a meccsek, és miattuk tart kevesebb ideig is egy-egy meccs. Szélsőséges esetben pedig arra képesek, hogy nagyon elnyújtsanak lefutott játékokat. Ezt tapasztalom én a maratonból, és a statisztikáim - átlag meccshossz, és végeredmények - szintén ezt támasztják alá.
Mivel mindenki haladni akar a pontgyűjtéssel, így indirekten hajszolják magukat néha rossz helyzetbe emberek, nem szívesen ülnek 10 percig egy meccsben (főként ha nem történik semmi). Az alapján pedig, hogy ki mikor veszti el a tankját egy meccs hossza más-más jelentést hordoz mindenkinél.*
Sokkal jobb mérője az MM aktuális állapotának, hogy egy kitűzött célt egy adott tankkal milyen gyorsan tud valaki elérni. Ha több a rossz játékos, akkor 2-3 perc alatt össze lehet hozni kiemelkedő eredményt. Ha kevesebb a rossz játékos, akkor ez több időt vehet igénybe.
Egy casual játékosnak nem feltétlen a statisztikája tartása a cél (ahogy te is írod, nem reagálnak mindenre azonnal, így nem is tapasztalják ugyanazt mint mondjuk én), hanem a megszokott formájában játszana, de azt érzi hamarabb meghal mint szokott. Ez azt jelenti, hogy a hibákat jobban büntetik az ellenfelek, tehát jobbak.

+ A kampány alatt jelentősen javulni fog a csaták minősége az átlag és az alatti játékosok számára, hiszen a klánjátékosok nem fognak randomozni.
* Statisztikák alapján az átlag meccshossz mindenkinél magasabb, mint amit megad válaszként egy kérdőívben. A wg állítása alapján a múlt évben nőtt a meccsek átlag hossza.

Játékbeli név: Tankpeti
Discord tag: Tankpeti#6711
Akinek segítségre van szüksége a játékkal kapcsolatban, szívesen segítek, keress privátban!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tank_szemelyzete, Slandyke

2 hónapja 1 hete - 2 hónapja 1 hete #306878 Írta: Tank_szemelyzete
Megválaszolva: Tank_szemelyzete
Pár (remélhetőleg értelmes) megjegyzés:
1) A vacak/turbó/stb. csaták gyakoriságáról: egyetértek Tankpetivel, hogy a játékosok haladni akarnak, és ezért több kockázatot vállalnak. Ha bejön, megvalósul a vágyuk. Ha nem jön be, akkor gyorsan garázsba kerülnek és próbálkozhatnak másik tankkal, másik csapattal, hátha ott jobb lesz. Amit én hozzátennék: a haladni akarás miatt valószínűleg érzékenyebben reagálunk a csapat bénázásaira, illetve jó eséllyel kicsit többet játszunk a szokásosnál (tehát többször futunk bele csúnya bukó csatákba). Ezek miatt valószínűleg rosszabbnak érezzük a helyzetet (a többi játékos tudását) a valósnál.
2) Ami az átlagos, afeletti, és az alatti játékosokat illeti: érdekes lenne valami "abszolút" játékostudás-skálán megnézni, hogy az átlag mit tud. Annak érdekében, hogy az új játékosok gyorsabban tudjanak fejlődni és belátható időn belül utol tudják érni a veteránokat [hisz kit motiválna a WoT-ra, ha 2 évnyi mindennapos kemény küzdelem lenne az első T10 tank megszerzése], új lehetőségeket alkottak az XP-szerzés gyorsítására (XP boosterek, a prémiumnap XP-háromszorozói), illetve lett egy "kiskapu" a tankfejlesztéshez szükséges XP csökkentésére (tervrajzok). Ám attól, hogy gyorsabban veszel T10 tankot, attól még nem tanulsz meg sokkal gyorsabban T10-ben játszani... A "jobb" játékosok egy részétől is volt már itt az oldalon panasz, hogy "hígul" a T8 és a T10 játékosmezőnye.
3) A Terminátoros Battle Pass kezdete óta kb. 1,5-2,5 órát WoT-ozok hétköznap (hétvégén kb. dupla ennyit), főleg T6-ban (az idő 2 dolog függvénye: meddig tart a "normál" napi küldiket megcsinálni, illetve mennyire érek rá a napi bónuszküldit is megcsinálni). Jelenleg 26-27. szinten vagyok. Négy T6 tank érte el eddig a ponthatárt, kettő közel van hozzá, három másikba éppcsak belekezdtem, és van még vagy 8 amelyik várja, hogy hozzányúljak. Szóval gyanús, hogy meglesz az összes BP-szint (bár Improved Pass-t nincs kedvem vásárolni, szóval tank nem lesz belőle, de ez nem zavar). Ez alapján egy rosszabb játékos is okos stratégiával és kellő játékidővel [hétvége...] ki tudja maxolni a Battle Pass-t.
4) Ha valaki "ingyen" tankot akar szerezni, akkor holnap indul a Holdújéves valami, és elvileg Type 62-t is ki lehet váltani (worldoftanks.eu...-2023/). Hogy mennyire kell "hardcore" módon nyomni a tankért a játékot, az majd holnap kiderül. (Tippem: eléggé...)

Vidám Percek Méreg Ellen: RanZar FV304 elemzése
Fejlődésben vagyok: 17 tankon 3 GM, szépen kékülgető WN8.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: RedFox69, Andar, Slandyke

2 hónapja 1 hete #306881 Írta: gdavid093
Tehát röviden összefoglalva úgy gondoljátok, hogy igazából nem rosszabbak a csaták, csak a haladás kényszere/vágya miatti érzékenység, a kiegyenlitetlenebb mm stb. okozhatja? Magyarán kis eltéréssel, de ugyanolyan a játékélmény mint általában, ez inkább egyfajta érzéki csalódás?

Lehetséges, nem tudom megcáfolni, mert statisztikákat nem láttam erről, csak az érzékeimre hagyatkozhatok!

2 hónapja 1 hete #306882 Írta: Tank_szemelyzete
Megválaszolva: Tank_szemelyzete

Tehát röviden összefoglalva úgy gondoljátok, hogy igazából nem rosszabbak a csaták, csak a haladás kényszere/vágya miatti érzékenység, a kiegyenlitetlenebb mm stb. okozhatja? Magyarán kis eltéréssel, de ugyanolyan a játékélmény mint általában, ez inkább egyfajta érzéki csalódás?

Lehetséges, nem tudom megcáfolni, mert statisztikákat nem láttam erről, csak az érzékeimre hagyatkozhatok!

Röviden összefoglalva: a játékélmény valószínűleg érzékelhetően (de nem nagyon) rosszabb, mint normálisan.* És ezt az érzékelhető különbséget a meccsek megnőtt tétje miatti érzékenység még nagyobbnak érezteti.

*Több a jó játékos, de még mindig kisebbség -> tutira nem fognak egyenlően szétoszlani -> a több jó játékost kapó csapat úthengert játszik. Türelmetlenek a játékosok -> kivárás helyett akció/kockáztatás -> a "közepes" csatából szélsőségesebb csaták lesznek -> több epic fail, több epic win, kevesebb középkategória. [És az epic fail gyakran emlékezetesebb, mert akkor látványosan nem működik valami. Az epic winnél minden működik, ahogy kell, nincs itt semmi látnivaló.]

Vidám Percek Méreg Ellen: RanZar FV304 elemzése
Fejlődésben vagyok: 17 tankon 3 GM, szépen kékülgető WN8.

2 hónapja 1 hete #306883 Írta: Tankpeti
Megválaszolva: Tankpeti

Érzéki csalódásnak nevezni a játékmenet során tapasztalt dolgokat, vagy észrevételeket nem jó. Én sosem cáfolom meg, ha valakinek a játéka / játéksession-je sikertelen (mindenkinek van olyan), maximum az okok azok, amiket reálisan és higgadtan végig lehet venni, és javítani rajtuk (példa: elkövetett hibák).
Direkt nem írtam a jobb rosszabb szavakat a játékra közvetlenül. Relatív hogy kinek mi. Én például rühellem az álló csatákat és a 7 percnél tovább húzódó meccseket, ha nem lehet flankelni vagy az ellenfél nem követ el hibákat (kivétel könnyű tankokkal). Túlságosan ranked feelinget adnak.
Ha ezt rávetítjük a jelenlegi helyzetre, akkor állíthatnám azt, hogy számomra "rosszabb" a játék, mert 1 órába kevesebb kör fér bele (mert a minőséget megtartom). De az én indoklásom messze nem fedi, sőt többnyire ellentétes a ti problémátokkal, mert mint írtam, a célok (és körülmények) is mások.

Játékbeli név: Tankpeti
Discord tag: Tankpeti#6711
Akinek segítségre van szüksége a játékkal kapcsolatban, szívesen segítek, keress privátban!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Slandyke

2 hónapja 4 napja #306899 Írta: wot.replays.bagó.wot.replays
Tortoise alaplőszer.  Aha... 

Mellékletek:

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.